Ga naar inhoud

Wie heeft ook een update gekregen van de orca module van M7?


 Delen

Aanbevolen berichten

Hi,

vandaag nog even die nieuwe rode ci module van tvv in mijn decoder gestoken. die dus in viacces orca.

Ik kreeg een melding van een update, en met een bang hart heb ik die aanvaard. die is succesvol verlopen, maar in het gebruik zie ik (nog) geen verschil. Nog iemand die deze update gehad heeft?

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites


zal te maken hebben met de verscherpering van de codering van de canal+ zenders dat M7 ook doorgeeft (Mezzo en motors tv HD)

aangepast door digitaal kijker

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2) - T90 met 8 lnb's,

TVV Basic+, HD+ Duitsland 

Tiny audio M7+, konig ANT-UV11L-KN en versterker konig ANT amp kit-10,

Konig FTA20

Link naar bericht
Delen op andere sites

Is dat niet enkel voor seca, wat intussen al achterhaald is?

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

 • Wie is er online   0 leden

  • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Mimisiku
   In Polen is/gaat de Seca3 tunnel uit. Kaarten werken dan uitsluitend nog in Nagra mode. Wat wordt dat dan met de CDS kaarten? Gaat bij 'ons' de kaart dan ook door in Nagra modus of wordt het direct bye bye en verplicht over naar Viaccess?
   Ik weet het: toekomstmuziek, maar toch...
  • Door Codx
   De Gelderlander notabene weet te melden dat het Franse Vivendi voor iets meer dan een miljard euro de M7 group gaat overnemen, mits de Europese Unie dit goedkeurt.  Wat dit gaat betekenen voor Canal Digitaal en TV Vlaanderen moeten we afwachten. Maar ze zijn ook eigenaar van het Franse Canal Plus en hadden eerder al een belang in M7.
  • Door roymar
   Nou wordt duidelijk waarom er zenders van de satelliet moesten bij CDS, niet om kwaliteit van de andere zender te verhogen, maar om ruimte te maken voor de oost Europese zenders.
   Deze worden namelijk allemaal verhuist en dat wordt dus nog meer proppen en maak de 11797h leeg, vermoedelijk om deze gewoon af te stoten.

  • Door sattv4iedereen
   Hi,
   Veel mensen hier, gaan niet naar een provider, omdat de kaart geïntegreerd is, in de module, zoals het opkomende joyne en de nieuwe orca van m7.
   Maar kan mij iemand uitleggen, welke voordeel voor de gewone hobbyist er is tussen een gepairde losse kaart met de unieke module, en een module met geïntegreerde kaart?
   Veel van die grotere providers zoals bvb sky de en anderen gaan de kaart pairen met de module.
   Ik heb hier van mijn kabelprovider ook zo'n exemplaar, maar voor een gewone hobbyist niet werkend te krijgen op een hobby module of softcam. Ik weet zelfs niet of experts dat kunnen.
   Het enige voordeel dat ik kan noemen, is als de kaart het loodje legt, enkel die vervangen moet zijn, en als die geïntegreerd is, gans de module.
   Maar ik werk al met smartkaarts van het analoge tijdperk, en de enige die stukgingen, was door mijn geëxpirimenteer, maar nooit door normaal gebruik.
   Maar als gewone mens, zie ik toch mischien belangrijke zaken over het hoofd tussen de 2 genoemde, en kan mij iemand het voordeel van de ene t.ov. De andere verduidelijken.
  • Door sattv4iedereen
   Hi,
   vanwege geen of zo goed als geen gebruik meer van het TVV abonnement (Geen 23° ontvangst in mijn woning) zou ik het TVV abonnement (als ik die vind) overlaten aan een liefhebber.
   Maar moet de overnemer, ook die 50€ activatiekost betalen, per kaart of module?
   Het is eigenlijk all in one, en ik zou dan downgraden naar enkel tv, en kaart en module verkopen.
   Ik ging eerst het abonnement stopzetten, en dan verkopen, maar dit blijkt niet de juiste werkwijze te zijn.
   Ik heb ook een cd abonnement, hebben die dezelfde voorwaarden als TVV, voor het overnemen van een abonnement?
   Moet de overnemer hetzelfde abonnement nemen, of kan de overnemer, het abonnement kiezen, dat die wilt?
   Noch de site van TVV noch die van cd, geven niet veel info hierover.
   Misschien heeft hier iemand ervaring daarmee?
   Alvast bedankt.
  • Door sattv4iedereen
   M7, houdt nu zaterdag een grote actie, zowel TVV,CD en telesat.
   Iedere 10de abonnee, krijgt haar of zijn abonnement 1 jaar gratis.
  • Door BBking
   Ik post dit in naam en op het account van een oude vriend die zelf geen ervaring met dit soort zaken heeft.
    
