Ga naar inhoud


Ziggo blokkeert gebruik VPN bij Ziggo GO


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:


Nederlanders die in het buitenland naar Nederlandse tv-zenders met een VPN-server via de mobiele dienst Ziggo GO van Ziggo kijken, hebben in enkele gevallen met een fikse tegenvaller te maken gehad.
Ziggo heeft in aanloop van het afschaffen van de geoblocking-techniek voor landen binnen de Europese Unie het gebruik van enkele veel gebruikte VPN-diensten geblokkeerd Hierdoor kunnen Nederlanders in het buitenland niet meer via Ziggo GO naar Nederlandse tv-zenders kijken. Ook het bekijken van eerder uitgezonden programma’s met Replay TV en het bekijk van films en series van onder meer HBO is niet meer mogelijk. Ziggo is niet de eerste Nederlandse aanbieder van OTT-diensten die het gebruik van VPN aan banden stelt. Ook Film1 doet dit bijvoorbeeld. Rechthebbenden van aangeboden content eisen van aanbieders van OTT-diensten strengere beveiliging van content om illegaal kijken en kijken buiten de landsgrenzen te bemoeilijken.
 
Tijdelijke blokkade

In het geval van het gebruik van Ziggo GO binnen de landen van de Europese Unie gaat het om een tijdelijke blokkade. Nieuwe Europese regelgeving verplichten aanbieders van online videodiensten dat vanaf uiterlijk 1 mei gebruik binnen landen van de Europese Unie niet meer geblokkeerd mag worden. Dit betekent feitelijk een gedeeltelijke wettelijke afschaffing van de geoblocking-techniek. Nederlanders die bijvoorbeeld in Duitsland of Spanje wonen en die op dit moment via VPN niet meer van Ziggo GO gebruik kunnen maken, kunnen dat door de nieuwe Europese regelgeving binnen enkele weken alsnog weer doen. De nieuwe Europese regels zorgen overigens niet voor de mogelijkheid dat een wettelijke plicht ontstaat dat in het buitenland een abonnement op een Nederlandse aanbieder afgesloten kan worden.
 
VPN

Onderzoek van Totaal TV wijst uit dat enkele in Nederland veel gebruikte aanbieders van VPN-diensten door Ziggo geblokkeerd worden. Het gaat onder anderen over de aanbieders ExpressVPN, VyperVPN en PIA VPN. Door de nieuwe maatregel van Ziggo wordt het kijken in landen buiten de Europese Unie met onder meer de genoemde VPN-aanbieders ook op langere termijn niet meer mogelijk.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...