Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto
- - - - -

Kan OSCam overweg met keyfiles?

OSCAM SoftCam.Key oscam.keys ymod constant.cw

  • Login om te beantwoorden
40 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Alex1970 - Geplaatst: 10 september 2013 - 15:26

Alex1970

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 3449 berichten
  • LocatieZHZ

Ik heb een keyfile constant.cw die gelezen kan worden door OSCam, simpelweg een reader toevoegen:

[reader]label = constantcw
protocol = constcw
device = /var/keys/constant.cw
group = 10 


Maar bij CCCam kon ik ook een SoftCam.Key gebruiken en ik lees ook dat er voor OSCam een oscam.keys bestand te gebruiken is.

Voor dat laatste zou je een andere versie van OSCam (ymod) nodig zijn maar ik lees al her en der dat dat een combinatie is van CCCam en OSCam maar ik wil helemaal geen CCCam meer gebruiken vanwege vermoedelijke beveilingsissues.

Weet iemand of ik ook een SoftCam.Key- en/of oscam.keys-bestand kan gebruiken en hoe?
Waarom zou ik de ymod-versie gebruiken en kan dat naast de normale OSCam of moet dat in plaats van?

 


Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, 1x DVB-T (USB), 1x TBS5925 (DVB-S2), IPTV SatDreamGR 4.x image

Xtrend ET9500: 1x DVB-S2, 1x DVB-C, 1x DVB-T (USB), IPTV OpenPLi 4.x
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 23.5°E-30°W, 150cm prime-focus (C-band): 20°E/5/11°W (Ku-band): 39°E-24.5°W, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.




#2 Offline Creatura - Geplaatst: 18 september 2013 - 14:53

Creatura

    Sat4all regular

  • Leden
  • 242 berichten

Nog geen antwoord gehad?

Ik ben ook wel nieuwsgierig.......


VU+ Duo - OpenPli 4.0 - VU+ Solo - OpenPli 4.0

TeVii DVB-S2 - MyTheatre - DVB Dream
Wavefrontier T90 (0,8W - 28,5E) - Triax 88(30W) - 2x EMP 168-w V2


#3 Offline Toppers - Geplaatst: 18 september 2013 - 16:48

Toppers

    Sat4all regular

  • Leden
  • 871 berichten

Wordt gevaarlijk jongens om dit op dit board te bespreken.

Het woord keys is bijna een synoniem voor de vroegere kaartjes welke je kon .................

 

Maar misschien helpt je dit;

http://www.streamboa...id=39010&page=1


Dit bericht is bewerkt door Toppers: 18 september 2013 - 16:48


#4 Offline spran062 - Geplaatst: 18 september 2013 - 18:10

spran062

    Lid

  • Leden
  • 136 berichten
  • Locatielekkerkerk

als je de softcam.key rename naar oscam.keys en zet die bij de andere oscam files zoals oscam.server.


Clarke Tech 2100 (maxplus 2100)Philips 7141
Humax 5400, Venton 200HD
Amiko 8900HD
lnb astra1,astra3,astra2,hotbirt

#5 Offline Zilverster - Geplaatst: 18 september 2013 - 22:05

Zilverster

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3778 berichten
  • LocatieStadsk(c)anaal+

@spran062,

 

 als je de softcam.key rename naar oscam.keys

 

Denk dat je vooraf het verschil moet weten hoe een oscam.keys file is opgebouwd.

 

Daarna is het knippen en plakken ?

 

Gr.

 

Zilverster.


You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

#6 Offline spran062 - Geplaatst: 20 september 2013 - 11:14

spran062

    Lid

  • Leden
  • 136 berichten
  • Locatielekkerkerk

ik doe dit al jaren gewoon Softcam.key en Rename  naar oscam.keys, niets knippen en plakken.


Clarke Tech 2100 (maxplus 2100)Philips 7141
Humax 5400, Venton 200HD
Amiko 8900HD
lnb astra1,astra3,astra2,hotbirt

#7 Offline donpedro - Geplaatst: 20 september 2013 - 14:57

donpedro

    Proef lidmaatschap

  • Leden
  • 527 berichten
  • LocatieAmsterdam

ik doe dit al jaren gewoon Softcam.key en Rename  naar oscam.keys, niets knippen en plakken.

 

Inderdaad, de layout / indeling is gelijk  :D


VU+ Zero & VU+ Solo2 - VTi 9.x  Unstable Oscam 11xxxx  MacBook Pro Ubuntu 12.04LTS


#8 Offline donpedro - Geplaatst: 20 september 2013 - 18:46

donpedro

    Proef lidmaatschap

  • Leden
  • 527 berichten
  • LocatieAmsterdam

Inderdaad, de layout / indeling is gelijk  :D

 

Wat ik hierboven schreef, blijkt bij nader onderzoek toch niet helemaal het geval te zijn.


VU+ Zero & VU+ Solo2 - VTi 9.x  Unstable Oscam 11xxxx  MacBook Pro Ubuntu 12.04LTS


#9 Offline icesat - Geplaatst: 20 september 2013 - 18:55

icesat

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 1390 berichten

ik doe dit al jaren gewoon Softcam.key en Rename  naar oscam.keys, niets knippen en plakken.

