Ga naar inhoud

Opnemen en zappen


Seom
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Allereerst mijn configuratie:

TV LG OLED 55E6V

Mut@nt HD51 met 2 tuners en 1TB HDD

CI module met Canaal Digitaal.

 

Er komen vanaf mijn schotel 2 kabels naar binnen.

Een kabel aangesloten op de ingang van tuner A, en de ander op de ingang van Tuner B.

Tuner A ingesteld als voorkeurs tuner, en tuner B als opname tuner.

Nu het probleem.

Als ik opneem (wat goed gaat) kan ik niet zappen, sommige kanalen doen het wel maar de meeste gaan op zwart.

Iemand enig idee wat ik fout doe?

Alvast bedankt voor de reacties.

 

Seom.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites


lnb kapot van tuner a ?

 

probeer eens te wisselen van kabel op je tuners en kijk of je op allebei signaal hebt

 

is dat niet het geval dan kijk naar je f connecors en je kabel of alles perfect zit aangesloten

aangepast door blackeyes

vu duo//vuduo2//mutant hd51 4k // 65 inch lg4k

2 keer gibertini 100 // t90 // triax 88

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Hallo allemaal,

 

Allereerst mijn configuratie:

TV LG OLED 55E6V

CI module met Canaal Digitaal.

 

 

Als ik opneem (wat goed gaat) kan ik niet zappen, sommige kanalen doen het wel maar de meeste gaan op zwart.

Iemand enig idee wat ik fout doe?

Alvast bedankt voor de reacties.

 

Seom.

Ja, je geeft al het antwoord in de vraag, je gebruikt een CI module.

 

Hiermee kan je maximaal een stream decoderen.

 

Gebruik liever een softcam, zoals Oscam,  zolang dat nog kan, je probleem is dan opgelost.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

hoe heb je de tuners zelf ingesteld ?

heb je het zo gedaan 

post-41606-0-14356400-1488975471.jpg

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo Blackeyes, ceesv en smetje limb BE,

 

Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb al jullie adviesen opgevolgd, echter geen resultaat.

 

Ik heb de kabels omgewisseld, beide gaven beeld.

Ik gebruik een CI module aangesloten op Oscam.

Beide tuners staant op dezelfde sataliet.

 

Ben de hele middag bezig geweest met allerlei instellingen te wijzigen, echter geen resultaat!!

 

Voor vandaag stop ik ermee.

Nogmaals bedankt.

 

Seom.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zoals ceesv aangeeft moet de kaart in de kaartlezer met oscam. Of gebruik je de nieuwe rode m7 module?

Indien ja, kan je enkel opnemen en kijken op dezelfde frequentie. Nee, plaats de kaart met de chip naar beneden en configureer oscam indien nodig. Heb je beeld met de kaart rechtstreeks in de kaartlezer, dan is je probleem opgelost. Anders zal je enkel naar zenders kunnen zien op dezelfde transponder, of zenders die fta zijn, tijdens een opname.

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Hallo Blackeyes, ceesv en smetje limb BE,

Ik heb al jullie adviesen opgevolgd, echter geen resultaat.

 

Ik gebruik een CI module aangesloten op Oscam.

Seom.

Je gebruikt een CI module of je stopt de kaart in een van de kaartlezers van de ontvanger en laat het CI module in de la liggen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je gebruikt een CI module of je stopt de kaart in een van de kaartlezers van de ontvanger en laat het CI module in de la liggen.

Hij heeft nog niet aan welke module. Deze met een seca pasje of deze met een ingebakken kaart. Laatste, zal hij vast zitten, en niet kunnen kijken en opnemen van 2 verschillende frequenties.

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

En in dat geval is de enige oplossing een 2e CI+ kaart in een2e CI slot van de ontvanger.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

En in dat geval is de enige oplossing een 2e CI+ kaart in een2e CI slot van de ontvanger.

Ergens hier op het forum was dit besproken en volgens deze thread werkte het niet.

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

Goede morgen,

 

Bedankt voor de reacties.

