Ga naar inhoud


Vu+ Duo2 & Ziggo


Corsat

Aanbevolen berichten

Van satter CD naar kabelaar Ziggo wegens verhuizing. Probeer ipv de Humax 5300c mijn fijne vuduo2 te laten draaien met Ziggo (irdeto caid 0606), Vu+ dvb c t2 insteekkaart, OpenPli 6.0 en cccam 2.3.0.

Na 3 dagen inlezen, proberen en puzzelen de boel min of meer aan de praat gekregen. Ned 1,2,3, Ziggo film preview en zenderkanaal in HD, de rest SD, overig HD op zwart.

Alle betaalzenders ontvangst in SD, mis er een paar. Alles gebrobeerd: verschillende freq’s, symbolrates, qam’s, netid’s (05555/43211), krijg de HD zenders niet te voorschijn.

 

Ik heb voor cccam 2.3.0 gekozen omdat dit ‘plug and play’ zou moeten zijn (plug & pray...)

Ben met oscam/cccam en Vti 11.0.2 bezig geweest maar ben geen telnet/ftp/putty specialist en beheers deze materie onvoldoende. Wel de hans kabelzenderlijst met dcc naar de duo2 verstuurd.

 

Krijg met OpenPli 6.0 met de kabelscan alle zenders gevonden, ook met wisselende instellingen tuners/zoekopdracht (Ziggo Noord/Ziggo alles). Een verkeerde symbolrate of freq. geeft de melding “zoeken mislukt”.

Een cable.xml zou niet nodig moeten zijn omdat de kabelscan werkt. Ik las iets over ‘emm blokkade’ maar in cccam zou de zaak toch meteen moeten werken zonder editing aan de cfg?

 

Wie o wie kan/wil mij op het juiste spoor brengen? Ik heb de (sub)fora al goed doorgeplozen, maar geen van de oplossingen werkt. De zaak met oscam configureren lijkt voor mij te hoog gegrepen, toegang tot oscam.server, oscam.conf en oscam.user lukt al niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een Ziggo 0606 kaart bestond nog niet ten tijde van CCcam 2.3.0. Er is dus een kans dat de kaart niet correct wordt herkend. Je kunt dat eventueel via een PC controleren met <ip.van.de.box:16001>. Wordt de kaart herkend, dan zie je de entitlements die op de kaart staan. Zoniet, zul je moeten overstappen naar OScam en een reader moeten maken voor je Ziggo kaart.

 

Voorts kan het zijn dat je kaart nog niet geactiveerd is. Stop hem in dat geval een uurtje in je Humax 5300c. Gewoon even door je zenderlijst zappen en kijken of al je geabonneerde kanalen werken...

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-Three UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT, Fransat, SRG

5°W, 0.8°W, 4.8°E, 9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Wavefrontier

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 minuten geleden zei Tonskidutch:

er staan voorbeelden van de configuratie bestanden voor ziggo met 0606 irdeto op dit forum

en die werken meteen

 

Beste Tonskidutch, dat is één van de problemen, er staat zoveel op dat ik niet meer weet wat te kiezen. Sommige mensen veranderen van alles aan hun config, terwijl dat achteraf niet nodig blijkt. Moet je de cable.xml toevoegen? Moet je de rsa key/boxkey invoegen? Ik weet niet eens hoe ik die zichtbaar krijg ondanks 3 dagen zoeken op internet. Dreamboxedit maakt geen verbinding meer met de vuduo, maar zenderlijsten stuurt hij nog wel over en weer. Misschien moet ik er maar mee stoppen en de dvb c module retourneren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals gezegd: in OScam is de RSA en boxkey altijd nodig. Zou de DVB-C tuner zeker niet wegdoen... De VU+ biedt veel meer an je Humax ooit kan bieden... Gewoon even volhouden.. Een cable.xml is niet nodig als je een correcte cablescan laat uitvoeren.

Gewoon even naar de Ziggo website gaan en je postcode ingeven.. Je krijgt dan de gegevens die gelden voor jouw regio..

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, DM920 UHD

VU+Ultimo4K BTE,  DM-Three UHD, Ziggo, HD+, TV-Vlaanderen, ORF, TiVuSAT, Fransat, SRG

5°W, 0.8°W, 4.8°E, 9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Wavefrontier

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

20 minuten geleden zei Mimisiku:

Je krijgt dan de gegevens die gelden voor jouw regio..

 

Beste Mimisiku, ik weet de gegevens van mijn regio, maar niets werkt. Ik heb posts op dit forum gelezen waar Ziggo abbonnees met irdato card en cccam de zaak meteen aan het draaien hebben. Bij het noemen van rsa key en boxkey schiet menigeen in de stress omdat daar blijkbaar verkeerde dingen mee worden gedaan en vervolgens is er niemand die hier mag uitleggen hoe je die eigenlijk  boven tafel krijgt. Dat was ook mijn voornaamste reden om voor cccam te kiezen. Niemand post verder ook een uitleg/how to hoe ze het uiteindelijk opgelost hebben met welke configuratie, je moet het allemaal maar uitzoeken en raden. Na 3 dagen zoeken, raden en uitproberen ben ik er klaar mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probleem is opgelost dankzij Mimisiku.

Heb aandachtig meegekeken tijdens de teamviewer sessie.

Dit probleem had ik zelf nooit kunnen oplossen, ook al zou ik het hele forum van A naar Z en omgekeerd hebben doorgelezen, dit is receiver dvb broadcast/oscam techniek voor vergevorderden. 

Ook Tonskidutch bedankt dat hij gisteren even poolshoogte kwam nemen en wat tips gaf.

Mimisiku, nogmaals super bedankt voor de tijd en moeite die je hier aan besteed hebt, ik geniet weer helemaal van mijn fijne vuduo!

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...