Ga naar inhoud

Thunderbird adressen synchroniseren lukt maar niet.


Con
 Delen

Ga naar oplossing Opgelost door wiz,

Aanbevolen berichten

  • V.I.P.

Ik ben al even bezig te proberen om mijn adressen te synchroniseren.

Met LDAP snap ik geen snars van en kwam Metotoo tegen.

Een sync-programma. Op mijn PC zet Thunderbird keurig de adressen

in "de cloud" bij Metotoo maar op mijn tablet wordt niets gestuurd, laat

staan gesyncd.

 

Dus weer terug bij af. Ik heb dit als eens eerder aan de orde gesteld.

 

Is er een stap voor stap plan om dit goed te krijgen?

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites


Ik ben pas begonnen met Thunderbird, vanwege Win10. Heb me nooit druk gemaakt om contactenlijsten.

Maar het lijkt erop dat elke provider (elk email adres) zijn eigen lijstje wil.

Ik vind het vreemd 'contacten' niet onafhankelijk en niet een gestandaardiseerd bestand is.

Wat ik tot nu toe in Thunderbird heb gekregen is eerst als .csv geëxporteerd vanuit oude emailprogramma's (even onthouden waar je dat savet), en dat vervolgens geïmporteerd in Thunderbird:

 

Extra/Importeren, kies Adresboeken. Volgende.
Selecteer het type bestand dat U wilt importeren: Tekstbestand (LDIF, .tab, .csv .txt)

Kies nu het .csv contactenbestand dat je eerder uit je vorige mailprogramma geëxporteerd had.
Wel even .csv kiezen, want Thunderbird suggereert/zoekt daar standaard LDIF!

Thunderbird geeft vervolgens nu de keuzemogelijkheden hoe verder te werken, wijst zich verder vanzelf denk ik.
 

aangepast door Zunigkyk
Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Ik gebruik op 3 apparaten met W10 (mijn smartphone

even buiten beschouwing gelaten) TB en maak

regelmatig een adres aan. Dan wil ik dat gewoon

direct gesyncd hebben met de andere 2 apparaten

zodat je op elk toestel gegarandeerd de laatste en

volledig lijst hebt. En dan is csv geen optie, veel te

omslachtig.

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

bij mij zelf staan hier twee pC's en in bureau nog een

alle drie met thunderbird

als ik op eentje iets aanmaak qua contacten is dat direct gesynct

maar beide hebben wel ook internet aansluiting en lopen NIET op tablet mode.

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

bij mij zelf staan hier twee pC's en in bureau nog een

alle drie met thunderbird

als ik op eentje iets aanmaak qua contacten is dat direct gesynct

maar beide hebben wel ook internet aansluiting en lopen NIET op tablet mode.

 

Maar hoe/waarmee doe je dat dan?

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

ik heb op alle drie pC's thunderbird geinstalleerd, dat moge duidelijk zijn

en gebruik IMAP opdat alle berichten op de server blijven staan

zodra ik op een der drie pC's thunderbird start opent hij de inbox en per aangemaakte map met emails synchroniseert hij direkt als ik erop klik

dito de contacten en lightning kalender

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Ik heb even terug een vraag gesteld aan mijn host, dit is het antwoord.

 

Beste Con,

Een adresboek kun je niet synchroniseren.

Het adresboek is geen onderdeel van de hosting maar is opgeslagen in webmail.
U kunt de oude webmail nog openen en daar een export doen van uw adresboek.
U kunt kiezen voor exporteren als vCard

Deze importeert u weer in de nieuwe webmail als cVard.

Met vriendelijke groet,

Tony

Op 6-10-2016 om 22:17 schreef Con Doornik van:
Beste ontvang(st)er,

Ik heb Thunderbird ingesteld als imap en wil
graag mijn adressen synchroniseren op al
de apparaten waar ik mail op ontvang.

Hoe doe ik dat met het adresboek op de
server?

In afwachting en met vriendelijke groet,

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

hallo Con

elk adres dat per email in de uitgaande berichten komt, wordt bij mij per pC lokaal opgeslagen in het adresboek OP die pC (kan ook op een server)

de contacten synchroniseren niet dat is mijn foutje boven m.b.t. de werking

je kunt zelf de adressen hosten

 

je kunt die server ook op de cloud van je NAS inrichten

post-30989-0-16745300-1476606920_thumb.png

post-30989-0-10770000-1476606925_thumb.png

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Op mijn NAS is niet mogelijk, ik heb een KPN ABO

waarbij ik mijn NAS niet kan forwarden, dit is al eens

een keer aan bod geweest hier.

 

En zoals ik in mijn eerste post aangaf, snap geen

snars van hoe LDAP bij mijn host in te stellen.

Gezien het antwoord van mijn host heb ik daar dan

ook niet veel vertrouwen in.

Dat was de reden om Metotoo uit te proberen.

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

één van de redenen waarom ik gmail gebruik. ;)

niet provider gebonden en contacten onmiddellijk gesyncd.

en gmail kan je importeren in thunderbird.

 

grtz Philip

vuduo 500 GB HDD  openpli4 -  vuduo2 1TB HDD 2xdualS2 tuner openpli4 :grin: - XP1000 pli4

Samsung plasma 60inch-AVR Denon-Bose accoustimas 7.1 :P

logitech harmony ultimate

TVV - dual lnb 19.2 & 23.5 - OSCAM

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

één van de redenen waarom ik gmail gebruik. ;)

niet provider gebonden en contacten onmiddellijk gesyncd.

en gmail kan je importeren in thunderbird.

 

grtz Philip

 

Ik heb een mailadres ge-ent op mijn

eigen domein dus ook onafhankelijk.

 

Daarnaast vind ik gmail niet gebruikersvriendelijk,

dat komt waarschijnlijk omdat ik het nooit intensief

voldoende gebruikt heb om realistisch te kunnen

oordelen.

Maar goed, dat was ook mijn vraag niet.

 

Het ziet er nu naar uit dat het met ldap wél lukt bij

Metotoo, wist niet dat dat daar ook een optie was.

 

Eerst nog maar eens even verder spitten.

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

o dat is spijtig

en op je werk?

tenminste als dat daar mag en 24/7 online is

was maar een idee

 

Op mijn werk (zal de naam maar niet noemen) leeft

de ICT nog in het jaar kruik en communiceren ze nog

met de tam-tam. Verbindingen slecht, intranet een

doolhof, ernstig logge/stroperige hierarchie, servers

die regelmatig down gaan.

Software/licentie kopen bij werkgever? Wel nee.

 

Dus laat ik maar geen fiducie daarover hebben.

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

zo iets als de buizenradio (geen transistors en geen thyristors)

die zogenaamd veilig is als er een atoombom explodeert en Electric magnetic Pulse uitstoot en daarmee de ontvangst gegarandeerd wordt?

 

(voor die virtuele overlevende zombies)

 

ik ken dat type ICT'er waar het jaarlijks budget hun salaris is :grin:

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators
  • Oplossing

hmmz, het is memotoo.... die krijg ik niet geinstalleerd:

 

2016-10-17 18_42_12-Address book synchronizer between Memotoo.com and Thunderbird __ Add-ons for Thu.png

 

Deze is denk ik veel handiger, die slaat je adresboek gewoon op in een folder in je imap mailbox:

 

2016-10-17 18_43_16-Addressbooks Synchronizer __ Add-ons for Thunderbird - Mozilla Thunderbird.png

 

Na installatie en herstart van thunderbird:

 

2016-10-17 18_47_51-Add-ons Manager - Mozilla Thunderbird.png

 

Opties kiezen (ik had eerst een folder "addressbook" gemaakt in mijn imap mailbox:

 

2016-10-17 18_48_54-Addressbooks Synchronizer.png

 

en zowaar in de folder wordt een adresbook bestand neergezet:

 

2016-10-17 18_50_44-addressbook -Mozilla Thunderbird.png

 

Ik zal deze zo ook even op mijn tablet installeren en eens kijken of ik dan inderdaad al mijn adressen op mijn tablet heb. Ik heb er eigenlijk nooit naar gezocht, maar nou dat ik toch bezig ben :)

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door Con
      Ik denk sinds en maand geldt dat alles wat ik naar mijn Brother stuur liggend wordt afgedrukt.
      Dit geldt voor Wordt, Excel en Autocad, dus alles.
      In mijn beleving staat overal staand ingesteld. Ik heb de printer zelf kun je dat niet hard instellen
      op de printer zelf, wel met de printerdriver.
       
