Ga naar inhoud


Stikstof


ceesv

Aanbevolen berichten

Op 5-8-2022 om 09:12, Tonskidutch zei:

ik ken hem al sinds zijn eerste "originele" zaak aan de Johannes Vermeerstraat (stukkie zuidelijker dan het Rijksmuseum) 😉

en toen stond hij zelf nog te braden

 

Ik weet niet hoe lang dat voor jou al geleden is maar dan kunnen we elkaar daar al eens ontmoet hebben. Ik ging daar regelmatig op een maandag of dinsdag heen. Op vrijdag en in het weekend moest je daar niet zijn. Dan was je meer geld krijt aan parkeren dan aan je biefstuk. Uurtje wachten aan de bar op een tafeltje met een Koninckje van de tap. Tegenwoordig zitten ze overal. Ga meestal naar Loetje Laren.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op 3-8-2022 om 11:06, Tonskidutch zei:

@Eduard07

om eens te zien wat hij ons allemaal te vertellen had en het Amerikaans congress

 

 

Kernbegrip in zijn verhaal : "a delicate balance". 

Klinkt niet als "Natuur kan wel tegen een stootje".

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

18 uren geleden, Psychosammie zei:

Ik weet niet hoe lang dat voor jou al geleden is

2006 - 2010 - 2015 - 2017 - 2019 en alles op de fiets, wordt weer eens tijd voor een biefstukje

 

1 uur geleden, Eduard07 zei:

Kernbegrip in zijn verhaal : "a delicate balance". 

 

Heel veel mensen beginnen zich af te vragen waarom we dat nu allemaal weer herhalen. Maar ja het is niet anders daar zich al minstens twee generaties niets hebben aangetrokken van het koorddansen omwille van een balans.

 

Quote

celebration of ignorance

 

ze snappen het ook niet wat bedoeld wordt met balans, menigeen denkt aan de boekhoudt balans

maar het gaat over eindige bronnen / resources onder andere water en voedsel maar zoals ook in 2022 blijkt met betrekking tot gemotiveerd personeel, werknemers en vaklui

 

Day The Earth Stood Still

aangepast door Tonskidutch
t

Walking On The Moon

The Police

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 minuten geleden, Tonskidutch zei:

maar zoals ook in 2022 blijkt met betrekking tot gemotiveerd personeel, werknemers en vaklui

Dat begint al bij opvoeding en onderwijs.

Allerlei wijsheden uit het verleden zijn door de jaren heen vervangen door "eigenwijsheden" (Ook wel "arrogantie":  "ik weet het beter dan de feiten") 

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet het leuk maken voor kinderen en volwassenen om iets te leren en aan de te leren vaardigheden.

 

Daar zat en zit het probleem, der zijn te weinig leuke lessen en teveel stress. Vergelijk het met de twee wiskunde docenten op school, de ene was zo oer OER saai en de andere was een vlotte jonge gast met enorm veel geduld om het Puber brein voor te bereiden inzake wiskunde.

 

We draaiden eens de auto van de docent bouwkunst geschiedenis op zijn kop, een mini cooper. (op een bed van houtspanen uit de houtwerkplaats) En dan kregen we allemaal een onvoldoende voor het tentamen. Bij het uitreiken van de punten begon hij uiteindelijk toch te lachen en zei tegen ons dat z'n vrouw niet blij was dat haar auto geen humor had. Hij heeft dan daarna z'n lessen heel veel interessanter gemaakt en vooral leuker.

We mochten zelfs zijn collectie van het beroemde maandblad "Wendingen" eens (met stoffen handschoenen) doorbladeren en zagen daarin Hendrik Wijdeveld zijn obsessie met seksualiteit. Maar ook de ratio en de noodzaak. Niet raar dat we na een heel schooljaar allemaal 8 a 9 punten haalden op ons diploma en een goedbedoelde handdruk van de docent bouwkunst geschiedenis.

 

Als je iets moet doorgeven aan kennis, kundigheid en passie voor een vak moet je voorkomen dat je zuurpruim wordt.

 

 

Walking On The Moon

The Police

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

stikstofaanpak zonder veestapelkrimp

 

Vandaag wordt op Texel een plan gepresenteerd voor het reduceren van stikstof uitstoot zonder het reduceren van de boerenstand.

