Jump to content
Sign in to follow this  
muppet

synology nas wil niet in slaapstand netwerk stekker er uit wel in slaapstand

Recommended Posts

Mijn synology nas wil niet in slaapstand maar zodra ik de netwerk stekker er uit trek dan gaat hij in slaapstand.

De nas zal wel door iets in het netwerk getriggerd worden en daardoor niet in slaapstand gaan weet iemand ook in welk log ik kan kijken.

Er is laatst ook een topic geweest over dit onderwerp maar dit kan ik niet terug vinden.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat ligt er ook heel sterk aan welke applicaties je hebt geïnstalleerd. Als je bijvoorbeeld download station hebt geïnstalleerd gaat hij ook niet in slaapstand. Als je een vraag stelt over een synology moet je wel altijd aangeven welke het betreft en welke DSM er op staat. Mijn DSM 5 is niet meer te vergelijken met DSM 3 bijvoorbeeld. Nu denk ik te weten dat je er een hebt met 1 schijf. 

 

Zet al je extra geïnstalleerde applicaties uit en daarna weer 1 voor 1 aan en kijk waar het "lek" zit.

 

Als beginnend syno gebruiker kan ik je deze site aanraden voor erg veel bruikbare info:   http://mysynology.nl/  Deze website draait overigens helemaal op een synology

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb momenteel niks geinstaleerd want wilde eerst zien of ik hem in slaapstand kan krijgen.

Ik heb een synology nas 106 met sdm 4.2 er op draaien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

het kan goed zijn dat al die extra's standaard al geinstalleerd zijn. Wat winwiz zegt, zet ze allemaal eens uit (sowieso een goed idee, wat je niet nodig hebt gewoon uitzetten), en kijk eens of hij dan wel in sleep gaat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In broncontrole en dan proces staat alles in slaapmodus alleen top,cgi niet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb via systeeminformatie en danservices alle services gestopt en toen de services die ik gebruik weer aangezet en nu gaat hij in slaapstand.

Ik zal het in de gaten houden hopelijk was dit het probleem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hibernate testen/ problemen in telnet/ssh


start tool met :

syno_hibernate_debug_tool --enable 10

uit met :

syno_hibernate_debug_tool --disable

log controleren in /var/log/messages

 

grtz Mika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By funcard66
      Na het updaten van de bios van mijn Dell laptop krijg ik bij het opstarten dit in beeld:
       
      (A7) Me Downgrade - Request MeSpiLock Failed
       
      heb geprobeerd om de oude bios weer te installeren,maar lukt nou niet meer om de bios opnieuw te flashen. Wat houd dit in ? En iemand enig idee om dit op te lossen.
       
       
       
    • By stevenvc19
      Beste forumleden, 
       
      Ik wil graag eens een onderwerp op tafel gooien. 
      Wat vinden jullie van die platte USB -sticks met de looks van een sleutel. 
       
      Ik bedoel dus die USB sticks die geen gewone USB poort hebben maar zo een platte poort waarvan de vergulde contactjes zichtbaar zijn. 
       
      Gisteren had ik het nog maar eens voor, dat ik zo'n USB "Sleutel" in een USB poort wilde steken maar per ongeluk kortsluiting maakte... Niet omdat ik de sleutel er ondersteboven wou inproppen maar omdat ik hem er een beetje scheef had ingestoken.  
      Daarnaast zorgen die dingen er voor dat je USB poorten zeer snel uitgesleten geraken.... 
       
      Toegegeven, ze zien er best wel leuk uit.... Maar wat mij betreft mogen ze regelrecht de vuilbak op en ga ik in de toekomst enkel echte volle USB sticks gebruiken... 

      Wat is jullie mening? 
    • By the boss
      Ik heb hier een computer, en daarvan bevriest het beeld na ongeveer 10 min of eerder.
      Hij reageert dan nergens meer op.
      Wat heb ik onderzocht.
      alle overbodige insteek kaarten eruit, was een netwerk kaart.
      HD afgekoppeld
      Opgestart met bootdisk en met hulp prg memtest geheugen proberen te testen,
      hierbij loopt ie dus ook vast.soms na 5 min soms na half uur.
      zolang als ie blijft lopen geeft hij geen fouten aan in het geheugen.
      De 2 geheugen chips omgewisseld, en ook 1 voor 1 in elk van de vier sloten geprobeerd.
      Met temperatuur monitor prg gekeken naar de temp van verschillende onderdelen, blijft
      gewoon laag, beneden de 40 graden.
      Medion pc mt-7 
      Wat kan ik nu nog testen, ik denk moederbord of cpu, of heeft iemand
      een gouden tip, ik heb verder ook geen onderdelen die ik even kan proberen.
       
       
       
       
    • By sattv4iedereen
      hi,
      ik heb hier een ssd gekregen van het type m2 gekregen.
      Toen die uit de laptop kwam, zat er een hdd paswoord op.
      Nu wil ik deze hdd gebruiken in een Akasa AK-ENU3M2-BK behuizing.
      ik zie de grootte staan, maar helaas , ik krijg een I/0 error.
      bepaalden zeggen dat een hdd die uit een laptop komt met hdd paswoord voor de vuilbak is, die dat waardeloos is.
      klopt dit, of zijn het verkoop trucs?
    • By kkkkk
      Ik wil graag een backup maken van mijn data op een andere locatie waar een DS218 hangt , Cobian werkte goed met mijn oude Medion nas , maar met synology kreeg ik hem niet aan de praat , want als de ftp instelling invul en test ik de instelling , kreeg ik fout melding # socket error # 10060 .
      Ervaringen of een oplossing ????????????
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy