Ga naar inhoud


onstabiele internet verbinding - scarlet (belgacom) bbox 3V+ modem


Aanbevolen berichten

vraagje voor de netwerk specialisten hier - sinds dik een week merk ik dat er problemen zijn met mijn internet verbinding, ik ondervind voortdurend "dropouts" waarbij de verbinding van het internet regelmatig wegvalt - ik krijg dan de melding "geen internet" met als subscript "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET". Maar als ik dan een sekonde of 30 wacht dan komt de gevraagde pagina alsnog te voorschijn.

ik heb een analyse gemaakt via "vsee", zie toegevoegde rapportering.

wat me nu is opgevallen is dat als ik de netwerkkabel uit de router haal, de internetverbinding (via wifi) stabiel blijft : géén dropouts. Dus lijkt het mij van een component van het lokale netwerk te komen. Nu heb ik alle componenten uitgeschakeld om te zien wanneer de dropouts beginnen, maar het maakt niet veel uit, van zodra een netwerk component opgestart wordt (het maakt niet uit hetwelke) dan beginnen de dropouts op de internet verbinding (zowel op het netwerk als op de wifi). 

ik heb alle netwerk instellingen nagekeken, maar alles lijkt ok, ik zie nergens conflicten.

De enige aanpassing die gebeurd is, is de installatie van een VPN op één van de pc's, maar zelfs als ik die pc uit het netwerk haal dan blijft het fenomeen zich herhalen, ik ben dus een beetje aan het einde van mijn latijn hier......... 

dus alle ideeen zijn welkom.

vsee_screenshot_20_50_41.png

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...