moonchild Geplaatst: maandag om 21:28 Geplaatst: maandag om 21:28 Van de cardioloog mag ik dus geen koffie meer drinken Maar toen ik het wel mocht kreeg ik de beste koffie uit machines die continu in bedrijf waren en bedient werden door professionels Lekker scheuren op je Fatbike, natuurlijk zonder helm VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2
gerrit B Geplaatst: maandag om 21:59 Geplaatst: maandag om 21:59 voor wat het waard is Koffie kan je energieniveau en je concentratie verbeteren Koffie kan helpen bij vetverbranding Cafeïne kan ervoor zorgen dat fysieke prestaties drastisch verbeteren Er zitten essentiële voedingsstoffen in koffie Koffie kan het risico op diabetes II verlagen Koffie kan je beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en dementie Cafeïne vermindert het risico op de ziekte van Parkinson Koffie blijkt de lever te beschermen Koffie kan depressie tegengaan en je gelukkiger maken Koffiedrinkers lopen minder risico op sommige soorten kanker Koffie veroorzaakt geen hart- en vaatziekten en zou de kans op beroerte verkleinen Koffie kan ervoor zorgen dat je langer leeft Koffie is de grootste bron van antioxidanten in het westerse dieet. Zweden zijn na de Finnen de grootste koffieliefhebbers. We kunnen hiervan leren, want koffie bevat niet alleen cafeïne, maar ook antioxidanten die de gezondheid bevorderen. Onderzoek ondersteunt koffie’s voordelen: cafeïne geeft energie en antioxidanten versterken het immuunsysteem en bestrijden ontstekingen. Meer koffie drinken, dus! Een kop bevat gemiddeld 100-150 mg cafeïne en het effect duurt enkele uren, wat verklaart waarom sommigen ’s middags moeite hebben met slapen na koffie. Wetenschap wijst op gezondheidsvoordelen bij matige consumptie van 3-4 koppen per dag, mits maagklachten ontbreken. Let op suikerrijke koffiedrankjes en vermijd toegevoegde koekjes/gebakjes. Hoewel niet duidelijk is welke stof in koffie precies gezond is, heeft ook cafeïnevrije koffie positieve effecten. Antioxidanten spelen waarschijnlijk een hoofdrol in deze voordelen. Voordelen van koffie drinken (volgens onderzoek) 1. Koffie drinken verkleint het risico op diabetes Uit een grootschalige Amerikaanse studie onder 125.000 personen die 20 jaar lang werden gevolgd, bleek dat één extra kop koffie per dag het risico op diabetes verkleinde, ongeacht de hoeveelheid koffie die de deelnemers voor aanvang van het onderzoek dronken. Uit een nog uitgebreider onderzoek onder circa 450.000 personen bleek dat degenen die 3 tot 4 koppen koffie per dag dronken minder risico hadden op diabetes dan degenen die 0 tot 2 koppen koffie per dag dronken. 2. Minder risico op beroerte Uit een onderzoek onder 80.000 vrouwen die gedurende 20 jaar werden gevolgd bleek dat degenen die 2 tot 3 koppen koffie per dag dronken bijna 20 procent minder risico liepen op een beroerte dan vrouwen die zelden koffie dronken. Interessant daarbij was dat ook cafeïnevrije koffie het risico op beroertes verkleinde, hoewel in mindere mate dan gewone koffie. 3. Minder risico op alzheimer Een onderzoek in Zweden en Finland toonde aan dat personen van middelbare leeftijd die 3 tot 5 koppen koffie per dag dronken 60 procent minder risico hadden op alzheimer, vergeleken met mensen die 0 tot 2 koppen koffie per dag dronken. De verklaring daarvoor is vermoedelijk dat het hoge gehalte aan antioxidanten in koffie de hersenen beschermt. 4. Minder risico op parkinson Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat cafeïne het risico op Parkinson kan verkleinen. Proefpersonen die 3 koppen koffie per dag dronken hadden 50 procent minder risico op deze ziekte. 5. Minder risico op terugkerende kanker Uit een onderzoek in de Zweedse stad Lund onder vrouwen die borstkanker hadden gehad bleek dat de vrouwen die dagelijks meer dan 2 koppen koffie dronken minder risico hadden op een terugval. Uit een ander onderzoek kwam naar voren dat koffie ook het risico op terugkerende dikke darmkanker kan verkleinen. nadelen zijn er echter ook De gezondheidsnadelen op een rijtje:⠀⠀ Koffie heeft flinke invloed op je doorbloeding, en kan leiden tot bloedarmoede en hoge bloeddruk Door ongefilterde koffie kan het ‘slechte’ cholesterol (LDL) stijgen Koffie kan een aanslag op je lever zijn⠀⠀⠀⠀ Cafeïne kan je angstig maken⠀⠀⠀⠀⠀ Koffie kan je hoofdpijn bezorgen⠀⠀⠀⠀⠀ Koffie kan je gestrest en rusteloos maken⠀⠀ Koffie is lichamelijk verslavend⠀⠀⠀ De kwaliteit van je slaap holt achteruit Koffie verstoort je eigen energieproductie ⠀ Koffie vult, net als alcohol, je vochtgehalte niet aan, dus kan je lichaam uitdrogen. zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
Drs. IJzerbout Geplaatst: 12 uren geleden Auteur Geplaatst: 12 uren geleden 17 uren geleden, gerrit B zei: Koffie blijkt de lever te beschermen 17 uren geleden, gerrit B zei: Koffie kan een aanslag op je lever zijn Kun je deze 2 beweringen misschien nader uitlegen? Stay delulu !
Drs. IJzerbout Geplaatst: 11 uren geleden Auteur Geplaatst: 11 uren geleden Op 8-6-2025 om 12:46, gerrit B zei: Dat zijn van de algemene dooddoeners maar over dat verschil heb ik het niet. Ik heb het over het verschil in een goede fles wijn van 20 euro of een fles wijn van 400 euro en dat is echt niet zo heel groot en je moet wel een heel erg goede kenner zijn om dat verschil te kunnen proeven. Er zijn meerdere keren blinde testen gedaan met echte wijnkenners die het verschil ook niet aan konden geven en dat wijntje van een paar euro van de Aldi als de dure en beste wijn bestempelden. Dus een ieder die zegt het verschil wel te kunnen proeven heeft het verkeerde beroep gekozen en had wijn sommelier moeten worden zodat ze de gehele dag aan dure wijntjes kunnen nippen of kan met het telkens juist gokken veel geld verdienen in het gokcircuit. Ik wil hier toch nog even op terugkomen want ik ben het hier niet mee eens. Er is wel degelijk verschil tussen een goede en een minder goede wijn. Onafhankelijk van het prijs verschil. Een wijn van de Aldi of Lidl en andere supermarkten kunnen soms best wel goed zijn. Ben je ermee bekend dan kun je soms een goede wijn scoren voor een goede prijs. Wijnkenners proeven wel degelijk het verschil en niet alleen dat, ze kunnen zeggen om welke wijn het gaat en welke jaargang. Dat die mensen daar plezier aan hebben gun ik ze en heeft niets te maken met "als het maar duur is". Het is een hobby als iedere andere. Een Somelier is een wijnkenner/specialist en kan je niet alleen alles vertellen over de afkomst van een bepaalde wijn, de jaargang, de smaak maar ook welke wijn het beste past bij welke gerecht en menugang op de menukaart. In topklasse restaurants is een Somelier onontbeerlijk en dat kost dan ook wat. Zo´n medewerker moet ook betaald worden. Hij heeft dat vak geleerd. Gourmet en fijnproevers is het dat ook waard. De prijs van een wijn in een restaurant is daarom ook stukken hoger dan dezelfde wijn van een slijter. Een wijnkenner houdt ook van lekker eten, trekken er met vrienden op uit om te genieten van een goed etentje met elkaar met een goed glas wijn bij iedere menugang. Je hebt wijnen als apperief voor bij een voorgerecht, hoofdgerecht en zogenaamde desertwijnen en als afzakkertje een lekkere cognac of wat anders. Vaak kun je in zulke restaurants dan ook overnachten als er een hotel bij hoort want dan stap je niet meer in de auto. Stay delulu !