 

Inderdaad, de layout / indeling is gelijk  :D

Wat ik hierboven schreef, blijkt bij nader onderzoek toch niet helemaal het geval te zijn.

werkt wel bij oscam-ymod



#10 Offline icesat - Geplaatst: 20 september 2013 - 19:04

icesat

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 1390 berichten

Ik heb een keyfile constant.cw die gelezen kan worden door OSCam, simpelweg een reader toevoegen:

[reader]label = constantcw
protocol = constcw
device = /var/keys/constant.cw
group = 10 


Maar bij CCCam kon ik ook een SoftCam.Key gebruiken en ik lees ook dat er voor OSCam een oscam.keys bestand te gebruiken is.

in oscam.server verwijzen naar het juiste pad waar de Softcam.Key staat
 

[reader]
label                         = constantcw
protocol                      = constcw
device                        = /usr/keys/SoftCam.Key
ident                         = 0D05:000004,000010;0500:030B00;0622:000000;0603:000000;0100:000030,000084,000085,00009B
group                         = 1
audisabled                    = 1

 

#11 Offline icesat - Geplaatst: 20 september 2013 - 19:34

icesat

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 1390 berichten

Waarom zou ik de ymod-versie gebruiken en kan dat naast de normale OSCam of moet dat in plaats van?

 

Meerdere pakketten tegelijk educatief open zoals digiturk (7°E), tntsat HD (19,2°E), bulsatcom (39.0°E) orf, austriasat (19,2°E), skylink (23,5°E),... en nog vele biss gecodeerde zenders. En kan met verschillende kaarten overweg.

 

Als je oscam reeds op de box hebt staan is het genoeg om die over te schrijven in de map /usr/bin
Let wel: hernoem de oscam ymod versie met exact dezelfde naam als die op jouw box staat.
(is dat bijvoorbeeld oscam-unstable hernoem je oscam ymod versie naar oscam-unstable)

 

Dan zet je de hernoemde oscam ymod versie op jouw box in de map  /usr/bin
Als het goed is wordt die op jouw box overgeschreven met de hernoemde. (anders heb je niet dezelfde naam gebruikt)

 

Daarna download je oscam.keys of hernoem je een Softcam.Key naar oscam.keys en zet je die in de map /config
de map waar de overige zaken van oscam staan (zoals oscam.user, oscam.server,...)
Bij mij is dat de map /etc/tuxbox/config. Kan wel een pad verschillen bij andere images.


Dit bericht is bewerkt door icesat: 20 september 2013 - 19:46


#12 Offline Creatura - Geplaatst: 21 september 2013 - 13:26

Creatura

    Sat4all regular

  • Leden
  • 242 berichten

mmmm... blijkbaar is er iets vreemds met de oscam die standaard onder PLI wordt geïnstalleerd. Als ik deze overschrijf met de ymod versie (onder dezelfde naam, oscam) werkt het helemaal niet meer, kaart van CD wordt helemaal niet meer gelezen.


VU+ Duo - OpenPli 4.0 - VU+ Solo - OpenPli 4.0

TeVii DVB-S2 - MyTheatre - DVB Dream
Wavefrontier T90 (0,8W - 28,5E) - Triax 88(30W) - 2x EMP 168-w V2


#13 Offline icesat - Geplaatst: 21 september 2013 - 13:42

icesat

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 1390 berichten

mmmm... blijkbaar is er iets vreemds met de oscam die standaard onder PLI wordt geïnstalleerd. Als ik deze overschrijf met de ymod versie (onder dezelfde naam, oscam) werkt het helemaal niet meer, kaart van CD wordt helemaal niet meer gelezen.

Heb je box daarna volledig opnieuw gestart?

 

 

zoek in google op:

e2-oscam-ymodv18-t46

 

er is ook al een versie hoger (t47)

e2-oscam-ymodv18-t47


Dit bericht is bewerkt door icesat: 21 september 2013 - 14:09


#14 Offline Creatura - Geplaatst: 21 september 2013 - 14:34

Creatura

    Sat4all regular

  • Leden
  • 242 berichten

Laatse versie is t47. In het bestand in de map usr/bin staat "oscam"

Deze geplaatst in usr/bin en rechten gezet op 755. Daarna box opgestart, maar oscam reageert in het geheel niet.

Zelf inloggen op http://ipeigenbox:16001 lukt niet.

 

Als ik oscam eraf haal, en daarna via PLI weer installeer, werkt het wel......


VU+ Duo - OpenPli 4.0 - VU+ Solo - OpenPli 4.0

TeVii DVB-S2 - MyTheatre - DVB Dream
Wavefrontier T90 (0,8W - 28,5E) - Triax 88(30W) - 2x EMP 168-w V2


#15 Offline icesat - Geplaatst: 21 september 2013 - 14:40

icesat

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 1390 berichten

Laatse versie is t47. In het bestand in de map usr/bin staat "oscam"

Deze geplaatst in usr/bin en rechten gezet op 755. Daarna box opgestart, maar oscam reageert in het geheel niet.

Zelf inloggen op http://ipeigenbox:16001 lukt niet.

 

Als ik oscam eraf haal, en daarna via PLI weer installeer, werkt het wel......

versie t46 of t48 gebruiken

 

(t47 werkt blijkbaar niet bij iedereen; bij mij ook niet)

 

versie t48 is net uitgebracht en die werkt bij mij ook

e2-oscam-ymodv18-t48


Dit bericht is bewerkt door icesat: 21 september 2013 - 15:08






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht