Ga naar inhoud


OS X Yosemite Public Beta 10.10.4 (14E26a) beschikbaar


Jürgen

Aanbevolen berichten


Waarschijnlijk zal hij op de komende WWDC officieel worden aangekondigd. Meestal is hij dan per direct beschikbaar of in ieder geval snel erna .

 

Een belangrijke verandering!

 

Geen Wi-Fi, haperende verbindingen, dubbele namen op je netwerk en een netwerk¬proces dat 100 procent van je CPU gebruikt. Allemaal problemen waar gebruikers van Yosemite last van hebben. Apple heeft er ook genoeg van en doet een opmerkelijke stap.
In een nieuwe beta van OS X Yosemite 10.10.4 is het proces discoveryd, dat verantwoordelijk is voor veel problemen, vervangen door zijn voorganger uit OS X 10.9. Blijkbaar was de nieuwe software toch niet stabiel genoeg.
Discoveryd is onder andere verantwoordelijk voor het opzoeken van namen van computers en apparaten, zowel intern als extern. Pas als een apparaat op het netwerk is gevonden, kunnen diensten als AirPlay en AirDrop werken. Daarnaast opent het proces ook de juiste poorten op een router (NAT) om netwerkverkeer door te laten.
In de nieuwste beta van Yosemite (Build: 14E26a) is Discoveryd ineens verdwenen en vervangen door mDNSResponder. Dat is de voorganger van Discoveryd die al 12 jaar in OS X zat. Een indicatie dat Apple het zelf ook niet gefikst kreeg, maar wel iets aan de problemen wilde doen.

 

 

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...