Drs. IJzerbout Geplaatst: 11 uren geleden Auteur Geplaatst: 11 uren geleden https://www.facebook.com/share/v/15apXouStK/?mibextid=wwXIfr Stay delulu !
gerrit B Geplaatst: 10 uren geleden Geplaatst: 10 uren geleden 1 uur terug, Drs. IJzerbout zei: Kun je deze 2 beweringen misschien nader uitlegen? ja is niet zo moeilijk Er zitten in koffie stofjes die juist goed zijn voor je lever, waaronder hoofdzakelijk antioxidanten, vitaminen (zoals B2, B5, B3) en mineralen (zoals magnesium en kalium) Echter er zitten ook stofjes in de minder goed zijn voor je lever als Cafestol en kahweol, dit zijn vetachtige stoffen die het LDL-cholesterol (het "slechte" cholesterol) kunnen verhogen. Daarnaast kan er ook acrylamide in koffie ontstaan tijdens het branden van koffiebonen, acrylamide ontstaat bij het verhitten van zetmeel en krijg je dus ook binnen als je een patatje eet of aardappelen gaat bakken. Dus heb je geen last van een hoog LDL cholesterol terwijl je toch flink wat koffie drinkt dan is er niets/weinig aan de hand, ben je er wel gevoelig voor dan zal je de koffie moeten filteren (dus geen schuimlaagje) om deze vetachtige stofjes uit je koffie te halen. zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
gerrit B Geplaatst: 10 uren geleden Geplaatst: 10 uren geleden 1 uur terug, Drs. IJzerbout zei: Wijnkenners proeven wel degelijk het verschil en niet alleen dat, ze kunnen zeggen om welke wijn het gaat en welke jaargang. Dat die mensen daar plezier aan hebben gun ik ze en heeft niets te maken met "als het maar duur is". Het is een hobby als iedere andere. Zeker en met het etiket op de fles weten ze precies waar ze het over hebben. Haal je dat etiket echter weg dan heb je alleen maar een groene/witte of welke kleur dan ook fles met een inhoud. En dan zijn er nog maar heel weinig die het verschil kunnen proeven of in de fles die goede wijn van 20 euro zit of de goede wijn van 400 euro of nog meer. Voor mij is het al helemaal niet weggelegd want na 4 of 5 corona besmettingen (met 2 x de complete smaak en geur weg) kan ik het verschil al helemaal niet meer proeven terwijl ik voorheen juist een bijzondere goede smaak en geur herkenning had. Ik proef nu hoofdzakelijk alleen nog maar zoet/zuur/wrang/bitter en die nootachtige smaak met frisse druiven en geurige................ ? ja ja...... dat zal wel het is dat je het zegt. zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
Drs. IJzerbout Geplaatst: 9 uren geleden Auteur Geplaatst: 9 uren geleden (aangepast) Wat voor jou geldt, geld niet voor anderen. Anderen en ik proeven wel degelijk het verschil tussen verschillende wijnen. Ik hoef er alleen maar aan te ruiken en aan het boeket weet ik of ik te maken heb met een goede of minder goede wijn. En een fles wijn van €400 bij een slijter zul je niet snel vinden. Dan moet je naar speciale adressen, beurzen of naar veilingen. En geloof me maar, een wijn in die prijsklasse is iets heel bijzonders. Dan heb je het over jaarhonderd wijnen. Die gaan naar de beste 5* sterren Michelin restaurants. Dat zo even weg te vegen met dat proeft toch zo goed als niemand getuigd van een vooroordeel. Ik denk eerder dat je nog nooit een werkelijk mooie wijn gedronken hebt. En nogmaals, het gaat niet alleen om de smaak van de wijn maar ook met wat je erbij eet. Een dessertwijn trek je niet open om er zo aan te lebberen maar die drink je samen met een goed dessert. Iets zoets bijvoorbeeld. 9 uren geleden aangepast door Drs. IJzerbout Stay delulu !
