Jump to content
Pluizebol

windows 10 AOMEI Backupper werd heel traag bij het opstarten

Recommended Posts

Hi

Ik gebruik al heel lang AOMEI Backupper en ben (was) er steeds heel tevreden over.
Maar sinds kort is het ontzettend traag geworden tijdens het starten van het programma : het laden duurt soms tot 1 ninuut.

Ik gebruik nu de versie basic versie 5.7.

 

Heeft iemand anders dit ook al opgemerkt en/of opgelost ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 minuten 36 giegabyte

lijkt me niet langzamer dan afgelopen maand

Screenshot_2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tonskidutch

6 minuten geleden, Tonskidutch zei:

2 minuten 36 giegabyte

lijkt me niet langzamer dan afgelopen maand

Screenshot_2.png

Dat bedoelde ik niet. Eenmaal gestart verloopt het proces van updaten of restoren perfect en snel.
Het probleem is bij het opstarten van het programma :

Vroeger kreeg ik het menu  bijna onmiddellijk maar nu duurt het soms bijna 1 minuut voor het tevoorschijn komt.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

is er meteen bij mij als ik op het programma klik

zie je misschien een vermelding in de logboeken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

uh, ik heb nog niet de 5.7 versie

zal eens even upgraden

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

net de 5.7 versie erop gezet, geen vertraging bij opstarten gesignaleerd :grin:

 

met de versie als bewijs

Screenshot_5.png

Edited by Tonskidutch
screenshot

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minuten geleden, Tonskidutch zei:

net de 5.7 versie erop gezet, geen vertraging bij opstarten gesignaleerd :grin:

 

met de versie als bewijs

 

 

Ik denk dat ik het gevonden heb.

Er is een tijdje terug een update van Dell geweest voor de Intel UHD Graphics 630 display driver.

Wanneer ik die rollback terug naar de vorige driver dus, dan is het probleem opgelost. Backupper schiet nu weer als een pijl uit de startblokken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou petje af dat je dat ontdekt hebt!

daar zou ik niet zomaar op gekomen zijn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsja ik werk al met Windows vanaf versie 3.1 en heb soms van die lucide momenten 😇(of momenten van zinsverbijstering 😇).

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tonskidutch

Te vroeg victorie gekraaid 😒 het is weer van hetzelfde (heeeel trage opstart van Backupper).

Ik ben er nog niet uit.

Morgen effe een Nvidia kaartje in mijn pjoeter steken en zien wat daarmee gebeurd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

je moet eens je taakbeheer openen, als je op de % gebruik Processor klikt 2 maal staan de meest intensieve processorpids bovenaan

misschien kun je zo nog iets ontdekken wie op de achtergrond dat vertraagd opstarten veroorzaakt

ik gok op de virusscanner

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 uren geleden, Tonskidutch zei:

je moet eens je taakbeheer openen, als je op de % gebruik Processor klikt 2 maal staan de meest intensieve processorpids bovenaan

misschien kun je zo nog iets ontdekken wie op de achtergrond dat vertraagd opstarten veroorzaakt

ik gok op de virusscanner

 

Dat had ik ook al gedaan.
Alle echt onnodige dingen die gestart worden bij het opstarten waren er al uit.
Mijn computer ideles op 99% en die ene procent zijn afwisselende dingen die heel normaal zijn : system interrupts, defender, enz. Absoluut niks abnormaals.

 

Nu zie ik ook het volgende :

De eerste start van AOMEI na het opstarten van de computer is pijlsnel.
Herhaalde starts van AOMEI zijn traag.

Daar kan ik eigenlijk wel mee leven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Controleer even of er overdreven harde fouten in het geheugen verschijnen.

Is dat het geval, dan begint je harde schijf het te begeven, met alle traagheid van dien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je harde schijf het begint te begeven blijft dat ding meestal onnodig ratelen, dus lijkt het erop alsof je computer continu bezig is en uiteindelijk gaat je computer dan ook plat of bevriest en valt er niets meer mee te doen dan harde reset of uitzetten met de zelfde uitkomst als gevolg. Als een programma ineens traag start kan dat heel veel andere oorzaken hebben maar vaak is een update van de antivirus dan een boosdoener of zelfs een update van Windows zelf kan dit veroorzaken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By on1bes
      Na de laatste Win10 v2400 update deze week zijn er terug netwerkproblemen.
      Dat was enig tijd geleden (vorig jaar of zo) ook al het geval: toen was er een probleem dat MS Windows 10 het SMB netwerk protocol niet meer ondersteunde.
      Als iemand netwerk-shares gebruikte ( Sat Box, USB stick in Router, enzo), ware die plots niet meer zichtbaar.
      Het aanzetten van het oude SMB v1 protocol in Windows loste dit op. MS had dit evenwel niet graag, maar het werkte terug !
      Ik heb natuurlijk onmiddellijk gecheckt of dit oude protocol nog aan stond, en dat is YES.
      Nu is het probleem gelijkaardig, dat de netwerk-shares wel zichtbaar zijn in b.v. "deze PC", maar NIET benaderbaar zijn.
      Je krijg een foutvenstertje, dat de netwerknaam niet meer geldig is ! en moet die opnieuw aanmaken, telkens na een herstart.
      Een workarround is, dat je zelf je netwerk-schares namen moet verwijderen, en terug moet aanmaken. Hierna zijn ze meestal terug benaderbaar.
      Heel lastig dus als je een hard-disk of USB stick of Sat-bax via je netwerk hebt zitten. Ik heb dit op verschillende computers/Laptop's.
      Ik heb vandaag nog es getest  op een oudere machine met Win10 v1903, en die had (nog) geen problemen.
      Op een ge-update machine (laptop en een gewone PC) naar Win10 v2004 is dit WEL een probleem.
      Is dit een bug in Windows, of is men ons weer aan het pesten vanuit MS, ik weet het nog niet.
      Op internet ga je weinig nuttigs vinden, dat zijn allemaal oude verhalen van de vorige netwerkproblemen met SMB1 protocol.
      Nuttige reacties zijn welkom.
    • By pirrewit
      Ik heb Defender ipv Avast maar ik weet niet meer waar ik een schedule kan maken om een scan op te starten.  Er stond/staat er wel ergens een maar die start niet meer op het ingestelde uur en ik vind niet terug waar ik dat heb ingesteld.
      grts
    • By Con
      Er moeten 2 HD's (1,5 TB en 0,5 T gekopieerd worden
      naar een 4 TB schijf (meerde partities)
       
      Via verkenner wordt dat  minimaal nacht- dan wel weekwerk.
       
      Is er een alternatief?
    • By wanderer
      hoe kan ik een gedownload bestand dat uit meerdere .rar0 files bestaat uitpakken?
      zie de afbeelding
       

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy