Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
ketupa

LNB kapot ?

Aanbevolen berichten

hallo iedereen,

Eerst en vooral gelukkig nieuwjaar!

Dan een probleempje : sinds een paar dagen heb ik geen signaal meer op de hoge, horizontale frequenties van Hotbird (13E), vanaf 11747H en hoger. Onder 11747 werken de horizontale frequenties gewoon normaal. En de verticale werken op het hele spectrum. Moet ik mijn LNB vervangen of is hier iets anders te doen?

 

aangepast door ketupa
tikfout verbeterd

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste ketupa

 

Dit betekent dat de lnb wel 18v voeding krijgt en ook het 22KHz signaal werkt.
Het lijkt er op dat de lnb stuk is. Waarschijnlijk gebruik je meer lnb's. Wissel ze eens op, dan weet je het zeker.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste Sprietje

Bedankt voor je reactie. Ik heb nog ongebruikte LNB's in voorraad en zal defecte LNB dus vervangen. Echter, deze LNB was mijn enige twin.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur geleden zei ketupa:

Beste Sprietje

Bedankt voor je reactie. Ik heb nog ongebruikte LNB's in voorraad en zal defecte LNB dus vervangen. Echter, deze LNB was mijn enige twin.

zet anders eens je coax om op die andere poort

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gebeurt het ook als beide ontvangers op dezelfde zender staan ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
12 uur geleden zei smetje limb.BE:

zet anders eens je coax om op die andere poort

Beide poorten geven hetzelfde resultaat.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

je gaat toch met 2 aparte coax naar de ontvangers

dan zou dat gewoon moeten werken of hoe heb je het aangesloten 

aangepast door smetje limb.BE

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
1 minuut geleden zei smetje limb.BE:

je gaat toch met 2 aparte coax naar de ontvangers

dan zou dat gewoon moeten werken of hoe heb je het aangesloten 

Een poort van de LNB is aangesloten op tuner A, de andere poort op tuner B van mijn Octagon.  Tuner B heeft voorrang op tuner A. Maar geeft dus geen signaal meer op die hoge horizontale transponders. Als ik nu in Configuratie deze LNB van tuner B verwijder, moet de box het op Tuner A doen. Maar niet dus : ook geen signaal.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
37 minuten geleden zei smetje limb.BE:

tja dan zal het helaas wel stuk zijn 

Defecte LNB (een Vizyon VZ-12) vervangen door een oude single LNB van Inverto, en het werkt terug zoals het moet.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
6 uur geleden zei trust:

Gebeurt het ook als beide ontvangers op dezelfde zender staan ?

sorry , verkeerde topic

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door luckyluc
      Zoals in de hoofding aangegeven Inverto Duoblock Twin 4,3° Astra 1 en 3 voor 80cm Schotel (nog geen 2 maand oud en zoals nieuw, weg wegens overstap naar triax multifeed 4 satellieten)
      Vraag prijs € 15 (ex; evt. verzendingskosten)
      Ophalen mogelijk (of verzending): Leuven - BE
       

    • Door Gene 1225
      Eenvoudige vraag: bestaat er een lnb voor astra 19.2 en astra 28.2 ? voor een schotel van 60/65 cm
      Ik kan er geen vinden. 
    • Door cookie monster
      Ik heb net een scan gedaan , Vreemd , 28,2°O 10714 zowel V als H , euh ....
      Alle andere frequentie V & H doen het normaal , gisteren had ik dit ook op 23,5°O bij 12517 !!
      Wat kan hier de oorzaak van zijn , de LNB staat juist !!

    • Door Mimisiku
      Ik bezit een Triax 90 met "klassieke" 4 X LNB. De HotBird LNB is defect gegaan en heb ik voor een gelijk type vervangen. Signaal is nu significant lager waardoor veel frequenties geen of veel te weinig signaal vinden om nog beeld te geven. Heb zelf inmiddels geen satfinder en heb met natte vingerwerk hem min of meer afgesteld. De M7 MZ-101 kan nu bijvoorbeeld geen automatische scan doen omdat de HotBird lock faalt...
      Iemand in de buurt van Haarlem die dit voor mij kan inregelen?
       
    • Door vulcan
      k heb in Spanje boven Alicante een TVV installatie met een M7 sat 801 en een Inverto twin monoblock 23mm 4.3° en 80cm schotel.  En ik heb recent problemen gehad na terugkeer in Spanje met zowel de sat 801 receiver als een  foutmelding van de smartcard  en  kon niks meer ontvangen, TVV vlaanderen raadde mij aan om alles opnieuw in te stellen, en de schotel uit te richten, had ik niet moeten doen, maar ja, op internet sprak men van de voeding,  heb ook een nieuwe voeding laten meebrengen uit Belgie voor de sat-receiver, maar niks hielp, ben dan begonnen met weer de oude voeding erop, en opeens begon  alles opnieuw met  inladen. De schotel richten, skew instellen, en de elevatie, Ik heb na veel gewroet nu weer beeld op de TVV HD kanalen maar alleen op Astra3, en niet op de 19.2 .Die paar zenders op Astra1 heb ik eigenlijk niet nodig. Mijn vraag is nu ; Kan ik een Inverto Black Ultra gebruiken ? en is er een werkelijk verschil met de huidige LNB? Ik heb ook nog een grote schotel staan voor de  Engelse zenders  , ik weet niet of ik daar iets kan mee doen om TVV te ontvangen met een andere LNB of is dat niet geschikt, anders laat ik hem weghalen. Dank bij voorbaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.