Jump to content


Sony Bravia tv weigert zenders opnieuw in te lezen?


Recommended Posts

Beste lui,

 

Sinds maart heb ik een nieuwe Sony tv, een Bravia Oled 4k, prachtig beeld, ook gecalibreerd.

Maar er is iets eigenaardigs aan. Als ik een transponder heb ingelezen, en er zit een zender bij, die ik verwijderd heb, omdat betreffend kanaal leeg is, en na verloop van tijd op dit lege kanaal toch een zender actief is geworden, dan kan ik die zender niet meer ontvangen.

Ik lees de betreffende transponder opnieuw in, ik krijg de melding dat er 5 zenders zijn gevonden, blijkt dat ik die zenders toch niet in de kanalenlijst kan vinden.

Als ik de gewenste zender dan toch wil ontvangen, dan moet ik alles wissen, en helemaal opnieuw alles installeren, hetgeen erg bewerkelijk is. Weet hier iemand hoe ik dit kan oplossen?

 

 

Arnold, Topfield PVR 4000, Topfield 7700HD PVR, Sony KDL40W2000, Astra1, Astra2/Eurobird, Astra3, Hotbird

Link to comment
Share on other sites


  • Moderator

Het nadeel van een tv als satelliet ontvanger, de mogelijkheden om een kanalenlijst te bewerken zijn doorgaans zeer beperkt.

 

Misschien biedt dit een oplossing.

 

Met het Sony Channel Editor-hulpprogramma kunt u de volgorde van uw kanalenlijst via uw pc wijzigen. Download de lijst naar een USB-stick, bewerk de volgorde en upload deze weer naar uw tv. De tool is beschikbaar op de productpagina van uw tv.

 

Of je daarmee ontbrekende zenders kunt toevoegen, dat zal je zelf moeten uitzoeken.

 

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

Ik las in een ander topic dat er al een satelliet ontvanger voor bijna 20 euro verkocht wordt. Mijn ervaring met tv's met ingebouwde satelliet ontvanger is ook niet best. Erg langzaam en moeilijk in te stellen.

System Administrator (niet van deze site)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Als je zo'n mooie Sony hebt, dan is de aanschaf van een fatsoenlijke satellietontvanger wel logisch. Ik gebruik al vele jaren VU+ ontvangers, die geladen kunnen worden met diverse images en probleemloos werken.

VU+ Ultimo 4K PLI 8.x dual DVB-S2 FBC tuner met 750Gb WD Blue, VU+ Zero 4K PLI 8.x  Visiosat G4 Quadro met 3 Alps quad en 1 Inverto Ultra Black quad, LG G1 Oled Evo 77 inch, Sony Bravia KDL 65-XD7505, , Nvidia Shield TV Pro mediaplayer, Denon AVR-X3500 audioreceiver. Zone 1: 2X Kef IQ90, 2x Kef IQ10, Kef IQ60c, BK XXLS 400 subwoofer. Zone 2: 2X Tangent EVO4. Fritzbox 7590. Synology DS418, Raspberry Pi 3B

Link to comment
Share on other sites

Om in het volle genot te kunnen komen van satelliet signaal en beeld is een dergelijke TV een prima keuze. (tot en met diseqc abcd betreffende meerdere feeds)

Op 10-8-2022 om 17:55, Frans B zei:

Mijn ervaring met tv's met ingebouwde satelliet ontvanger is ook niet best. Erg langzaam en moeilijk in te stellen.

dat instellen is eenmalig en kan ook zoals @ceesv schreef ook middels hulpsoftware op de pC

 

het werkt ook allemaal heel stabiel en zelfs opnemen op een externe usb disc is prima geregeld.

 

zenders die erbij komen staan niet automatisch in je lijst met favorieten, je zult alle zenders moeten laten weergeven en die nieuwe naar jou favorieten overhevelen, indien dat gewenst is.

Ca Plaine Pour Moi

Plastic Bertrand

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.