Ga naar inhoud
Con

Windows update voorkomt toegang tot Linux cliënts

Aanbevolen berichten

Tot voor kort had ik op mijn tablet en PC toegang tot Linux cliënts middels verkenner.

Dat is voorbij. Windows laat de VU, Debian en de Pi-tjes niet meer zien.

Wordt er een beetje moe van.

 

Wie maakt mij weer een beetje fit?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Is gewoon SMB 1.0 die is door Windows 10 automatish uitgezet en moet weer aangezet worden heb ik ook moeten doen en dan werkt alles weer.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@Con,

omdat alle linux achtige ook al op een veilige samba versie overgestapt zijn en windows nu de onveilige versie uitschakelt kun je beter overstappen naar die nieuwe configuraties

voor debian staat hier een goede handleiding > klik

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
14 uren geleden, Tripleboy zei:

SMB1 had ik al aangevinkt.

 

10 uren geleden, smetje limb.BE zei:

 

heb je de beveiliger al eens uitgezet ? van je pc enz

Gisteren Bitdefender uitgezet, bracht geen soelaas.

 

1 uur geleden, Tonskidutch zei:

@Con,

omdat alle linux achtige ook al op een veilige samba versie overgestapt zijn en windows nu de onveilige versie uitschakelt kun je beter overstappen naar die nieuwe configuraties

voor debian staat hier een goede handleiding > klik

Tot voor 2 weken had ik nog toegang, zal de tut proberen.

 

con@debian:~$ systemctl status smbd
● smbd.service - Samba SMB Daemon
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/smbd.service; enabled; vendor preset: ena
   Active: active (running) since Tue 2019-09-17 15:07:35 CEST; 2 months 14 days
     Docs: man:smbd(8)
           man:samba(7)
           man:smb.conf(5)
 Main PID: 724 (smbd)
   Status: "smbd: ready to serve connections..."
    Tasks: 4 (limit: 4915)
   CGroup: /system.slice/smbd.service
           ├─724 /usr/sbin/smbd
           ├─725 /usr/sbin/smbd
           ├─726 /usr/sbin/smbd
           └─728 /usr/sbin/smbd

Excuses, de VU ziet windows wél.

aangepast door Con

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 2-12-2019 om 09:17, Con zei:

SMB1 had ik al aangevinkt.

 

Gisteren Bitdefender uitgezet, bracht geen soelaas.

 

Tot voor 2 weken had ik nog toegang, zal de tut proberen.

 


con@debian:~$ systemctl status smbd
● smbd.service - Samba SMB Daemon
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/smbd.service; enabled; vendor preset: ena
   Active: active (running) since Tue 2019-09-17 15:07:35 CEST; 2 months 14 days
     Docs: man:smbd(8)
           man:samba(7)
           man:smb.conf(5)
 Main PID: 724 (smbd)
   Status: "smbd: ready to serve connections..."
    Tasks: 4 (limit: 4915)
   CGroup: /system.slice/smbd.service
           ├─724 /usr/sbin/smbd
           ├─725 /usr/sbin/smbd
           ├─726 /usr/sbin/smbd
           └─728 /usr/sbin/smbd

Excuses, de VU ziet windows wél.

 

Tut mocht niet baten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 2-12-2019 om 09:17, Con zei:

SMB1 had ik al aangevinkt.

Alles wat erin staat?

 

Capture.JPG.3b0e6776aa0d7ff9c20e39ef89bdbeab.JPG

 

Ow en erna wel herstarten anders werkt het nog niet.

aangepast door Penthe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
1 minuut geleden, Penthe zei:

Alles wat erin staat?

 

Capture.JPG.3b0e6776aa0d7ff9c20e39ef89bdbeab.JPG

 

Alles staat aangevinkt helaas...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Tegenwoordig heb je na de laatste update van Windows 10 ook een allerlaatste image nodig voor je ontvanger.

 

Opnieuw flashen met de nieuwste versie dus.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maar goed, zie mijn 2 PI's en Debian nog steeds niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben erachter gekomen indien ik de url in de zoekbalk zet, de betreffende

Pi en Debian wél wordt gevonden en getoond.

 

Blijft vreemd dat met het klikken op Netwerk niets wordt weergegeven.

Iemand dáár een antwoord op?

aangepast door Con

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb dat mbt ipadres of hostnaam gebruiken ook sinds ik een andere router (en provider) heb

de aangesloten netwerk apparaten moeten allemaal dezelfde DNS hebben en dat is bij voorkeur het modem/router

 

het netbios per tcp/ip inschakelen helpt iets in het ontdekken van de netwerk adressen (binnenshuis) maar is enkel aan te bevelen op een goed beveiligd netwerk in windows 10

wat je nog kan doen is de "hosts" aanpassen in windows10 (moet je in administrator mode editeren)

 

Screenshot_67.png

aangepast door Tonskidutch
aanvullend

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Los van het feit dat ik het niet helemaal kan volgen (dank voor

jouw bijdrage) is het toch bizar dat Windows gewoon alles wat

niet Windows is bant? (beter vertaald wellicht een ban oplegt)

 

Hoezo monopolist.

aangepast door Con

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door Con
      Mijn buurvrouw heeft een Dell Laptop met 4GB aan ram een HDD van 256GB
      en een i5 processor (2013).
      De harde schijf is minder dan 25 % gevuld.
      De laptop is niet vooruit te branden.
       
      Via taakbeheer zie ik regelmatig een enorm hoog processor verbruik maar
      de harde schijf spant de kroon en staat vaak op 100%.
       
      Inmiddels is de laptop geupt naar 1909 maar ook daarna geen verschil.
       
      Vandaag een online scan gedaan van Eset, heb ik nog geen resultaat van.
      Ik heb indexering uitgezet zo ook defragmentatie.
       
      Iemand een richting? Ik heb al voorgesteld om W10 te herinstalleren maar
      daar kleven uiteraard nadelen aan vast.
       
      Zie hier een screenshot van taakbeheer

       

       

       
       

    • Door wanderer
      Bij mij is zojuist automatisch via windows update versie 1909 geinstalleerd....was zo gebeurd en merk geen verandering in het programma...
    • Door Zunigkyk
      Mijn Onedrive installatie op laptop zoals Win10 die doet vertoont een map Google Drive.
       
      Mijn bedoeling/verwachting is om daar de bestanden in Google drive te zien.
      Doe ik vooral vanwege mijn telefoon (Galaxy S4mini), ik stuur dan foto's door naar Google Drive.
      Maar die krijg ik zo niet te zien.
       
      Wat ik op mijn laptop in die map Google Drive zet komt terecht in Onedrive, dat zie ik op de webversie. Prima.
      Maar ik had verwacht dat dan ook op de Google Drive op de webversie komt. En dat gebeurt niet.
       
      (Ik heb ook een aparte zelfstandige  GoogleDrive geïnstalleerd. Die synchroniseert wel met de webversie.)
       
      Zoals het nu lijkt is de map Google Drive in Onedrive niet meer als een domme map. Ik moet daar handmatig dingen in zetten.
      Kan die map ook vanzelf synchroniseren met de echte Google Drive? Zo ja, hoe dan?
      Dat lijkt me wel handig omdat ik dan van losse GoogleDrive-programma af ben.
       
    • Door Con
      Ik heb een VBA (Excel) geschreven voor een bedrijf.
      Het bedrijf zet alles in de cloud en het wordt gesyncd.
       
      Als de sheet wordt gedownload wordt het geplaatst
      in een map op de PC.
       
      In de macro zit een routine die wijzigingen wegschrijft
      naar de map op de pc en hier gaat het fout.
       
      Omdat het bestand nog niet is gesynchroniseerd ziet
      de sheet nog steeds het path van de cloud en wordt
      een error gegenereerd.
       
      Het probleem van syncen is bekend bij Microsoft maar
      wellicht weet iemand hier hoe dit op te lossen.
       
      In afwachting...
    • Door Zunigkyk
      Het is bij mij altijd weer bloedspannend om een schone installatie van Windows te doen.
       
      Geen probleem met de meeste programma's, want die staan allemaal op het internet.
      Ook niet met de gebruikers data, die hele map kan je copieren naar de D:schijf of een USBstick.
      Mails ook niet, want die staan in de cloud wat mij betreft.
      Maar firefox... dat is ellende. Ik schrijf dus maar even op hoe het deze keer toch weer gelukt is.
      Het is me vaker voorgekomen dat ik al mijn passwords kwijt was omdat het profile terugzetten niet lukte.
      Op het internet wordt gezegd dat je je oude profiel in het nieuwe kan copy-pasten, maar dat gaat vaak fout.
      Deze methode zette mij op het verkeerde been: https://support.mozilla.org/nl/kb/back-up-gegevens-firefox-profielen-maken-terugzetten
      Een oud profiel is dan niet compatibel met het nieuw aangemaakte bij de Firefox installatie.
       
      Het gaat veel beter met de profile manager via dit cmd  firefox.exe -p
      Ik heb daarmee de gesuggereerde Standaardgebruiker aangemaakt.
      Daar bleek maar 1 item in te staan, dus eigenlijk is ie leeg.
      Als je daar de bestanden uit je oude profiel in copy-paste heb je alles terug. 🙂
      Even goed opletten dat je dit doet terwijl Firefox gesloten is.
       
      Ik heb nog een tip, een programmaatje waarmee je je opgeslagen wachtwoorden in een lijstje zet en kan uitprinten:
      Passwordfox.
      https://nirsoft.net/utils/passwordfox.html
       
       
       
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid