Ga naar inhoud


FTE-storing op lnb's


Sprietje

Aanbevolen berichten

De laatste tijd lees je steeds meer over lnb's met een betere LTE (signalen van mobile telefonie) -afscherming van lnb's. Bijna alle merken geven dit aan in hun specificaties maar wat is nu het verschil tussen lnb's die wel en geen LTE-afscherming hebben?
Fuba heeft pas een nieuwe serie lnb's op de markt gebracht met een goede LTE-afscherming en zij laten zien wat het verschil is.

Bekijk de afbeelding waar staat aangegeven hoe sterk LTE-signalen in niet afgeschermde lnb's binnen komen en hoe in de nieuwe generatie die signalen onderdrukt worden.
Lees het uitgebreide verhaal in de pdf-file.

 

 

 

lnb LTE-afscherming.png

 

fuba_7-er-lnbs-flyer.pdf

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites


Het Duitse blad Satvision besteede op 12 juni 2018 als volgt aandacht aan deze lnb's:

 

Nieuwe Fuba LNB-serie DEK

Met LTE-afscherming en verbeterde afdichting van de behuizing

 

Fuba lanceert zijn 7e LNB-generatie. De nieuwe Fuba LNB's DEK 117, DEK 217, DEK 407, DEK 417 en DEK 817 zijn bedoeld om een optimale mobiele radio-afscherming te garanderen, die mogelijk wordt gemaakt door een verbeterde afdichting van de behuizing en door een nieuw ontworpen printplaat indeling.

Volgens Fuba-gegevens zorgt deze combinatie voor een betrouwbare bescherming tegen interferentie door LTE-antennes en andere bronnen. "Meer en meer LTE-locaties veroorzaken storende straling, die de tv-beleving van de klant bederft", aldus Rainer Hoffmann, CEO van Fuba. "Ondanks de best mogelijke uitgelijnde satellietantennes, komt het vaak voor dat het televisiebeeld bevriest. Hier kunnen we een betrouwbare oplossing bieden met onze 7e LNB-versie. "

 

Volgens Fuba zijn de LNB's - omgeven door LTE-antennes - getest in hun functie in testlaboratoria. Elke LNB van de 7e generatie is daarom immuun voor interferentie, vooral door LTE-antennes. Bijkomende innovaties zijn onder meer een verder ontwikkeld en in kleur geoptimaliseerd ontwerp met merkimpressie, gemakkelijke montage, onder meer dankzij een grote afstand tussen de F-pluggen en een lange levensduur voor een weerbestendige behuizing.

Bovendien scoren de nieuwe LNB's volgens andere Fuba-claims als hun voorganger met een zeer laag ruisgetal, een optimaal uitgangsvermogen en frequentiestabiliteit en zijn universeel toepasbaar en compatibel met HDTV, 4K en 3D. Er is de gebruikelijke garantie van vijf jaar. De Fuba LNB's DEK 117, DEK 217, DEK 407, DEK 417 en DEK 817 voor één, twee, vier acht of meer deelnemers via multischakelaars zijn nu beschikbaar.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden zei Sprietje:

 "Meer en meer LTE-locaties veroorzaken storende straling, die de tv-beleving van de klant bederft", aldus Rainer Hoffmann, CEO van Fuba. "Ondanks de best mogelijke uitgelijnde satellietantennes, komt het vaak voor dat het televisiebeeld bevriest. Hier kunnen we een betrouwbare oplossing bieden met onze 7e LNB-versie. "

 

 

 

Met andere oudere LNC´s is de ontvangst dus hopeloos slecht, als ik Rainer Hoffmann moet geloven.

Ik heb normaal gesproken respect voor Duitse kwaliteits producten maar dit marketing ge-ouwesexhostess gaat me wat te ver.

 

Van de rommelbak China LNC´s kan ik me voorstellen dat er misschien eventueel onder bepaalde omstandigheden mogelijk storing kan ontstaan.

 

Er zullen dan al gauw weer nog beter afgeschermde LNC´s op de markt moeten komen met de komst van 5G netwerken.

 

en zijn universeel toepasbaar en compatibel met HDTV, 4K en 3D.    Gelukkig maar !

 

aangepast door Drs. IJzerbout
toevoeging

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Je moet je telefoon ook niet tussen de schotel en lnb houden!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...