 

Ook zonder één koe, varken of kip uit Nederland te verwijderen is een drastische verlaging van de stikstofuitstoot mogelijk. De Nederlandse overheid moet daarvoor wel bereid zijn te investeren in verfijning van nieuw beschikbare technologieën. Dat blijkt uit een nieuw plan om de stikstofcrisis aan te pakken, dat vandaag op Texel wordt gepresenteerd.

 

Initiatiefnemers zijn de stikstofprofessoren Han Lindeboom en Johan Sanders, die deel uitmaken van de oorspronkelijk aan D66 gelieerde Focusgroep Stikstof,

 

In het plan klinkt ook kritiek op de missers in de huidige kabinetsaanpak.

Zo wordt de inmiddels brede kritiek herhaald dat de huidige modellen Aerius en OPS om uitstootemissies en neerslag van stikstof te schatten absoluut niet geschikt zijn. Ze zijn veel te onnauwkeurig en geven een onzekerheid tot 95%.

 

Emeritus hoogleraar mariene ecologie Lindeboom, kritiseert op zijn beurt het gemak waarmee de rijksoverheid stikstofoxiden (uitgestoten door verkeer en industrie) verrekent met ammoniak (uit de landbouw). Die twee stoffen gedragen zich volstrekt verschillend. Ammoniak slaat in de hoogste concentraties dicht neer bij de bron terwijl stikstofoxiden langere afstanden overbruggen.

 

In de inleiding van het nieuwe plan ’Kritische kanttekeningen bij aanpak stikstofcrisis en handreikingen voor oplossingen’ is Lindeboom kritisch op het vermogen van Den Haag om voorbij de eigen overtuigingen te kijken.

„Er zijn geluiden dat er verborgen agenda’s onder de huidige maatregelen liggen.

Zo zouden veganistische utopisten het overheidsbeleid onevenredig beïnvloeden.

Kritische wetenschappers worden doodgezwegen of krijgen een spreekverbod.

 

Pieter Omzigt heeft vragen! (Klik)

 

Het 2e kamerlid Omtzigt maakt zich zorgen over de hoeveelheid energie en discussies die het kabinet en de kabinetsleden besteden aan stikstof. Nederland heeft te maken met meerdere gelijktijdige crises en het heeft er alle schijn van dat het kabinet pas acteert als het met de rug tegen de muur staat. Er lijkt op meerdere dossiers geen sprake van planning, van het opstellen van een langjarig plan dat uiteindelijk leidt tot het oplossen van complexe problemen.
Indien de regering alleen met deze crisis bezig is, is er te weinig tijd/aandacht/geld voor de grote problemen met betaalbare energie en koopkracht.

 

Allereerst kregen we de berekeningen van minister Kaag, waaruit bleek dat de stikstofplannen van het kabinet misschien wel 42,7 miljard euro kunnen gaan kosten. En er waren goedkopere alternatieven.

Die hadden natuurlijk voor het besluit aan de Kamer beschikbaar gesteld moeten worden.

 

En het kabinet stuurde ook nog een TNO rapport uit april naar de Kamer waaruit bleek dat de stikstofnorm (0,005 mol/ha/jaar) zo streng is dat hij niet te onderscheiden is van statistische ruis.

In andere landen is de norm minstens een factor 200 hoger en TNO raadt aan dat ook te doen.

Het feit dat het niet van ruis te onderscheiden is in het model, betekent ingrijpende besluiten over bouwprojecten en boeren om basis van iets dan niet van ruis onderscheiden kan worden.

Het besluitvormingsproces is hiermee zeer chaotisch geworden en daarvoor heeft het kabinet zelf gekozen.

  • Bedankt 1

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

je zegt het: 

'Ammoniak slaat in de hoogste concentraties dicht neer bij de bron terwijl stikstofoxiden langere afstanden overbruggen.'

In B worden dus die boeren geviseerd die dicht tegen een (europees uitgeroepen) natuurgebied liggen.

DE aanpak van het verkeer is een ander paar mouwen, waar blijkbaar geen enkele minister zich wil aan wagen.

In B is de bevoegde minister zelfs te laf om de max snelheid op de autostrades te verlagen.

Hier is blijkbaar niets aan de hand...

ps: van NOx en weten we al tientallen jaren dat ze voor de mens kankerverwekkend zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De huidige aanpak rammelt aan alle kanten en willen ze er gewoon doordrukken.

 

Dit kabinet is volstrekt incapabel en ongeschikt.

 

Echter ze blijven samenwerken ondanks de verschillen omdat ze hun zin willen doordrukken.

