Jump to content
Sign in to follow this  
sattv4iedereen

Bij orange zenders wordt er een viacces orca module aangesproken bij vu.

Recommended Posts

Hi,

ik heb hier een smit viacces orca high security module liggen.

nu was ik even benieuwd, of die zou reageren op de zenders die orange verdeeld, omdat zij deze of een variant ervan gebruikt.

deze dus ingeplugd in mijn vu solo se V2 ontvanger met dvb-c tuner.

en jawel hoor, op alle zenders, die orange verdeeld, reageert de module, en vraagt deze om een smartcard.

bij niet orange zenders, gaat die niet reageren.

ik ben benieuwd, mocht orange losse smartcards ( wat ik betwijfel) op de markt zou brengen, deze module in staat zou zijn de orange zenders te decoderen?

wat ik ooit heb gelezen over die module is, dat providers de smartkaart zou kunnen koppelen aan de module.

iedere zo'n module zou een uniek nummer hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

orange is niet belangrijk genoeg om daar zoveel geld aan uit te geven, wat hebben ze extra dat telenet niet heeft????? niks dus.

want ze nemen gewoon de zenders over van telenet en zetten hun Viacces codering erbij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By T90user
   Voor een buurman heb ik van de week de vrije Ziggo kanalen in een Mutant  HD51 4K ontvanger met blindscan ingescand en vervolgens de pakweg 60 tv zenders in de door hen gewenste volgorde als favorietenlijst ingesteld. En voor de volledigheid ook nog een vrij ontvangbare radiolijst van Ziggo als tweede favrietenlijst ingevoerd. Zover geen probleem (alleen een waarschuwing: probeer de zenders NOOIT met E-Channelizer te bewerken want dan ben je al je werk kwijt en mag je opnieuw beginnen!)
    
   Maar dat is mijn vraag niet. De ontvanger is met 2 dvb-c tuners uitgerust om zodoende twee programma's van verschillende zenders tegelijk op te kunnen nemen. Ik heb afgesproken dat ik dat ook voor hen zou proberen, maar ik heb zoiets nog nooit eerder gedaan. Ik neem aan dat wat ik voor de eerste tuner deed ook voor de tweede zal moeten doen {?} dus eerst een blindscan met die tuner en dan eenzelfde zenderlijst met dezelfde voorkeuzekanalen als tweede favorietenlijst maken?
    
   Maar dan komt bij mij de vraag op hoe dat dan gaat bij het opnemen. Ik wil die mensen uiteraard met een zo gemakkelijk mogelijk te bedienen systeem helpen dus feitelijk zou ik het liefst willen dat ze alleen maar een programma kiezen zoals RTL4 en dat de ontvanger dan zelf kijkt welke tuner nog vrij is en die opname dan daarop programmeert. Kan dat of is dat teveel gevraagd en moeten ze zelf met de hand kiezen van welke favorietenlijst (dus van welk van de twee dvb-c tuners) ze het gewenste programma gaan opnemen?
  • By RickBrouwer
   Dag leden,
   wat is een FBC Tuner eigenlijk?
   wat ik weet is dat je tot 16 verschillende transsporters (zenderpakketen)  kunt opnemen ,maar volgens sommige webshops heb je ook een zogeheten Unicable LNB nodig klopt dit of is dit een verkopers truc?? Als je een gewone LNB zal hebben zal de Tuner als een gewone Tuner werken.. Ik ben eentje die soms wel op de zelfde tijdstip wel 3 of meer progamma's opneemt en dan is het natuurlijk prettig dat ik gewoon naar een andere zender kijken wanneer ik zoveel programa's opneem dat op de zelfde tijdstip wordt uitgezonden.
    
   Groetjes Rick. ;-)
  • By sattv4iedereen
   Hi,
   Ik had een nieuwe tntsat kaart V6, die ik geprobeerd heb in mijn vu duo met oscam. Er is een datum opgekomen tot 2021. Zonder beeld. Vandaag een originele tntsat ontvanger, maar het beeld blijft op zwart, en krijg de melding optionele kanaal, contacteer je verdeler.
   Ik heb die zonder succes 30 minuten op TF1 gezet.
   Kan ik ervan uitgaan, dat mijn kaart gegrild is, en nu enkel nog kan dienen als ijskrabber?
   Of is er toch nog mogelijkheid om beeld te krijgen?
  • By sattv4iedereen
   Hi,
   In mijn vu solo se v2 zit nu een dvb-c tuner in met vti 10.X.
   Als ik deze vervang door een dvb-s tuner, is herflashen nodig?
   Of zal vti detecteren dat er een andere tuner inzit en zich automatisch aanpassen aan deze tuner?
   En indien nee, zou een fabrieksinstelling, ook een oplossing kunnen bieden?
   Niet dat herflashen veel inhoud, maar ik heb nu enkel vti 11.X staan, en kan me niet herrinneren of die ook ci+ ondersteund.
  • By casterma
   Mensen, met hulp van dit en enkele andere fora is het gelukt OSCAM op mijn Dreambox dm900 UHD, OpenATV image aan de gang te brengen i.s.m. Ziggo DVB-C aansluiting. Nu zou ik graag de configuratie bestanden eens laten nalopen door jullie, de experts, want ik vermoed dat daar hier en daar 'teveel' instaat, maar meen ook dat het plaatsen van die bestanden hier niet gewenst is. Wat te doen?
    
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy