Ga naar inhoud


Grotere schotel, slechter signaal.


TEUNISSEN76

Aanbevolen berichten


  • Reacties 36
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

je hebt me getriggert, en derhalve heb ik al wat info gevonden .. bedankt !

 

De ontvangsthoek tussen de Hotbird en de Astra 1 is dus 170,1 - 162,4 = 7,7 graden De ontvangsthoek tussen de Astra 1 en de Astra 3 is dus 162,4 - 157,2 = 5,2 graden De ontvangsthoek tussen de Astra 3 en de Astra 2 is dus 157,2 - 151,6 = 5,6 graden Op de site: http://www.rapidtables.com/calc/math/Tan_Calculator.htm zien we dat: -de tangens van 7,7 graden is: 0,135 -de tangens van 5,2 graden is: 0,091 -de tangens van 5,6 graden is: 0,098 Om de afstand tussen de lnb’s A-B uit te kunnen rekenen, vermenigvuldigen we de afstand van de voorzijde van de lnb tot het midden van de schotel (maat A-C) met de tangens van de ontvangsthoek (α. Nu zou U kunnen zeggen, maar dit klopt niet helemaal want de lnb’s staan op een gebogen rail en in dit rekenmodel hebben we te maken met een rechte hoek. Dat klopt helemaal maar het verschil bij kleine hoeken waar we met de lnbafstandberekening mee te maken hebben is verwaarloosbaar klein. Bij een onderlinge hoek van 6 graden op een Triax 78, wijkt deze rekenmethode slechts 0,2mm af van de veel ingewikkelde exacte rekenmethode. Dit is niet eens met een maatlatje op te meten als we de lnb’s gaan afstellen en ook helemaal niet van belang. Bij een Triax 78 staat de voorzijde van de lnb’s 520mm van het midden van de schotel af. Nu kunnen we met de Tangens de afstanden tussen de drie lnb’s berekenen. de afstand tussen de lnb van de Hotbird en de Astra 1 moet dan zijn: 520 x 0,135 = 70,2mm de afstand tussen de lnb van de Astra 1 en de Astra 3 moet dan zijn: 520 x 0,091 = 47,3mm de afstand tussen de lnb van de Astra 3 en de Astra 2 moet dan zijn: 520 x 0,098 = 51mm

Link naar reactie
Delen op andere sites

De berekening die je aanhaalt is niet nauwkeurig.
Ik bereken de zaak met graadradialen en ga van een ander brandpuntafstand uit, niet van maat X.
Ook gebruik ik bij de ontvangsthoeken tussen de satellieten de hoek tot twee cijfers achter de komma, met 1 cijfer achter de komma krijg je ook te grote afwijkingen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou niet weten welke satwinkel deze schotel heeft waarvan de vier bevestigingsbouten van de reflector zo breed uit elkaar staan.
Ik ken maar één merk die dat heeft en dat is Kathrein maar die heeft weer een heel andere lnb-arm.
Ik denk dat je het toch op je eigen schotel moet opmeten.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...