Ga naar inhoud


Losse Ziggo Smartcards alleen nog tweedehands verkrijgbaar


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

Losse Ziggo Smartcards alleen nog tweedehands verkrijgbaar

Vrijwel alle winkeliers die deze nog hadden zijn door de voorraad van Ziggo Smartcards heen. Deze worden niet meer door Ziggo geleverd. De handel via Marktplaats floreert daardoor.

Al vrij snel na de fusie van Ziggo en UPC werd duidelijk dat de verkoop van losse smartcards voor gebruik in de oorspronkelijke Ziggo gebieden zou stoppen, maar de voorraad is wel opgemaakt. Alle Ziggo-abonnees krijgen nu apparatuur die ook UPC abonnees voorheen kregen, zoals de Horizon box. De Irdeto codering waarop de losse smartcards werken is landelijk actief, kortom ook in oud UPC gebied. Het digitale startpakket, wat neerkomt op de losse Irdeto-smart en waarop alle zenders uit het abonnement op een tweede, derde of vierde toestel kunnen worden bekeken, staat nog wel op veel webshops. In vrijwel alle gevallen is deze bij navraag intussen niet meer leverbaar. De levering ervan is al meer dan een half jaar geleden stopgezet en de voorraad is intussen vrijwel op.

Handel op Marktplaats Ziggo smartcards

Toch is het eenvoudig om aan een losse Ziggo Irdeto smartcard te komen. Hierin vindt een levende handel plaats op Marktplaats. Op die kaarten wordt gretig geboden. Wie zo'n kaart wil moet vooral niet teveel daarvoor betalen en kan beter wat geduld oefenen want er is aanbod genoeg. De oorspronkelijke prijs was €29,95. Waar ook op te letten valt is dat de betreffende smartcard door de verkoper is vrijgeschakeld (telefonisch bij Ziggo zelf) zodat deze aan een nieuw abonnement kan worden gekoppeld. Nog beter is als het pakket nog ongeopend is. Aan deze handel is overigens niets illegaal. Ziggo ondersteunt (voorlopig) de Irdeto-codering op het gehele netwerk en de smartcars zijn dus ook met Ziggo-abonnementen (maar niet met voormalige UPC abonnementen) te activeren.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...