Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto
ET8500

Et8500 probleem

Xtrend

  • Login om te beantwoorden
46 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Yugo - Geplaatst: 13 november 2016 - 15:29

Yugo

    Sat4all regular

  • Leden
  • 213 berichten

Hallo luitjes

 

Ik ben van een ET9000 overgestapt naar een ET8500. Mooi toestel maar constateer een probleem. Wanneer een opname loopt op het kanaal van Veronica dan heb ik geen geluid op NPO2 HD. Als er een opname loopt op NET5 dan kan ik niet naar RTL4 kijken. Ik zie daar dan het vorig kanaal waar ik was. Echter zeer slecht en veel gebibber.

Weet iemand wat hier aan de hand is en wellicht ook een oplossing heeft.

Ik heb al geprobeerd om met cccam te werken maar is het zelfde resultaat als met oscam.

 

Alvast bedankt

 

Yugo





#2 Online Alex1970 - Geplaatst: 13 november 2016 - 15:45

Alex1970

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 3946 berichten
  • LocatieZHZ

Heb je de tuners aan elkaar doorgelust?
Iedere tuner (via een goede splitter/verdeler) op een aparte kabel aansluiting gaf bij mij ook enkele dB's versterking.


Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, 1x DVB-T (USB), IPTV SatDreamGR 4.x
Xtrend ET9500: 1x DVB-S2, 1x DVB-C, 1x DVB-T (USB), IPTV OpenATV 6.0
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 23.5°E-30°W, 150cm prime-focus (C-band): 20°E/5/11°W (tijdelijk buiten gebruik)(Ku-band): 36°E-15°W, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

#3 Offline Yugo - Geplaatst: 13 november 2016 - 16:02

Yugo

    Sat4all regular

  • Leden
  • 213 berichten

Hallo Alex,

 

Allereerst bedankt voor je reactie. Wat bedoel je met doorgelust? 

Ik heb 3 tuners in de ontvanger waarvan 2 zijn geactiveerd.

Deze zijn rechtstreeks met aparte kabels met de schotel verbonden middels een switch.(19 en 23).

Misschien is het wat duidelijker.



#4 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 13 november 2016 - 16:30

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

en heb je de instellingen ook zo gezet welke tuner moet dienen voor opname

Bijgevoegd bestand  1.jpg   91,82K   0 downloads

Bijgevoegd bestand  2.jpg   78,23K   0 downloads

Bijgevoegd bestand  6.jpg   95,42K   0 downloads

 


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 


#5 Offline Yugo - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:08

Yugo

    Sat4all regular

  • Leden
  • 213 berichten

Hallo Smetje,

 

Ik heb de wijzigingen aangebracht, de ontvanger opnieuw gestart maar geen oplossing.



#6 Offline Gast_Mimisiku_* - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:09

Gast_Mimisiku_*
  • Gasten
Gebruik je een CI module of gebruik je een softcam? Met een CI module kun je slechts één kanaal tegelijk decoderen. Met een softcam is dat wel mogelijk. OScam en CCcam 2.3.0 met bijbehorende CCcam.prio moet dan werken.

Je hebt beide tuners een aparte kabel gegeven. Bij tuner configuratie heb ik tuner B gelijk aan tuner A gezet. Ook de voorkeurtuner bij opname op Auto gezet. Werkt hier prima..

#7 Offline Yugo - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:23

Yugo

    Sat4all regular

  • Leden
  • 213 berichten

Helaas Mimisiku ook dit is niet de oplossing. Ik wilde proberen op OpenATV te installeren maar ik krijg de oscam er niet in.



#8 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:30

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

Helaas Mimisiku ook dit is niet de oplossing. Ik wilde proberen op OpenATV te installeren maar ik krijg de oscam er niet in.

welke software zit er nu in


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 


#9 Offline Yugo - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:31

Yugo

    Sat4all regular

  • Leden
  • 213 berichten

Openpli 4.0 van gisteren



#10 Offline dirocca - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:37

dirocca

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1786 berichten
  • Locatiebelgie-leuven

@Yugo

 

ik denk gewoon dat jouw tuner configuratie niet goed staat. ;)

kan je eens zeggen hoe je deze hebt ingesteld?

ook belangrijk ; kijk je met een ci module of kaart rechtstreeks in de box?

 

grtz Philip


vuduo 500 GB HDD  openpli4 -  vuduo2 1TB HDD 2xdualS2 tuner openpli4 :grin: - XP1000 pli4

Samsung plasma 60inch-AVR Denon-Bose accoustimas 7.1 :P

logitech harmony ultimate

TVV - dual lnb 19.2 & 23.5 - OSCAM


#11 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:43

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

Openpli 4.0 van gisteren

en je vorige ontvanger wat stond daar op 

en die deed het wel?


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 


#12 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:53

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

zo moet je de tuner configuratie instellen 

wel jou diseqc instellingen behouden he 

tuner A en tuner B

Bijgevoegd bestand  screenshot8..jpg   78,65K   1 downloads

Bijgevoegd bestand  screenshot6.jpg   53,85K   0 downloads


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 


#13 Online Alex1970 - Geplaatst: 13 november 2016 - 17:55

Alex1970

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 3946 berichten
  • LocatieZHZ

Hallo Alex,

 

Allereerst bedankt voor je reactie. Wat bedoel je met doorgelust? 

Ik heb 3 tuners in de ontvanger waarvan 2 zijn geactiveerd.

Deze zijn rechtstreeks met aparte kabels met de schotel verbonden middels een switch.(19 en 23).

Misschien is het wat duidelijker.

Oeps. Sorry, ik dacht DVB-C... my bad. :crazy:


Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, 1x DVB-T (USB), IPTV SatDreamGR 4.x
Xtrend ET9500: 1x DVB-S2, 1x DVB-C, 1x DVB-T (USB), IPTV OpenATV 6.0
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 23.5°E-30°W, 150cm prime-focus (C-band): 20°E/5/11°W (tijdelijk buiten gebruik)(Ku-band): 36°E-15°W, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

#14 Offline Yugo - Geplaatst: 13 november 2016 - 18:04

Yugo

    Sat4all regular

  • Leden
  • 213 berichten

Smetje ik heb hier ook en ET8000 en deze draait perfect. De ET8500 precies zoals deze tuner ingesteld dus dat moet goed zijn. Maar misschien de instelling. Ik heb de slechts A/B gekozen. Zal eens A/B/C/D kiezen en bij C en D kiezen voor "niet ingesteld".

Ik ga het nog eens proberen.



#15 Offline smetje limb.BE - Geplaatst: 13 november 2016 - 18:12

smetje limb.BE

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 5664 berichten
  • LocatieBelgie Noord Limburg Latitude: 51.22° Longitude: 5.30°

als je maar 2 lnb hebt dan moet je ook alleen maar A en B gebruiken


1x Dreambox 900UHD Firmware versie: clone pli5

Dreambox 2X DB 800SE pvr  .   Cccam2.3.0 of oscam naar keuze Deze draaien op PLI 4.0 laatste versie en Alleen sat ontvangst

1x dreambox 7020HD v2

 






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht