Jump to content
Sign in to follow this  
Its_Johan

et4000 ET4000 kan ET10000 niet mounten

Recommended Posts

Goedendag,

Ik heb een ET10000 als hoofd ontvanger en een ET4000 als client (remote channel stream converter).

Beide openpli 7 en Kernel versie 4

Het is niet (meer) mogenlijk de HDD van de ET10000 te mounten ( /media/hdd/movie ), nog nfs of cifs.

De Qnaps NAS mounten lukt wel

Als ik een 'network search' doe zie ik de ET10000 wel, maar krijg geen verbinding naar de HDD

De ET10000 opnames zijn wel gewoon via webif met mijn PC te bekijken.

heeft er iemand een tip?

Alvast bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Its_Johan , geef eens de "regels" die je gebruikt voor het mounten naar de ET10000 en de QNAP

de laatste heeft overigens een instelling voor NFS 3 en/of 4 alsook de SMB versie moet minimaal x zijn

maar de QNAP staat toe als admin of ook user te mounten en niet als root

dus of je middels NFS of Samba/cifs mount is hier belangrijk en welke user toegepast wordt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

Bedankt voor de reactie. Is dit waar je naar vraagt:

<mountmanager>
<cifs>
<mount>
<active>True</active>
<hdd_replacement>False</hdd_replacement>
<ip>192.168.1.101</ip>
<sharename>ET10000</sharename>
<sharedir>media/hdd</sharedir>
<options>rw</options>
<username>root</username>
<password>root</password>
</mount>
</cifs>
<nfs>
<mount>
<active>True</active>
<hdd_replacement>False</hdd_replacement>
<ip>192.168.1.112</ip>
<sharename>QNAP-NAS</sharename>
<sharedir>Qmultimedia</sharedir>
<options>rw,nolock,tcp</options>
</mount>
</nfs>
</mountmanager>

Share this post


Link to post
Share on other sites

omdat je root root gebruikt is het van belang dat je op de et10000 nog even een aanpassing maakt op het smb-user bestand

Citaat

If you want to enable authentication, the only thing you need to do is to uncomment the "smb-secure" include at the top of the "smb-user" file.

door dus het # weg te halen

 

maar voor de compleetheid is het misschien goed dat je die bestanden even hier voor ons in <> code zet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de input, ik zal ernaar kijken. Gaat het om de smb-secure file van de ET4000 of de ET10000, of beide?

Hieronder de files van de ET10000:

 

smb-secure.conf

[global]
  # additional settings to improve security
  guest account = nobody
  guest ok = no
  null passwords = No
  disable netbios = Yes
  min protocol = SMB2_02
  smb ports = 445

smb-user.conf (oud)

#
# Add your user additions to the global section here
# 

# uncomment this line to disallow unsecure access
# include = /etc/samba/smb-secure.conf

[global]

smb-user.conf (nieuw)

#
# Add your user additions to the global section here
# 

# uncomment this line to disallow unsecure access
include = /etc/samba/smb-secure.conf

[global]

Ik zal vannavond kijken of het werkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 guest account = nobody
  guest ok = no

is dat default bij Openpli?

maar oké

test het maar eens

het aanmaken van samba users is natuurlijk ook een optie maar dat laat ik hier nu even voor het snelle succes weg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

Nog bedankt.

Ik heb het getest, ook nfs, naar de ET10000, maar het lukt nog steeds niet. 

Als er nog tips zijn bedankt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry voor het late antwoord, ik was op vakantie.

Ik weet het antwoord op je vraag niet, wat ik wel weet is dat het altijd gewoon gewerkt heeft en dat sinds ik Openpli7 heb geinstalleerd dit niet meer werkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of het helpt, maar de volgende 4 packages zijn  geinstalleerd op de box:

 

Capture.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het werkt nu, ik heb de "enigma2-plugin-extension-nfsserver" geinstalleerd en nu kan ik met nfs de ET10000 op de ET4000 mounten.

Bedankt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By hels
      Hoi,
      Ik heb nu 3 receivers (XT4000, XT7000 en een VU+). Het toevoegen van network mounts via het menu is "redelijk omslachtig" (zeker op 3 receivers).  Daarom heb ik eens gekeken of ik dit op Linux nivo kon doen via mtab oid. Hier staat weleens waar de data maar aanpassen is niet mogelijk (weet niet waarom; ben ingelogged als root). Heb jij een tip/idee hoe dit te realiseren?
       
      Ik heb gezocht in Sat4All, OpenPli en WWW maar kan het niet vinden .
       
      Groet, henk
    • By bigtwin
      Ik heb een Xtrend et10000 met Openpli 7.2. Weet iemand welk formaat geluid er uit de optische uitgang komt? Ik wil die nl. op mijn Kef lsx aansluiten, maar die kan optisch alleen pcm geluid aan.
    • By Brainbox72
      Goedendag,
       
      Na jaren van probleemloos tv kijken met mijn ET10000 begon ik problemen met de tuner te krijgen.
      Bij een zenderzoekloop vond de box maar 75 zenders. Ik heb toen de 2e tuner gebruikt van de box en dat werkte prima. De box vond weer 1700+ zenders.
      Na enige tijd kreeg ik het probleem weer. Ik heb toen een nieuwe tuner via Amazon gekocht en geinstalleerd. In het begin genoeg zenders. Nu zit ik na een zenderzoekloop weer rond de 1200. Wat kan hier fout zijn?
      Info over mijn box:
       
      Systeem OE: PLi-OE Firmware versie: OpenPLi 7.2-release (2020-05-09-release-7.2) Kernel versie / stuurprogramma datum: 4.10.6 / 4.10.6+20180412-r0.1 Tuners Tuner A AVL6211 (DVB-S2)  
       
      Misschien kan iemand mij verder helpen.
       
      Groet,

      Brainbox
    • By Bossini
      Kan ik mijn box xtrend 10000 via het menu upgraden van 7.1 naar 7.2 ?
       
      Wie kan mij helpen ?
       
      Momenteel heb ik vaak FREEZE momenten bij live kijken en bij opgenomen film , ik heb Oscam .
       
      bvbd
    • By harry123456789
      Hallo
       
      mijn vraag is past openpli 7.2 op een et5000?
       
      ik heb ooit openpli 4 vervangen door 6.2 dit is en was geen succes wil ik beeld houden moet ik de box aanzetten als ik tv ga kijken en uitzetten als ik niet meer wil kijken anders loopt debox vast
      Zou graag openpli 4 image weer willen hebben maar deze kon ik nog steeds niet vinden.
       
      Beste mensen ik hoor graag van jullie of dit mogelijk is en dat het goed werkt.
       
      bvd Harry
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy