Ga naar inhoud


Con

V.I.P.
  • Items

    10914
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    31

Alles dat geplaatst werd door Con

  1. Voor de duidelijkheid, ik heb aan 2 rolluiken, 4 rolgordijnen en een beamerscherm allemaal shellys hangen, al jaren. En dat werk als een speer. Maar experimenteren met de klepmotor gaat dus zéér stroef. Ik heb daarvoor speciaal de Shelly Plus 2PM aangeschaft.
  2. Bocht 1 is een prachtige voor de start. Dat wordt enorm wringen... en waarschijnlijk uitvallers.
  3. Je kunt twisten of dit bij Domotica of hardware hoort, daarom maar hier. Ik heb nooit begrepen hoe een rolluikmotor werkt. Ik heb er zelf vier en ook afgesteld waarbij je het beginpunt en eindpunt bepaalt met (volgens mij) een potmeter. Maar hoe het kan dat een rolluik eerst 20 omwentelingen maakt en dan het einde ziet, die werking is voor mij een raadsel. Nu een klepmotor. Deze werking snap ik, je zet op een zijde spanning en na 90 graden stopt de motor door een inwendige schakelaar, geldt ook voor naar de andere kant toe. Een klepmotor heeft gelijk aan een rolluikmotor 3 aansluitingen, open, dicht en nul. Dus heb ik 4 rolluikmotoren gebruikt voor mijn rolgordijnen en met een app kan ik deze open en dicht sturen, zelfs met een percentage, so far so good ook stemgestuurd. Nu heb ik een klepmotor aan een Shelly gehangen en daar gaat van alles mis. Calibratie zorgt ervoor dat de motor nog maar 5 graden draait en dan stopt. En stemgestuurd, vergeet het maar. Nu mijn vraag, wat is het grote verschil tussen een rolluikmotor en een klepmotor? En hoe werkt een rolluikmotor?
  4. Ben blij weer met jouw input!!! Dank.
  5. Ik snap werkelijk niet waarom je de Amerikaanse tijden hier hebt neergezet. Alleen maar verwarrend.
  6. <input type="range" name="rangeInput" min="0" max="100" onchange="updateTextInput(this.value);"> <input style="width: 30px" type="text" id="textInput" value=""> Hiermee maak ik een slider aan, nog even zonder Java of CSS. Ik krijg dan; De blauwe lijn loopt keurig van 0-100 echter de grijze achtergrond is langer. Wat kan dat zijn? Edit: heb het gevonden, stond een padding verkeerd.
  7. Joh (met jouw permissie) ik zie totaal het probleem niet met een rubber kabel in de kruipruimte. Maar de NEN1010 prevaleert boven hoe ik het zie. Dus het wordt gewoon beugelen, klaar. Want het zal volgens "de wet" worden aangelegd. In een kruipruimte boren om de 40cm daar wordt je gewoon niet vrolijk van. Er is een werkvloer maar daar kan het niet op. Het huis zit 20 meter van een meer dus moet je daar ook nog respect voor hebben.
  8. Sterker nog, ik ken de NEN een beetje maar dan ook nog van vroeger. We worden oud...😁
  9. Ik kon mij ook al bijna niet voorstellen dat dat zo eenvoudig zou zijn. Maar blijft wel een beetje vreemd, als je erover kunt struikelen schijnt het geen probleem te zijn... @Drs. IJzerbout Je mag zéker wel een kabel zonder buis beugelen, zowel met of zonder buis om de 40 cm. Althans, dat heb ik ongekend vaak gezien, oké, niet gestoeld op de NEN1010.
  10. Normaal gesproken dien je een kabel (VMVL) om de 40cm te beugelen. Ook in een kruipruimte. Nu heb je 400 Volt rubberen verlengkabels die liggen vaak over het hele terrein los. Deze kabels zijn o..a. te koop in 5 x 4mm2. Waarom zou je dan zo'n kabel in de kruipruimte moeten beugelen? Als dat al moet? Graag bij deze vraag blijven.
  11. Dat is waar maar op wijkniveau, nu met zonnepanelen, ligt de terugleverlast wel erg hoog, wetende dat je met zonnepanelen geen reductiefactor (lees gelijktijdigheidsfactor) op woningen mag/kunt toepassen. E-netten in oude wijken zijn niet voorbereid op zonnepanelen.
  12. Maar dan zit je nog steeds met te licht kabels (infra). Je weet net zo goed als ik dat 1m3 gas +8 kw levert. 1kW elektra is 1 kW. COP is onder gunstige omstandigheden 500% rendement.
  13. Maakt niet uit, beter dan 5.00 uur je bed uit zoals de vorige keer (los van de race zelf).
  14. Of een licentie van € 30,00
  15. Het laatste jaar is vorig jaar. De laatste jaren is imo en vele anderen hooguit 4 jaar.
  16. Een "gouwe" greep. Gratis energie zonder dat het ten koste gaat van het comfort. Het ontstane drukverlies zal nihil bijdragen aan comfort-vermindering. Alleen de waterleverancier zal iets harder moeten pompen maar is marginaal.
  17. Dan zit jouw douche hoger dan de regenton en wat doe je dan met het zeepwater? Ik heb panelen vanaf 2013, hoezo laatste jaren?
  18. 23 x 5,5 uur kijkplezier vind ik een hoog rendement. Maar jou kennende....
  19. De shelly's kun je aansturen met een Android browser middels Wifi. Een eigenschap van de Shelly's is dat ze een url kunnen sturen naar je netwerk tijd gestuurd, ze bezitten een uitgebreide schakelklok. Je kunt op iedere valve een Shelly zetten die dan door andere shelly's via een url worden aangestuurd middels Wifi. Maar wellicht is de software van de sprinkler óók voorzien van een ingang in de vorm van een URL. Dat scheelt dan 8 Shelly's. Je kunt ook in jouw Windows browser een url sturen naar de Shelly's. Daar heb je niet perse Android voor nodig. In de vorm van 192.168.1.50; on off. Je schrijft het anders, wil dat wel nakijken maar het werkt op die manier. Ik denk zelfs (weet bijna zeker) dat het ook kan met Home Assistant maar dat zou ik eerst moeten uitproberen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...