Jump to content

Inloggen Formuler lukt, root bereikbaar maar externe hd niet


andelun
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Ik heb op mijn Formuler1 (F1) een externe harde schijf (250Gb) aangesloten. Daarmee kan ik opnemen en afspelen en ik zie de opnames via de browser met Open Webif.

 

Als ik rechtstreeks inlog op mijn Formuler1 (met naam en wachtwoord) kan ik 2 volumes activeren: de Harddisk en de Root.

 

Ik wil in de Harddisk ts-bestanden toevoegen maar activeren van de Harddisk gaat niet. Ik krijg de melding: "De share bestaat niet op de server".

 

Activeren van de Root gaat wel. Ik zie dan o.a. de map 'Media' met daarin de map 'usb'. Hierin staan 40Gb aan opnames. Probleem is dat ik hier geen .ts-bestanden kan toevoegen want ik krijg de melding dat er geen ruimte genoeg is. Dat is raar. Maar ik activeer de Root liever niet voor dit soort zaken.

 

Hoe kan ik de Harddisk activeren?

Link to post
Share on other sites

Zoek eerst even op welk pad jouw hd heeft bijv /media/hdd1/.

Zoek nu met filezilla het bestand etc/samba/smb.cfg hier moet het pad instaan na jouw hardeschijf.

Kom je er niet uit post hier je smb.cfg en het pad van je hd.

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor

Link to post
Share on other sites

Het pad is

via de Root: media/usb

via Open Webif: media/usb

en bij de instellingen>Systeem>Opnamelocaties staat ook  media/usb

 

In het etc/samba/smb.config (snel te vinden in de Root) staat:

[Harddisk]
  comment = The harddisk
  path = /media/hdd
  read only = no
  public = yes
  guest ok = yes
 

Wat kan ik verder doen?

Link to post
Share on other sites

Wat is je hardeschijf mount point , path= moet naar je hardeschijf verwijzen.

Als je mount bijv hdd1 is maar er staat hdd dan werkt het niet.

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor

Link to post
Share on other sites

De Standaard opnamelocatie is /media/usb/

Ik heb in smb.config volgende veranderd: path = /media/hdd veranderd in path = /media/usb

De harde schijf komt nu op mijn bureaublad.

Bedankt!

Link to post
Share on other sites

In vervolg op het vorige. Ik heb ook met filezilla de etc/samba/smb.cfg file proberen te openen met hetzelfde wachtwoord  waarmee met smb://formuler1 de box op het bureaublad verschijnt.

Maar geen verbinding. Wat kan dat zijn?

Zal ik hier een nieuw onderwerp voor aanmaken?

 

Status:          Verbinding gemaakt, welkomstbericht afwachten...
Status:          Onveilige server, die geen FTP over TLS ondersteunt.
Opdracht:     USER root
Antwoord:     331 Please specify the password.
Opdracht:     PASS ********
Antwoord:     500 OOPS: priv_sock_get_result
Fout:             Fatale fout: Kan niet verbinden met server

Link to post
Share on other sites

Filezilla staat verkeerd ingesteld ben nu niet thuis moet ik vanavond even kijken

vu+ solo2 - VTI - Triax 110 cm - astra 1 astra 3 astra 2 hotbird            

Vu+ solo   - VTI - Schwaiger SPI 085 - Rotor

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Mimisiku
   Gevraagd:
    
   S-ATA HDD 2.5" voor inbouw in een ontvanger.. Hoeft niet nieuw te zijn, maar nog wel in orde. Grootte is niet heel belangrijk, maar liefst 160Gb of groter...
  • By cromo
   Sedert ongeveer 1 week Openpli 8 geïnstalleerd.
   Eerst netwerk niet te configureren (WLAN).
   Tweede Ntfs-HDD onmogelijk aan te spreken.
   Hoe op te lossen?
  • By ebhoorn
   Als je de oude receiver met opname mogelijkheid omwisselt voor een nieuwe, dan gaat dit gepaard met een nieuwe uitdaging: Je hebt opnames op de hard disk van de oude receiver staan die je  - zoals ik - over wil zetten op de nieuwe, grotere harddisk. Hier de ervaringen van iemand die een absolute knurft is op linux gebied.
    
   Ultimo of Duo?
   Goed, met de naderende DVB-T2 standaard in het vooruitzicht bleek de oude DUO2 de T2 stream niet te kunnen decomprimeren. Met dank aan de forumleden bleven de volgende opties over: de Duo 4K of de Ultimo 4K. Beide redelijk toekomstvast, beiden hebben FBC sattuners beschikbaar die DVB-S2X ondersteunen. De nieuwe Duo 4K heeft als pro's ten opzichte van de Ultimo 4K:
   Een snellere 2,1 GHz Broadcom quadcore processor; Een 100 Euro lagere aanschafprijs; Cradle voor een 2.5" harddisk waardoor open schroeven van de behuizing niet meer nodig is.  
   De Ultimo 4K heeft als pro's:
   Één extra positie voor insteektuners, Ondersteuning op één positie  de vorige generatie insteektuners 1 extra kaartlezer; 1 GB extra RAM; Inbouwmogelijkheid voor zowel 2.5 als 3.5 inch harddisks  
   Omdat ik in plaats van de huidige 1 TB een 4 TB schijf wil toepassen (UHD vraagt extra ruimte) wordt de Ultimo een lekker hapje: een 4 TB 2.5" schijf kost ruim 150,- een 3.5" HDD iets meer dan 100,- waardoor het prijsverschil voor de totaaloplossing teruggebracht wordt naar 50,-.  Een 3.5 inch schijf is wat lawaaieriger dan een 2.5 inch schijf, maar de opgegeven waarde van 24 dB tijdens het zoeken leek mij acceptabel.
    
   Dus: vrijdag pakte ik een Ultimo 4K uit in plaats van een Duo 4K.
    
   Inzet van de HDD duplicator
   Voor rond de 46 Euro heb je - zoals TonskiDutch in een posting liet zien - een harddisk duplicator, die zowel 2.5- als 3.5 inch Sata schijven slikt. Je zet de bron- en doelschijf in de juiste sleuven en drukt op het knopje en klaar is Klara.  Even rekenen: de 2.5 "  WD blue haalt volgens een benchmark van "storage review" uit 2013 een sequentiele  leesnelheid van 108 MegaBytes per seconde, de nieuwe 3.5" 4TB Barracuda van Seagate haalt een sequentiele schrijfsnelheid volgens Hardware review uit 10 juli 2017 van rond de 152 Megabytes per seconde.
    
   Snel rekenend, en er van uitgaand dat de duplicator "dom" cylinder voor cylinder, sector voor sector 1:1 over zou zetten naar de nieuwe schijf zou dit betekenen dat het klusje binnen 2,7 uur gereed zou kunnen zijn. Geen flauw idee of er op fysiek niveau ook een soort allocatie tabel wordt gehanteerd waarin schijven, cylinders en sectoren worden bijgehouden , maar goed - reken een verlengingsfactor 3: binnen 8 uur zou de klus geklaard moeten zijn. 

   Wel: 's middags om 18:00 begonnen, de volgende dag om 9:00 was de duplicator over de helft - zo gaven de knipperende lampjes aan. Ik moest weg die dag, 's avonds om 21:00 was alles gereed.
    
   Wel: De nieuwe schijf met de kabeltjes aan de Ultimo 4K gekoppeld, met apparaatbeheer een mount actie uitgevoerd en...oeps: Linux ziet een 1 TB schijf in plaats van een stoere 4 TB schijf. En tegelijkertijd was er ook een 4 TB schijf zichtbaar.  Ik had de de 4 TB schijf bovendien in het ext3 formaat geformatteerd, maar zichtbaar was het ext4 formaat van de oude WD schijf. Conclusie: op fysiek niveau was alles 1:1 niveau overgezet, inclusief de formattering, inclusief de partitie info. Alle films waren wel keurig zichtbaar. Hm.
    
   Wellicht zou ik met de juiste Linux tooling de 1 TB schijf kunnen omzetten naar een 4 TB schijf, maar welke tooling, en bovendien ... ik ben een Linux knurft. Bovendien had ik beloofd om de oude Duo2 maandag op de post naar een forumgenoot te versturen, dus ik had beperkte "klooi tijd".  Kloek besluit: we formatteren de Barracuda opnieuw en zetten alleen de films over die ik ècht van belang vind.

   Film voor film overzetten via een USB 2.0 poort.
   1. Ik heb dus de 2.5" schijf in de Duo2 gemonteerd, en met apparaatbeheer een mount uitgevoerd. Ook heb ik een externe HDD die in NTFS is geformatteerd (want: kan grotere bestanden dan 4 GB omvang aan)  in een USB poort geplaatst aan de achterzijde (USB1).
   2. Via de Linux terminal heb ik ingelogd als "root" user, en via de nodige cd commando's kom ik uiteindelijk uit op de /hdd/movie directory.
   3. Met het commando: cp -R *Millennium* /medium/hdd1  kopieerde ik alle files vanaf de movie waarin in de naam het woord "Millenium" voor kwam.
   Zo ook voor andere bestandsnamen, zoals: cp -R *Annie Hall* /medium/hdd1 (kopieer alle bestanden waarin de deelstring "Annie Hall" voorkomt naar de externe schijf die op USB1 is aangesloten", enzovoorts)
   4. De snelheid is zo rond de 440 MByte per minuut over USB 2.0. Per GB ben je dus ongeveer 2 minuten en 15 seconden bezig.
   5. Na een 15 tal films aldus overgezet te hebben heb ik de drive via de apparaatbeheer tool ge-unmount (want: ik ben een Linux knurft nietwaar?)
    
   Vervolgens heb ik de 3.5 inch lekker vastgeschroefd in de rubber ringetjes, en geplaatst in de Ultimo 4k. Vervolgens weer hetzelfde kunstje gedaan, maar dan omgekeerd:
   1. Zowel de nieuwe 4 TB Barracuda als de externe schijf die ik via een USB poort heb gekoppeld aan de Ultimo heb ik via apparaatbeheer gemount
   2. Ingelogd als root door middel van de Linux terminal, via de nodige cd command's ben ik uiteindelijk op de /media/hdd1/ directory uitgekomen (= de externe harde schijf)
   3. Vervolgens het commando cp -R * /media/hdd/movie/ commando ingegeven (= kopieer alle bestanden van de externe schijf naar de interne harde schijf en wel in de "movie" directory) en ben vrolijk gaan slapen.
   4. De volgende dag een keurige unmount gedaan van de externe schijf en klaar is Klara.
    
   Terugkijkend
   Even rekenend: zou ik met het cp commando en een USB 2.0 koppeling alles hebben overgezet van de DUO2 naar de externe schijf dan zou dit ongeveer (1024^2) /440 = 2400 minuten gekost hebben, oftewel 40 uur doorlooptijd.   Vervolgens zou de inhoud van de externe schijf via een snellere USB 3.0 koppeling op de Ultimo geplaatst kunnen worden. Of ik had de 3.5 Barracuda meteen met een USB ==> Sata interface kunnen volplempen, en deze vervolgens in de Ultimo 4K kunnen schroeven.
    
   Het zou een goede zaak zijn als een linux tijger het traject voor knurften zoals ik uitspelt en op een wiki of op dit forum plaatst....

    
    
    
    
    
    
  • By andelun
   Ik kan met mijn pc via wifi plots niet meer de externe harde schijf bereiken die ik op mijn decoder heb aangesloten. Ik krijg de melding 'De share bestaat niet op de server. Controleer de sharenaam...". Dus ik kan de opnames niet meer beheren vanuit de pc of films plaatsen op de harde schijf.
   Ik kan de root van de decoder wel bereiken.
    
   Decoder is Formuler 1 met openPLI geïnstalleerd.
    
   In het bestand smb.config dat in de root staat (/etc/samba/smb.conf) is het pad naar de harde schijf:
   [Harddisk]
   comment = The harddisk
   path = /media/sdb1
   read only = no
   public = yes
   guest ok = yes
    
   Dit is hetzelfde pad dat in het menu van openPLi staat als opnamelocatie 'media/sdb1/ (Menu>Instellingen>Opnamelocaties). Opnames komen ook daar terecht. In de Root van openPLI staat in het bestand smb.config (/etc/samba/smb.conf) als pad /media/sdb1
    
   Graag advies hoe ik de harde schijf kan bereiken.
  • By andelun
   Ik heb een externe HD aangesloten op Formuler 1 (met openPLI). Ik kon altijd met mijn mac inloggen op de Root van openPLI (met smb://formuler1/root) en op de Harddisk (smb://formuler1/Harddisk).
    
   Plots kom ik niet meer bij de harddisk en krijg de melding 'De share bestaat niet op de server. Controleer de sharenaam...".
   In het menu van openPLi staat als opnamelocatie 'media/sdb1/ (Menu>Instellingen>Opnamelocaties). Opnames komen ook daar terecht.
   In de Root van openPLI staat in het bestand smb.config (/etc/samba/smb.conf) als pad /media/sdb1
   [Harddisk]
   comment = The harddisk
   path = /media/sdb1
   read only = no
   public = yes
   guest ok = yes
   Hoe kom ik met mijn mac op mijn harddisk?
   Alvast bedankt.
    
    
  • By ronaldsl
   Hoi
    
   Ik wou mn hdd weer eens schoonmaken. Maar er zit in Pli geen formateer functie meer ? (Etech 9200 met Pli)
    
   Of is gewoon verwijderen vd bestanden al genoeg ?
  • By andelun
   Ik wil met de browser van buitenaf mijn satbox (Formuler1 OpenPli 3) bereiken om bv de timer in te stellen.
   In de modem/router (Fritzbox) heb ik port forwarding aangezet op poort 80. Met ping krijg ik echter geen verbinding.
    
   Ik kon niets vinden op dit onderwerp in het forum.
   Tip gevraagd.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.