      Iemand een tip?
    • Door Mathjanssen
      Steeds wanneer er een update wordt geïnstalleerd,  zet de update van Windows bij onderdelen in of uit schakelen, bij ondersteuning SMB 1.0 voor het delen van bestanden, het vinkje uit bij SMB 1.0/CIFS-client.   daarna zijn de netwerk apparaten via verkenner niet meer te zien.  Vink ik het vakje weer aan, en start ik opnieuw op, dan zijn ze weer zichtbaar.  Is er een mogelijkheid om dit permanent aangevinkt te houden?
       
      MJ   
    • Door Pluizebol
      Mijn laptop (een Asus X52J) is tijdens een Windows update zonder spanning gevallen (een batterij zat er niet op).
      Nu wil hij niet meer opstarten, ik krijg een menu met herstelmogelijkheden maar geen een krijgt hem nog aan de praat.
      Hoe krijg ik er de laatste Windows10 nu weer op ?
       
      HELP
    • Door Pluizebol
      Dit is héééél vervelend:
      Ik regel de grootte en de plaats op mijn scherm waar ik bepaalde apps (mail, your phone, Whatsapp, enz) wil hebben.
      Die houden stand tot wanneer ik :
      - ofwel mijn scherm uit en terug aan zet.
      - mijn PC herstart of reboot.
      In elk van de 2 gevallen hierboven staan ze alle met eenzelfde grootte (ongeveer 1/4 scherm) in de linker-bovenhoek van mijn scherm geplakt.
      Heeft nog iemand dit zelfde probleem ..... en is er een oplossing ?
       
    • Door on1bes
      Na de laatste Win10 v2400 update deze week zijn er terug netwerkproblemen.
      Dat was enig tijd geleden (vorig jaar of zo) ook al het geval: toen was er een probleem dat MS Windows 10 het SMB netwerk protocol niet meer ondersteunde.
      Als iemand netwerk-shares gebruikte ( Sat Box, USB stick in Router, enzo), ware die plots niet meer zichtbaar.
      Het aanzetten van het oude SMB v1 protocol in Windows loste dit op. MS had dit evenwel niet graag, maar het werkte terug !
      Ik heb natuurlijk onmiddellijk gecheckt of dit oude protocol nog aan stond, en dat is YES.
      Nu is het probleem gelijkaardig, dat de netwerk-shares wel zichtbaar zijn in b.v. "deze PC", maar NIET benaderbaar zijn.
      Je krijg een foutvenstertje, dat de netwerknaam niet meer geldig is ! en moet die opnieuw aanmaken, telkens na een herstart.
      Een workarround is, dat je zelf je netwerk-schares namen moet verwijderen, en terug moet aanmaken. Hierna zijn ze meestal terug benaderbaar.
      Heel lastig dus als je een hard-disk of USB stick of Sat-bax via je netwerk hebt zitten. Ik heb dit op verschillende computers/Laptop's.
      Ik heb vandaag nog es getest  op een oudere machine met Win10 v1903, en die had (nog) geen problemen.
      Op een ge-update machine (laptop en een gewone PC) naar Win10 v2004 is dit WEL een probleem.
      Is dit een bug in Windows, of is men ons weer aan het pesten vanuit MS, ik weet het nog niet.
      Op internet ga je weinig nuttigs vinden, dat zijn allemaal oude verhalen van de vorige netwerkproblemen met SMB1 protocol.
      Nuttige reacties zijn welkom.
    • Door pirrewit
      Ik heb Defender ipv Avast maar ik weet niet meer waar ik een schedule kan maken om een scan op te starten.  Er stond/staat er wel ergens een maar die start niet meer op het ingestelde uur en ik vind niet terug waar ik dat heb ingesteld.
      grts
    • Door Con
      Er moeten 2 HD's (1,5 TB en 0,5 T gekopieerd worden
      naar een 4 TB schijf (meerde partities)
       
      Via verkenner wordt dat  minimaal nacht- dan wel weekwerk.
       
      Is er een alternatief?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.