Puur eigenbelang en eigen agenda.

 

Het belang van de Nederlanders is ondergeschikt.

Dit blijkt wel uit de aanpak vwb de asielcrisis.

 

Waarom wordt er uitsluitend over opvang gesproken en wordt het onderwerp instroom beperken doodgezwegen?

Dit lijkt wel onbespreekbaar.

 

Nee van mij mag dit kabinet per vandaag vallen.

  • Like 1


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De vragen die Omzigt stelt zijn natuurlijk op zich al een aanklacht aan de kundigheid en/of hoe capabel de ministerraad en haar staatssecretarissen zijn.

Hij speelt het spel goed m.b.t. die vragen. Een T.N.O. rapportage die te hoog gegrepen is voor een paar beroepspolitici, waar beslist nog geen ander naar heeft kunnen kijken, wordt voor het karretje gespannen van het kabinet. Kaag had al haar aftreden moeten aankondigen.

 

Maar real time wordt onze luchtkwaliteit gemeten, alsook de bodemgesteldheid en de waterkwaliteit. En die is bedroevend.

Of ze nu 0,005 mol/ha/jaar en  xxx µg/m3 foutief hebben berekend, het zal blijken als we het T.N.O. rapport kunnen inzien.

 

 

Walking On The Moon

The Police

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Bemiddelaar Remkes praat deze week met de milieupartijen over de stikstof "problematiek"

 

Die partijen willen niet dat er aan de doelstellingen wordt gesleuteld.

Greenpeace stelt: Afzwakken van de stikstofdoelen is onbespreekbaar.

Men dreigt naar de rechter te stappen wanneer boeren meer tijd krijgen.

 

Op 15 augustus zit Greenpeace-directeur Andy Palmen aan tafel met Johan Remkes, de bemiddelaar namens de overheid in de stikstofcrisis. Zijn insteek? Wél meedenken over de transitie naar duurzame landbouw, maar geen duimbreed toegeven op stikstofdoelen uit het coalitieakkoord.

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is duidelijk dat "die transitie" hoogstnoodzakelijk is gezien dat gezondheidsperspectief van onze samenleving zonder immense kosten en het dieren welzijn alom.

Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland doen het ons voor qua duurzame landbouw.

 

Een duurzame boer zegt we moeten minder eieren eten in de krant. https://www.nu.nl/nu-klimaat/6215799/koplopers-de-duurzame-kippenboer-die-vindt-dat-we-minder-eieren-moeten-eten.html

Maar dat zeggen voedingsdeskundigen ook. Gemiddeld eet men 210 eieren per jaar. Als je daarnaast ook nog heel veel andere eiwit houdende producten eet ben je verkeerd bezig voor je nieren. De pluimveestapel voor ei productie kan met minstens 2/3 gereduceerd worden.

 

We moeten echt de voedselproductie meer in lijn zien met de gezondheid van ons allemaal. Of men daar ook over spreekt bij de Remkes gesprekken weet ik niet.

 

Walking On The Moon

The Police

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

58 minuten geleden, ceesv zei:

Greenpeace stelt: Afzwakken van de stikstofdoelen is onbespreekbaar.

 

Was dat niet die terroristenorganisatie die stenen in het water gooit zodat vissersschepen kunnen verongelukken?

https://www.destentor.nl/urk/greenpeace-gooit-opnieuw-rotsblokken-in-zee-vissers-doen-aangifte-levensgevaarlijk~a9940710/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

 

Gaan we echt met die club in gesprek?

 

1 uur terug, ceesv zei:

Johan Remkes, de bemiddelaar namens de overheid

 

Remkes is geen bemiddelaar. Hij heeft geen onderhandelingsruimte meegekregen. Daarnaast moeten de boeren hem niet gezien zijn verleden.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

16 minuten geleden, Tonskidutch zei:

gezondheidsperspectief van onze samenleving zonder immense kosten en het dieren welzijn alom.

 

Dit is het probleem, staat overigens gek genoeg niet op de politieke agenda.

https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/bevolkingsgroei/groei

 

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 minuten geleden, Psychosammie zei:

 

Dit is het probleem, staat overigens gek genoeg niet op de politieke agenda.

https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-bevolking/bevolkingsgroei/groei

 

Dit is wel een deel van het probleem, niet het probleem.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

26 minuten geleden, Eduard07 zei:

Dit is wel een deel van het probleem, niet het probleem.

 

En daar verschillen we dus van mening.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...