Ga naar inhoud


Mindere kwaliteit VTM & Vier t.o.v. andere TVV zenders


LucVG

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Voornamelijk het laatste jaar ervaren wij mindere kwaliteit bij de ontvangst van VTM en Vier. Voor de andere TVV zenders zoals Een, Canvas, Q2, enz ... hebben een prima ontvangst-kwaliteit. De mindere kwaliteit van VTM en Vier uit zich in het slecht weergeven van de beeldinhoud waarna het signaal volledig lijkt weg te vallen. Vroeger kon dit optreden na enkele minuten en dan weer beter gaan maar nu hebben we het effect onmiddellijk bij het kiezen van de post.

 

Ik wou even horen of er anderen zijn die een gelijkaardig probleem hebben en misschien ook de oplossing hebben om dit te verhelpen. Wij hebben een Satenne R2 satelliet schotel en een Enox TV toestel met ingebouwde tuner in onze mobilhome. Het fenomeen doet zich voor onafhankelijk van de locatie, dus zowel thuis dan wanneer we in het buitenland op vakantie zijn.

 

Groeten,

Luc

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste LucVG

Welkom op dit forum.

Het probleem komt niet erg logisch over.
Het probleem wat je schetst kan bijna niet anders zijn dan een frequentieafhankelijk probleem of een polarisatie probleem maar dat past niet met de gebruikte transponderfrequenties.

Je hebt problemen met VTM en Vier. Die zitten op transponder 11856V
Op diezelfde transponder zitten ook ZES en Limburg TV. Die zouden dan hetzelfde probleem moeten geven maar gek genoeg zit Q2 HD ook op die transponder en die heeft geen problemen schrijf je. Dit is een zeer merkwaardige zaak.

De zenders Een en Canvas zitten op transponder 12187H en die ontvang je prima. Verder zitten op 12197H NPO 1 en NPO 3.

Tja, ik kan met de gegeven informatie niks.
Het enigste wat ik je kan adviseren is om eens uit te proberen met een losse schotel op statief. Is het probleem dan over, dan weet je dat het probleem bij de Sattenne ligt.
Heb je nog steeds hetzelfde probleem, dan zit het probleem in de TV met ingebouwde satellietontvanger.
Maar nogmaals, het probleem is niet te verklaren met de gegevens die je gaf.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie reacties Sprietje en de mon. Onze mobilhome staat niet steeds mooi horizontaal ; zou dit de skew bijkomend negatief kunnen beïnvloeden? Misschien dat de Satenne dat dan toch niet zo goed compenseert?

 

'k Zal dan toch eens een losse schotel moeten aanschaffen om inderdaad de falende component te vinden. Een losse schotel had in het verleden ook nuttige geweest bij eerdere problemen doch die heeft onze dealer altijd goed kunnen oplossen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je mobilhome kan nooit zo scheef staan dat dit invloed heeft op de ontvangst wegens een niet juiste skew. De elevatie wordt automatisch aangepast op maximale signaalkwaliteit.
Op hoeveel graden skew heb je de lnb van de Sattenne 2 ingesteld?
Als je dat niet weet of niet kunt bekijken, maak dan eens een foto van de achterzijde van de lnb als de schotel open staat.

Weet je nu wel heel zeker dat je wel problemen hebt met VTM en Vier en niet met Q2 HD want dit kan namelijk helemaal niet omdat ze op dezelfde transponder zitten. Ze doen het dan namelijk alle drie goed of alle drie slecht.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.vadac.com/caravan/satellietantenne/satenne-r-2.html Vroeger kwam hier ook iemand met zo'n Amerikaanse camper . Volautomatische search en hydraulische poten onder de camper voor stabiliteit . Duur spul maar man was op pensioen en had z'n huis verkocht.

Link is voor de plantrekkers. 1 zwakke schakel kun je nog hebben en dat is de reciever(tv) ,sommige recievers hebben minder signaal nodig om goed te spelen . En dat kan heel wat zorgen minder zijn of gevloek.

DVB-S2 is wel gevoeliger voor lnb-skew ,mss daarom vermeld in de link om een andere lnb te plaatsen. Ik weet niet wat er al aan gedaan is geweest.

1*187;2*110;3*70 schotels-11*twin lnb;2*quad lnb;Sab Sky 4900

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor de reactie. Q2 kijken wij bijna nooit dus het zou kunnen dat deze eveneens de mindere kwaliteit geeft. Ik heb de skew instelling nagekeken en deze lijkt wel neutraal ingesteld te zijn, ttz pijltje op de lnb komt overeen met nulpunt op de behuizing waar hij inzit. Heb een paar foto's genomen doch wegens te hoog contrast is dit niet te zien. Aanwijzingen hoe dit beter in te stellen zijn welkom.

post-108062-0-14963700-1495972370_thumb.jpg

post-108062-0-18853700-1495972383_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sprietje heeft eens aangeraden om met een los statief of paal in de grond met een schotel te proberen. Je zult zien dat die graden enz hulpmiddelen zijn ,het dichtst benaderend . Je signaalmeters die tellen uiteindelijk. Skew zit niet op de signaalbalken maar dat kan je met een H TP en dan een V TP te vergelijken, het max signaal van beide te stellen door die lnb te verdraaien(best of both worlds).

Daarom een paal of motorhome zal nooit 100% loodrecht of waterpas staan.

Maar is dat een automatische schotel die zelf zoekt ?

1*187;2*110;3*70 schotels-11*twin lnb;2*quad lnb;Sab Sky 4900

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...