Ik gebruik een Canal Digitaal CI-module, een zogenaamde "witte" met een Canal Digitaal oranje kaart.

Ik moest van Canal Digitaal deze aanschaffen om mijn kaart volledige te kunnen gebruiken.

Als ik mijn kaart in de kaartlezer stop dan is Fox sports internationaal  n.l. geblokkeerd.

Iemand nog suggesties?

 

Seom.

 

 

 
Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Ja, wanneer je die zender wilt gebruiken het CI module in de ontvanger stoppen.

Voor alle andere zenders de kaart in de lezer van de ontvanger stoppen en een softcam gebruiken.

Alleen dan kan je tegelijk opnemen en tv kijken.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door rakkie
      Sinds enige tijd werkt Mediaportal niet meer op mutant,met openpli,heeft uitstekend gewerkt,maar nu komt melding,nieuwe versie,maar het lukt niet!!heeft iemand de nieuwe versie,dan oude eraf en nieuwe erop,dank bij voorbaat!!
    • Door johnno
      Voor DVB T2 ontvangst heb ik mijn Mutant HD51 doorgelust naar mijn Samsung TV.
      Als ik echter mijn TV tuner wil gebruiken dan moet ook de Mutant ingeschakeld zijn.
      Doe ik dat niet, dan heb ik geen ontvangst.
      Is dit specifiek een probleem van mijn ontvanger, of speelt dit bij elke Mutant HD51?
       
      Ik vind het merkwaardig, omdat ik de HD51 wel via mijn modem kan benaderen terwijl deze uitgeschakeld is.
      Via de computer is ieder kanaal dan beschikbaar, zowel van satelliet als DVB T2.
    • Door R@oul
      Hallo,
      Mijn Mutant Hd 51 geeft na het kiezen van een andere zender even zo'n 2 seconden goed beeld
      dan gaat het scherm zo'n 2 seconden op zwart en dan daarna geeft hij wel een blijvend goed beeld.
      Dit euvel gebeurd niet bij iedere zender.
       
      Wie weet wat hier de oorzaak van is.
       
      Al vast vriendelijk bedank voor eventuele bruikbare sugesties.
       
      Gr, R@oul
    • Door tokkio
      De mutant 60k zou een zeer snelle sat ontvanger zijn ,met Multiboot-functie met E2 Linux OS & Android,alleen staat er dan bij"Android is later beschikbaar"wat bedoelen ze met later, is dat 5 jaar ,of nooit?
      Dus is dat verkopers praat,want zo een mutant 60 4K  met Android is nergens te vinden,en stel dat ik mij zo een aanschaf , hoe kunnen ze dan die Android er vanop afstand inzetten?
       
    • Door Altobelli
      Ik ben gisteren op de open HDF 6.5 en open ATV 6.4 site de images van 24-04-2020 tegengekomen
      voor de Mutant HD 51 usb toepassing en nu ook recovery_emmc, allebei zip bestanden.
      Ik gebruik voor de HD51 altijd de usb, heeft iemand ook ervaring met de recovery_emmc_zip.
      Ben dat voor de HD51 nog niet tegegekomen, wel voor de HD60.
    • Door Mr Blue Sky
      Na de update van ATV 6.4 krijg ik met Dreamset en FileZilla geen contact meer met de doos.
      Wel lukt met nog met Mozilla Firefox, dus IP adres is onveranderd.
      Is er ergens een wachtwoord of zo ingeslopen?
      Kan iemand mij uit de brand helpen?
      bvd.
    • Door Loek3000
      Ik vraag me af of het via software te veranderen valt.
       
      Met OpenPLi zie je als je de tuner afzet netjes de datum en tijd in het lcd'tje, met o.a. OpenATV zie je dit niet. Nu vraag ik mij af of je dit dus kunt editen. Ik zou bv ook wanneer ik iets afspeel wat ik heb opgenomen daarvan de uren maar ook de minuten en seconden willen zien op de display. Ik denk niet dat het thema afhankelijk is, want alle thema's die ik heb geprobeerd geven hetzelfde effect op de display
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.