minplus Geplaatst: 8 uren geleden Geplaatst: 8 uren geleden Op 9-6-2025 om 21:00, gerrit B zei: Op zich een gezonde manier van koffie zetten. Door het papieren filter haal je cafestol (een olieachtig stofje dat van nature in koffiebonen voorkomt) uit de koffie waardoor wat kan zorgen voor een verhoging van het LDL-cholesterol (het slechte cholesterol) Kokend water is eigenlijk te heet om koffie te zetten. Het advies is om na het koken ongeveer 45 sec te wachten voordat je begint op te gieten waardoor de temperatuur is gezakt naar ongeveer 93 graden wat de ideale temperatuur is om koffie te zetten. Verder zijn bonen vaak het gezondst, ook hier kunnen stofjes aan toegevoegd zijn, maar meestal veel minder dan de smaak/geur versterkers, toegevoegd zout/suiker en andere stoffen die zijn toegevoegd aan gemalen koffie/cups en de koffiepads. Die 93 graden is exact de temperatuur waarbij de Moccamaster het water door laat lopen. Daardoor wordt de koffie niet te zuur of te bitter maar precies goed. Hij is duur maar mooi en erg goed. 3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's
gerrit B Geplaatst: 7 uren geleden Geplaatst: 7 uren geleden Voor een standaard pruttelmachine idd. best aan de prijs, maar kijk eens wat de opvolger van de Jura Impressa S10 kost 😲 Toen ik de S10 kocht was hij € 1.795,00 en hij heeft inmiddels staat de teller op 28.434 kopjes koffie en als je het dan omrekent dan is het nog maar goed 6 cent per kop koffie. zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
gerrit B Geplaatst: 7 uren geleden Geplaatst: 7 uren geleden 2 uren geleden, Drs. IJzerbout zei: En geloof me maar, een wijn in die prijsklasse is iets heel bijzonders. Geloof mij maar dat als je op een normale goede fles wijn een prijskaartje plakt van een paar honderd euro dan is die fles wijn net zo bijzonder. Voor de meesten is het meer de beleving dan de smaak zelf. Dat is ook de reden dat veel wijnkenners niet mee willen doen aan blinde testen want het zal niet de 1e keer zijn dat ze die fles van een paar tientjes beoordelen als de beste wijn en die hele dure wel meedoet bij de beste maar niet als zodanig wordt herkent. zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen
Eduard07 Geplaatst: 7 uren geleden Geplaatst: 7 uren geleden 1 uur terug, minplus zei: Die 93 graden is exact de temperatuur waarbij de Moccamaster het water door laat lopen. Daardoor wordt de koffie niet te zuur of te bitter maar precies goed. Hij is duur maar mooi en erg goed. Espressokoffie wordt bereid op ongeveer 90º Celsius. Dit is aanzienlijk lager dan het gekookte water van filterkoffie of andere systemen. Door de kleinere hoeveelheid koffie heeft deze ook nog meer de neiging om snel af te koelen. De volgende zaken zijn daarom van essentieel belang: Drink de koffie direct na bereiden op en laat deze niet eerst afkoelen. Zo is espresso bedoeld. Stoom eerst de melkschuim en maak daarna pas de (espresso)koffie, bij bereiding van een cappuccino. N.B.: Wanneer het gebruikte water voor espresso te heet is, leidt dit tot ‘verbranding’ van de koffie. Dit heeft een bittere en slechte smaak ten gevolge. Bron: Quickmill Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0
cookie monster Geplaatst: 3 uren geleden Geplaatst: 3 uren geleden Op 7-6-2025 om 18:30, ceesv zei: Nee hoor, een knop werkt prima!😁 Hola , foei foei foei , je mag geen reklame maken 😁😉 Eerlijk gesproken , ik mag geen koffie drinken , en ik lust ook geen koffie !! Voor de rest: C o o kie M o nster C U L'8'R WEIRDOGAToRS I was born once , as an invasion of the bodysnatchers , but the doctor did get a brain-attack !! my name: breedbandwurger 1967 casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen