Ga naar inhoud


Nieuw bij tvv, set gekocht en krijg het niet aan de praat.


Geuens

Aanbevolen berichten

Kijk eerst eventjes via "Dishpointer.com", geef jouw locatie in en selecteer Astra 3B @23.5°, inzoomen - Zorg dat de schotel-elevatie klopt (met beugel perfect vertikaal) en richt dan "langzaam" de schotel naar een referentie punt (groene lijn) - Zo heb je meer succes ....

 

ps: kies vooraf voor "standaard" Diseqc instelling - NIET auto Diseqc !

Elementair is of hij wel vrij zicht heeft op de Astra's 19.2 en 23.5 , want naar ik zie staat de schotel op stacaravan in de Ardennen en daar staan die meestal in een dal aan rivier, toch even zien of de satelliet wel zichtbaar is vanuit de locatie. Zoals Marc-Sim al zei Dishpointer site raadplegen en vergeet ook niet de optie "obstacle line  aan te vinken.

aangepast door astro iris
Link naar reactie
Delen op andere sites


als ik een schotel uitricht plaats ik altijd eerst een single lnb. Regel eerst de schotel uit op 23,5° Oost. Daarna plaats ik de duo-lnb.

 

Inderdaad jammer dat er geen zenders vooraf zijn ingeladen.

Ook jammer dat de zenders niet worden ingeladen vanaf een transponder op 23,5°. (gezien de belangrijkste zenders op deze positie zijn te vinden zou ik dat maar normaal vinden)

 

Ik heb wel de indruk dat het afregelen vroeger beter ging. Soms weinig signaal op 23,5° en toch geen ontvangsproblemen.

 

Onlangs voor gehad dat ontvangst op 23,5° problemen gaf bij ontvangers van TVVL (2 verschillende types) bijna geen signaal. Op 2 niet TVVL ontvangers voldoende signaal en geen ontvangsproblemen.

 

gn, marc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarom heb ik een SAB 4900 gekocht ,sterke ontvangst, tvv kaart in gleuf, geen zoveelste zenderscans tvv, kaart blijft actief,scart, zoeken en afstelling disch via de TP lijst. En niet standby blijven bij geen signaal.

Maar ik denk wel dat Geunens een TP kan bijvoegen en mogelijk zitten onderaan de 2 signaalsterkte/kwaliteits meters of balken. 

Dus een satmeter is niet direct nodig , toch niet in de Ardennen. En 1 aansluiting is voldoende maar je kan dan niet iets anders opnemen dan waar je naar kijkt. 

https://www.tv-vlaanderen.be/uploadedFiles/Content/Zenderlijst_TV_VLAANDEREN.pdf 

1*187;2*110;3*70 schotels-11*twin lnb;2*quad lnb;Sab Sky 4900

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...