Ga naar inhoud


ceesv

Moderator
  • Items

    36056
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    196

Alles dat geplaatst werd door ceesv

  1. Volgens internet is dat nog lang, de batterij capaciteit lijkt sterk afhankelijk te zijn van de scherm helderheid.
  2. Off topic bijdragen verwijderd. Dit onderwerp gaat over het monteren van een draaibare schotel.
  3. ceesv

    Oscam-svn is offline

    IP adres van een datacenter in Lijnden?
  4. Dat zou het geval zijn wanneer er quattro lnb's zouden zijn aangesloten. Hier betreft het quad lnb's, met ingebouwde H/V en 22 kHz schakelaars waarbij elke uitgang afzonderlijk te schakelen is en naar een ingang van een 4/1 diseqc schakelaar gaan. Ergens zal een diseqc commando niet goed geïsoleerd zijn in een lnb of diseqc schakelaar en onbedoeld andere uitgangen mee schakelen. Het kan een lnb zijn, het kan ook een diseqc schakelaar zijn. Eerst maar eens die ongebruikte 4e diseqc schakelaar verwijderen en eventueel omwisselen met een van de andere schakelaars. Verder eventueel de LNB voor 23 vervangen.
  5. Bij diseqc switches zijn er universele lnbs met switch aangesloten, dus quad lnbd
  6. Ik zou beginnen met het vervangen van de LNB voor Astra 3, 23,5 graden oost. Verder zou ik de niet gebruikte switch 4 op de plaats van switch 1 of 2 zetten en switch 4 niet meer aansluiten, hij wordt toch niet meer gebruikt. Ergens is er een component "lek" er sijpelen commando's of spanningen door naar de LNB.
  7. ceesv

    iDEAL

    Dit is te lezen: Een iDEAL-betaling kan alleen van en naar een Nederlandse rekening. Dus alleen bij webwinkels die een Nederlandse rekening hebben. Een buitenlandse webwinkel kan wel gebruik maken van een Payment Service Provider (tussenpartij).
  8. Clone kaarten bestaan nog en vinden tegenwoordig vooral toepassing als ijskrabber.😉
  9. En niet onbelangrijk bij het foutzoeken, heeft het ooit goed gewerkt?
  10. Gebruik de site dishpointer.com Zet de marker op jouw opstelplaats van de schotel. Je kan dan aan de hand van de lijn een object op de horizon kiezen om visueel op uit te richten.
  11. Misschien kan je even een tekening maken voor de duidelijkheid hoe het aangesloten is. Normaal zou je op elke aansluiting vrij moeten kunnen kiezen, zonder dat een ander aangesloten apparaat daardoor beperkt wordt. Maar weet je zeker dat alles correct is aangesloten? Indien ja, zal er ergens een diseqc schakelaaar of een lnb defect zijn.
  12. Slaap er een nachtje over! Morgen weer beginnen met stap 1!
  13. Een Samsung S2 is een telefoon uit 2011, ondertussen 13 jaar oud. Je kan hem gebruiken waar die indertijd voor verkocht is met de mogelijkheden uit die tijd.
  14. Kan aan allebei liggen. Een Vu+ is een satelliet ontvanger, geen multimedia weergever.Het is leuk als die meer kan, maar de software schrijvers lopen altijd een stap achter bij de ontwikkelingen van platforms als youtube. Ik gebruik een Nvidea Shield voor internet applicaties, dat werkt altijd.
  15. Wanneer je met de ab van de tv het geluid regelt, zal je op het scherm de settings zien van de tv. Gebruik je de ab van de satelliet decoder zal je het volume van de receiver op je scherm zien. Welke klank gegevens zijn er verdwenen, voor ons is dat gissen.
  16. Een normale waarde, die 30.
  17. De transponderhuur wordt door steeds minder abonnees gedekt, transport per internet is goedkoper.
  18. Je hebt een satellietmeter, je kan dus eenvoudig op maximaal signaal en kwaliteit uitrichten. Anders heb je kans dat tijdens regen het signaal wegvalt.
  19. Mijn NEN 1010 kennis stamt uit 1975, daarna hebben ze hem helemaal herschreven.🙄
  20. Je zal ook de elevatie van de schotel moeten aanpassen. Voor 7 oost was die 31,6 graden. Voor 28 oost is de elevatie 27,5 graden. Je zal de schotel dus 4 graden lager moeten instellen. Voor 28 oost is die
  21. Er worden op dit moment nieuwe satellieten ter vervanging van bestaande satellieten gelanceerd, die een te verwachten levensduur van 15 jaar hebben. Dat geld zal terug verdiend moeten worden, dus mag je ervan uitgaan dat satelliet nog lang blijft bestaan.
  22. Inderdaad, de schotel is uitgericht op 7 graden oost ipv 28,5 graden oost. Wanneer je achter de schotel staat zal je 21 graden naar links, naar het oosten moeten draaien. Je kan op de site dishpointer.com je locatie en de gewenste satelliet ingeven, en dan zien naar welk orientatiepunt je moet draaien.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...