Ga naar inhoud


NASA kondigt bevindingen buitenaards leven aan


Bigfoot

Aanbevolen berichten

http://www.nu.nl/algemeen/2390989/nasa-kondigt-bevindingen-buitenaards-leven.html

 

AMSTERDAM – De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA beweert een ontdekking te hebben gedaan die van belang is voor de zoektocht naar buitenaards leven.

 

De nieuwe bevindingen op het gebied van astrobiologie worden donderdag gepresenteerd op een persconferentie die plaatsvindt rond 20.00 uur Nederlandse tijd.

 

De ontdekking zal volgens de NASA grote impact hebben op de zoektocht naar bewijzen voor het bestaan van buitenaards leven. De persconferentie zal live te volgens zijn via het online televisiestation van de NASA op http://www.nasa.gov/ntv.

 

Mogelijk nieuwe wat iets met de Cassini-missie te maken zou kunnen hebben.

 

http://kottke.org/10/11/has-nasa-discovered-extraterrestrial-life

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben bang dat de conclusie zal luiden.

Om helemaal zeker te zijn dat het om buitenaards leven gaat moeten we nog veel meer geld besteden aan onderzoek.

Kortom een poging om geld te krijgen, de nasa was ook het instituut die ook het gat in de ozon ontdekte en waarna ze voor onderzoek miljoenen toegeschoven kregen.

sab ultimate hd 88cm schotel (2 keer zelfde installatie)

samsung dvbt

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Bigfoot

 

Citaat:
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA beweert een ontdekking te hebben gedaan die van belang is voor de zoektocht naar buitenaards leven.

 

Misschien heeft het met dit te maken?

 

http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads...st_#Post1926842

 

@Clemens2

 

Citaat:
Kortom een poging om geld te krijgen, de nasa was ook het instituut die ook het gat in de ozon ontdekte en waarna ze voor onderzoek miljoenen toegeschoven kregen.

 

Staat dat Freon-machientje nu nog te draaien op de Zuidpool?

:D :D :D

 

Eddy Vl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk wel interessant, een 1e vereiste voor leven is de aanwezigheid van water,de Hubble telescoop mag dan wel vele lichtjaren verkijken....en zeker de Hubble2, de Voyagers die

jaren achter elkaar door zijn blijven vliegen hebben veel geleerden met veel werk opgezadeld. Een poging om Xtra geld te krijgen is dus best reëel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk is een astronaut een flesje water vergeten in de ruimte, en zijn hiervan de bacterien ontdekt :D

* VU+ Duo 2 sat/kabel - Amiko A3 combo - Coolstream Trinity - Dreambox 800 HD SE - Xsarius Fusion HD SE - Mag254 iptv *

* LG 65inch smart 3D tv - Playstation 4 *

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
.........een 1e vereiste voor leven is de aanwezigheid van water,.........


Dat is inderdaad een 1e vereiste voor leven... tenminste, voor leven zoals wij dit kennen.
Misschien is er nog leven zonder water mogelijk, wat wij niet kennen? Onder totaal andere omstandigheden dat wij er niet kunnen leven, maar dat soort organisme wel? Dat is toch onbekend?
En ook zijn er dan ook meer, en/of andere elementen (zoals koper, goud, lood, stikstof, zuurstof etc) die wij ook niet kennen, met een totaal andere atoomopbouw?

Iedereen gaat er maar van uit dat als je H2O vindt, er dan leven kan zijn, en zonder H2O...geen leven mogelijk.
Je kan niet zoeken naar leven zonder dit soort dingen uit te sluiten.

HUMAX iCord is vervangen door de VU+  4k SOLO,

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Nu.nl
AMSTERDAM – De NASA heeft een bijzondere bacterie ontdekt die mogelijk ook kan voorkomen op planeten die tot nu toe als ‘levensloos’ werden beschouwd.

verschillende Britse kranten is dat het onderwerp van de geheimzinnige persconferentie die de ruimtevaartorganisatie heeft aangekondigd.

Wetenschappers van de NASA zullen donderdagavond waarschijnlijk de ontdekking bekend maken van een bijzondere microbe die gedijt op arsenicum.

Nog nooit eerder werd er een levensvorm gevonden met DNA dat is gebaseerd op deze giftige stof. De bacterie is ontdekt in Mono Lake, nabij het Yosemite National Park.

Verbod

De NASA wil de bevinding eigenlijk pas morgen bekend maken, maar de Britse kranten The Sun en The Daily Mail hebben het verbod op publicatie van het nieuws geschonden.

De ontdekking van de bacterie is belangrijk voor de zoektocht naar buitenaards leven, omdat tot nu toe werd aangenomen dat primitieve levensvormen alleen zouden kunnen ontstaan op basis van fosfor.

Fosfor

De ontdekking van de microbe in Californië zou suggereren dat leven ook kan zijn ontstaan op planeten waar geen fosfor in de dampkring aanwezig is. De nieuw ontdekte bacterie zou geen op fosfor gebaseerde nucleïnezuren hebben, maar leven van arsenicum.

“Dit is een spannende ontdekking”, verklaart astrobioloog Lewis Dartnell in The Sun. “Als deze organismen arsenicum gebruiken bij hun metabolisme, is dat een bewijs dat er andere vormen van leven bestaan dan de levensvormen die we nu kennen.”

Mysterieus

De NASA heeft officieel nog niets gemeld over de ontdekking. Gisteren kondigde de ruimtevaartorganisatie alleen een bevinding aan die grote gevolgen zou hebben voor de zoektocht naar buitenaards leven.

Door het mysterieuze persbericht vermoedden veel mensen dat het zou gaan om de ontdekking van een levensvorm op een andere planeet. De officiële persconferentie zal donderdagavond om acht uur Nederlandse tijd plaatsvinden en is live te volgen via NASA TV.


Bron Nu.nl

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja.... dat wist Agent Mulder 20 jaar geleden ook al. Dus wat dat buitenaardse leven betreft, is er niets nieuws te horen smile

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...