Ga naar inhoud


Ziggo schrapt populaire zenders


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

Ziggo is zoals aangekondigd in het voormalig UPC-gebied gestopt met de doorgifte van de NBC Universal-zenders 13TH Street, Syfy en E! Entertainment.

Het uitblijven van een nieuwe distributieovereenkomst is de oorzaak van het schrappen van NBC Universal-zenders. Omdat de distributierechten van zenders bij kabelbedrijven per regio worden verkocht, blijven 13TH Street, Syfy en E! Entertainment bij Ziggo in het voormalig Ziggo-gebied wel in het zenderaanbod aanwezig. De distributierechten voor dit gebied zijn voor langere tijd vastgelegd. UPC en Ziggo gingen op 13 april samen onder de naam Ziggo. In de afgelopen maanden probeerde het kabelbedrijf met NBC Universal een nieuwe distributieovereenkomst te sluiten. Na veel onderhandelen maakten beide bedrijven enkele weken geleden bekend dat er voor 1 juni geen nieuwe overeenkomst werd verwacht. Hierdoor kunnen Ziggo-klanten in het voormalig UPC-gebied niet meer naar deze zenders kijken.

Niet aan klanten uit te leggen

Ook nieuwe Ziggo-abonnees die in voormalig UPC-gebied de diensten afnemen, kunnen niet naar deze zenders kijken. Het is moeilijk aan de abonnees uit te leggen dat een deel van de klanten van een bedrijf wel naar bepaalde zenders kunnen kijken en het andere deel niet. Ziggo en NBC Universal houden beide de deur open voor een nieuwe onderhandelingsronde. Consultatie van Totaal TV maakt duidelijk dat beide partijen water bij de wijn moeten doen om nieuwe onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Ziggo-abonnees die wegens het verdwijnen van de drie NBC Universal-zenders naar een andere aanbieder willen overstappen, kunnen bij KPN, Vodafone, Online.nl, serviceproviders die gebruik van tv-diensten van KPN Wholesale gebruikmaken en CanalDigitaal terecht.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...