   Enkele tientallen meters ten oosten van zijn woning ligt een bos met hoge bomen. Hij heeft zo ver mogelijk van de bosrand een getuigde mast van ca. 10 meter hoogte aan het huis met een Triax offsetschotel van 78cm hoog en de standaard Canal Digital dual LNB. Ik heb de schotel optimaal uitgericht op de signaalkwaliteit op het scherm van de TV. De LNB zit met de 23.5 buis in de houder en staat op ca. 11 graden. Omdat er nog steeds uitval is is deze instelling door een satellietspecialist gecontroleerd en die slaagde er niet in mijn resultaat te verbeteren. De signaalkwaliteit van Astra 1 is ca. 85%, die van Astra 3 ca. 75% (beide bij mooi weer). Mijn vriend heeft een M7/Sat801 van Canal Digital.
    
    Ik heb de zenderlijst van Astra 1 ingelezen. Ik kan er niets over vinden maar ik neem aan dat een sateliet de lijst heeft voor zichzelf en geen zenders van b.v. Astra 3 zal uitkiezen. Toch heeft het er alles weg van dat er zenders gekozen worden van de zwakke Astra 3. Ik kan met de Augmented Reality Satellite Pointer app vaststellen dat Astra 1 vanuit de schotel gezien grofweg op/achter de rand van de bomen zit, maar vrij uitzicht heeft op Astra 1.
    
    Mijn vriend heeft genoeg aan de Nederlandse zenders, NPOx, RTL7, SBS6, etc.
    
    Toch valt ook bij goed weer zoals gisteren het beeld op NPO1 soms even stil. Ik ben er nooit bij als hij langdurige uitval heeft dus kan die niet nader beschrijven. Ik zit zelf op XS4All glasvezel en maak ook daar regelmatig kortstondige (ca. 1 seconde) uitval mee. Mogelijk is dit storing aan de bron en heeft glasvezel of schotel er niets mee te maken. Maar regelmatige langdurige uitval (een doelpunt en de herhaling missen is voor hem langdurig) komt voor bij regenachtig weer.
    
    Mijn schotelkennis houdt hier op en blijf met veel vragen zitten:
    - Wordt de storing veroorzaakt omdat sommige zenders van de zwakke Astra 3 komen?
    - Is de bosrand toch te dichtbij en verstoren reflectiepaden via het bladerdek de ontvangst van Astra 1? Kan dat überhaupt, ze komen vermoedelijk niet in de LNB?
    - Ik kan in de boekjes en online bitter weinig vinden over hoe je de zenders van de gewenste sterke Astra 1 kunt plukken en mogelijk de zwakke Astra 3 geheel uit het geheugen van de M7 kunt wissen.
    - Ik hoorde ergens dat Astra 1 de Nederlandse zenders niet lang zal blijven doorgeven. Klopt dit? En wanneer gaat dat in?
    - Is er iets te winnen met instellingen op de M7? Frequenties, polarisatie, etc.?
    - Is er iets te winnen met een eigen zenderlijst en wordt die dan niet overschreven door updates?
    - Er is geen fysieke Diseqc, maar misschien zit er een in de LNB?
    - Heeft een iets grotere schotel zin? Hij staat al hoog en de windbelasting is dat dus ook.
    - Zijn er schotels van ongeveer dezelfde maat met een significant betere gain?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.