Ga naar inhoud


iemand ervaring met tvv in Schotland


emperadord

Aanbevolen berichten


Beste  emperadord

Welkom op dit forum

In de Highlands in Schotland val je ruim binnen de footprint van 60cm maar een duo-lnb voor de Astra 19,2 en 23,5  past daar niet echt lekker op. Je kunt beter een Triax 78 gebruiken, daarop past een duo-lnb veel beter.
Maar wil jij de Engelse en Schotse zenders niet hebben? Dan moet je een triple-lnb nemen en die op een Triax 78 zetten. Je kunt honderden Britse zenders gratis en voor niets bekijken.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook aan het uitzoeken voor mijn broer in de buurt van Glasgow. Ik dacht dat een Triax 78 moeilijk af te stellen was met trible lnb of duo lnb. Het is mooi dat Scotland in de footprint valt.

 

http://www.Bron: Totaal TV/tests/205/Triple_LNB_maakt_schotel_compleet.html

 

M7 Group heeft de Triple LNB laten ontwikkelen voor de in Nederland en Vlaanderen veel gebruikte schotelmaat van 60 tot 65 centimeter. Alleen op deze schotels wordt goede ontvangst gegarandeerd. 
 
In onze testopstelling blijkt gebruik op een grotere 78/80cm schotel ook mogelijk, maar niet gemakkelijk. Om een goede ontvangst te krijgen op schotelantennes van dit formaat moeten we echt met goede meetapparatuur aan de slag – in ons geval gebruikten wij de Xsarius Satmeter HD Plus – om dit mogelijk te maken. Ons advies is dan ook om de Triple LNB voor deze afmeting schotelantennes niet te gebruiken. 
aangepast door peper

Mutant HD51 4K 2 keer, Xtrend ET4000, Openpli 7, Schotel Trax 64, 2x 1e Tripleblock lnb, Astra 1,2,3  / 2e Duoblock lnb, Astra 2,3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste peper

Wat jij aan haalt geldt voor Nederland, op de schotse hooglanden is het een heel ander verhaal en dat geldt ook voor Glasgow.
In Nederland is de ontvangsthoek tussen de Astra 19,2e en 23,5e 5,20 graden. In Glasgow maar 4,79 graden en dat maakt een heel groot verschil uit.
Zowel de duo-lnb als de triple lnb passen daar veel beter op een Triax 78 dan op een Triax 64. Een triple-lnb is bij jou en bij  Emperadord  dan ook eenvoudig af te stellen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog eens even een tekening gemaakt waarbij je goed kunt zien welk verschil het uit maakt of je recht of juist heel schuin met je schotel onder de satellieten zit.

Utrecht dat op 5 graden oost ligt, ligt veel rechter onder de 19,2 en 23,5 oost dan bijv. de Highlands in Schotland wat op 4,74 west ligt. Vooral ook omdat de aarde rond loopt, heeft dit meteen een flinke invloed op de ontvangsthoek tussen de twee satellieten. Dit resulteert er weer in dat de signaalbundels veel dichter bij elkaar komen op een bepaalde schotelmaat. Je zou dus of de koppen van de duo-lnb dichter bij elkaar moeten zetten wat niet kan, of een grotere schotel nemen waarvan het brandpunt ook groter is. Dan komen de signalen verder van elkaar af en zo kun je dus toch een bepaalde duo-lnb gebruiken.
Tja, het is gewoon een kwestie van uitrekenen.
Om het verschil duidelijk zichtbaar te maken heb ik twee satellieten genomen die zich recht boven de schotel bevinden en twee satellieten die zich erg schuin boven de schotel bevinden.
 

post-60869-0-69124800-1458228731_thumb.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je, mijn broer komt volgende maand een paar weken hier bij ons, zal eens kijken of hij het echt wil. Hij zit al jaren te vragen of zijn eigen UK provider Nederlandse zenders kan doorgeven, maar dat duurt en duurt maar. De UK heeft geen buitenland lijkt het.

 

Hij zit tegen de installatie aan te hikken, maar volgens mij zijn er wel bedrijven daar die dat kunnen verzorgen, anders moet ik er eens naar toe...

 

De plaats is Lochgilphead, provincie Argyll and Bute

Mutant HD51 4K 2 keer, Xtrend ET4000, Openpli 7, Schotel Trax 64, 2x 1e Tripleblock lnb, Astra 1,2,3  / 2e Duoblock lnb, Astra 2,3

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

Hallo sprietje,

 

Denk je dat het op een Triax 60 niet gaat lukken in Schotland met een triple lnb?

Ik zit namelijk te stoeien met een triple lnb met 60cm Triax in Aberdeen.

Ik begin het al op te geven :-(

Nu las ik jou theorie over 78cm. Toch maar naar de winkel voor een 78cm dan?

Heb me nog tips boor uitlijnen en hoek waaronder ik hier de lnb moet plaatsen? Ik neem aan dat de mal van Canal digitaal niet goed is voor schotland?

 

Alvast dank!!

Bas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Pilot-Bas

Welkom op dit forum

Natuurlijk moet dat lukken.
Je moet de triple-lnb wel 15 graden schuin zetten zoals de mal ook aangeeft die bij de triple-lnb zit. Dat is ook voor Aberdeen de juiste schuinte.

Gebruik voor het uitrichten van de schotel op de Astra 23,5 een makkelijk te ontvangen zender, bijv. Släger TV op positie 235 van de CanalDigitaal zenderlijst.
Zorg er ook voor dat de ontvanger staat ingesteld op diseqc-1.0 en met de satellieten in deze volgorde:
Astra 19,2 op 1
Astra 23,5 op 2
Astra 28,2 op 3

Voor een betere regenreserve kun je beter een Triax 78 nemen maar dat kun je later ook nog bekijken.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Sprietje en bedankt voor je hulp!

 

Ik dacht dat de skew 13 graden was volgens canal digitaal?

NPO1, 2, 3, SBS 6 heb ik bijna perfect, maar geen enkele zender op de 19,2 of 28,2 helaas.

Radio is ook erg haperend op de 23,5.

Kan het zijn dat een van de buitenste koppen van de LNB op de 23,5 is gericht, waardoor ik wel de 23,5 zenders ontvang, maar de rest niet?

Ik ga ook maar eens kijken naar een triax 78 hier in Aberdeen :-)

 

Alvast dank voor alle hulp en info!

Bas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...