Ga naar inhoud


Nieuwe aankoop, zoek wat ervaringen


tokio69

Aanbevolen berichten

Hallo,

laat mij direct even corrigeren op het pull down menu bovenstaand, de nieuwe modellen staan er nog niet tussen.

Ik kocht gisteren een GigaBlue UHD UE 4K (Sat versie) met de dual FBC DVB-S2 tuner ingebouwd. Ik twijfelde nog tussen deze en de UHD Quad maar kon geen verschillen vinden buiten het formaat van de box.  Ik wilde graag nog een extra dual tuner erin maar op dit moment blijkbaar overal uitverkocht maar deze bestel ik dan later. Een HD ga ik nog erin plaatsten bij aankomst overmorgen.

Mijn provider is TV Vlaanderen en ik heb een abo voor 3 devices, 2 daarvan met een CI+ rechtstreeks in de TV zonder SC en dan heb ik nog 1 losse SC in mijn oude decoder van 5 jaar oud.

Ik heb een nieuwe box aangekocht om alles wat makkelijker te maken qua bekabeling en opnemen, huidig heb ik maar 1 coax kabel naar elke TV liggen en 2 coax naar de decoder die moet opnemen in de woonkamer.

De bedoeling is om de GigaBlue in de technische ruimte te plaatsten waar de 4 coaxkabels die van de LNB Quad voorbijkomen en deze allemaal op de Gigablue aan te sluiten.

Het is verder de bedoeling om met die ene box alles verder over IP te doen, ik heb kilometers UTP in mijn woning en overal Wifi dekking. Al mijn TV's hebben nu een chromecast (Voor netflix) en een aparte android player (voor een andere legale IPTV provider uit de VS) alsook nog eens TV Vlaanderen dus via schotel. Als ik zie wat ik maandelijks betaal om te kunnen en mogen naar een scherm te kijken werd het mij wat te duur allemaal. (69+14.95+27+7+21+9.99 Euro) Bovendien had ik dan nog het opname probleem, dat is altijd goed puzzelen naar wat te kijken en wat op te nemen en dat met tieners in huis is een ramp aan het worden. Die willen dan nog op hun tablet kijken,... enz, you get my point 😉

Dus concreet wat ik wil en waar ik graag hulp bij wil krijgen : 

- Uw mening over de originele image van GigaBlue en eventueel die van TeamBlue, OpenATV, OpenPLI of andere, welke gebruik ik en werkt het beste? De image moet werken met soort van osCAM zodat ik alle tuners kan gebruiken met 1 smartcard en/of CI+ (die laatste werkt niet volgens ik heb gelezen?). Alles moet streambaar zijn, live TV en opnames, EPG nodig overal,...

- De 4 coaxen en tuners goed benutten om zoveel mogelijk simultaan op te nemen en te kijken, dus niet rechtstreeks op de decoder zelf (geen TV in de technische ruimte) maar alles over IP, naar de TV's, Smarthones en tablets, android bakjes,...

- Hoe stel ik de tuners juist in voor TVV want de huidige decoder van TVV zelf doet alles automatisch.

-Indien een niet originele image, welke extra apps voor android, plugins en andere extra items zijn nodig om te bekomen wat ik wil?

Groeten vanuit Brugge, Belgë

Tom

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


mja ik wou het allemaal wat in 1 topic, iedereen is vrij om er een opmerking uit te pikken en zijn idee te geven

ofwel over de box

ofwel over de image

ofwel over hoe de tuners in te stellen

ofwel over de extra apps.

Niet iedereen is specialist in alles denk ik dus keuze staat vrij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

inderdaad veel vragen voor één post, maar je hebt de meeste antwoorden zelf ook wel al gegeven.

je hebt nu een gigablue met 2 FBC tuners en 4 coaxen, daarmee ontvang je op elk moment 16 transponders op 4 kwadranten - dat zou moeten volstaan voor én kijken én opnemen én streamen.

als software zou ik OpenPLi nemen, maar ieder zijn meug. OpenPLi komt met een voorgeinstalleerde oscam die goed samenwerkt met tvv. Streamen naar tablets en smartphones is geen problem via de webinterface, van daaruit casten naar de TV's is ook een mogelijkheid, zij het omslachtig.

alternatief is om de TV's ook te voorzien van een enigma2 ontvanger die via de fallback-tuner zijn signal van de gigablue haalt.

iptv (al dan niet alternatief) kan ook via gigablue.

de 2 CI's kunt ge wel vergeten, enkel de losse smartcard lijkt me in deze setup nog bruikbaar. Dan zit je nog met de SID beperking van 2/4 zenders op de tvv kaart, maar daar kunnen wel alternatieven voor gevonden worden, ik zie dat je de weg weet.......

noodzakelijke plugins : epgimport (beiden), autotimer, epgsearch.

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...