Jump to content
Sign in to follow this  
Sat_marc

et8000 ET8000 flashen mislukt

Recommended Posts

Hallo,

 

BIj mijn ouders staat een Xtrend ET8000 die ik wil flashen van OpenATV 6.1 naar OpenATV 6.2 of 6.3. Bij beide images mislukt het flashen. Ook met een andere USB-stick die opnieuw geformatteerd is. (Ik ben niet meer zeker of het bestandssysteem FAT of FAT32 was.)

 

De ontvanger laat op de display "Flashing..." zien en het lampje van de USB-stick knippert. Na enige tijd stopt het knipperen, maar de ontvanger reboot niet. Er gebeurt niets en in de display blijft "Flashing...." staan.

 

Ik verwijder daarna de USB-stick en zet de ontvanger uit. Als ik de ontvanger opnieuw aanzet dan start het oude image weer op. En werkt alles als voorheen.

 

Waarom reboot de ontvanger niet na het flashen?

 

 

Edited by Sat_marc
Taalfout aanhef

Share this post


Link to post
Share on other sites

En vanaf nu ben ik niet de enige die geen nieuwe versies op de ET8000 geflashed krijgt. Hier staat er OpenPLi 4 op. Flashen naar 6.1, 6.2 of 7.0 lukt niet. Ook OpenATV geprobeerd, ook zonder resultaat. Na een tijdje flashing op het display startte de box opnieuw op met de vraag of je ....... wilde flashen. Via USB een backup van OpenPLi 4 terugzetten is geen probleem. Gelukkig draait ie wel goed :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag via Software beheer, Flash online, succesvol Openatv 6.3 geïnstalleerd. Via de zip-file op een usb stick.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 uur geleden zei Sat_marc:

Vandaag via Software beheer, Flash online, succesvol Openatv 6.3 geïnstalleerd. Via de zip-file op een usb stick.

Dat is mooi, maar flash online bestond in OpenPLi 4 nog niet :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

`kun je er geen backupsuite op zetten dan doe je het via die weg ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je bent geweldig Cobus, maar dat wist je waarschijnlijk al. Zelf nooit aan gedacht. Staat nu toch OpenPLi 7 op :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe werkt die"backupsuite"? Wat ik kan vinden is dat je hiermee een backup terug kunt zetten, maar ik wil updaten van 4 naar 7 en dat lukt niet.Het gaat om de Xtrend ET7000

Alles gaat zoals beschreven, maar als het groene lampje ook gaat branden zie ik op tv alleen logo van Xtrend en

na ca 5 minuten wordt scherm blauw paars en verandert niet meer.

Graag tip hoe mbv backupsuite been nieuwe update te plaatsen.

bvd

Share this post


Link to post
Share on other sites

het heet upgraden van 4 naar 7

niet updaten

je backupsuite maakt van settings en plugins een backup die als zo danig in een "ge-upgrade image" herstelt kan worden, dus daarmee is je nieuw image snel weer voorzien van alle settings en plugins

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank Tonskidutch voor jouw reaktie.

Mijn probleem is, dat upgraden niet lukt(ook niet na uren googelen en proberen)

Inmiddels al 4 usb sticks geprobeerd, maar nada.
Ik zet map ET7000 op de stick
stop hem achter in ontvanger(die uit staat)
dan druk ik aan achterkant de aan/uit knop in en wacht tot rode lampje gaat knipperen
op dat moment druk ik de standby knop aan de voorkant in en zie dat ook groene lampje gaat branden
op beeld zie ik het rode logo van Xtrtend
na paar minuten wordt beeld paarsblauw en verder gebeurt er niets

na ca een uur gaat hij op standby en als ik hem opstart dan staat daar gewoon nog de oude versie op

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij de ET8000 lukte het toen niet via een usb stick omdat de flash beschadigd was. Het nieuwe image heb ik toen op de HDD van de ET8000 gezet en op advies van Cobus met backupsuite geflashed alsof ik een backup image terugzette. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Brainbox72
      Goedendag,
       
      Na jaren van probleemloos tv kijken met mijn ET10000 begon ik problemen met de tuner te krijgen.
      Bij een zenderzoekloop vond de box maar 75 zenders. Ik heb toen de 2e tuner gebruikt van de box en dat werkte prima. De box vond weer 1700+ zenders.
      Na enige tijd kreeg ik het probleem weer. Ik heb toen een nieuwe tuner via Amazon gekocht en geinstalleerd. In het begin genoeg zenders. Nu zit ik na een zenderzoekloop weer rond de 1200. Wat kan hier fout zijn?
      Info over mijn box:
       
      Systeem OE: PLi-OE Firmware versie: OpenPLi 7.2-release (2020-05-09-release-7.2) Kernel versie / stuurprogramma datum: 4.10.6 / 4.10.6+20180412-r0.1 Tuners Tuner A AVL6211 (DVB-S2)  
       
      Misschien kan iemand mij verder helpen.
       
      Groet,

      Brainbox
    • By Bossini
      Kan ik mijn box xtrend 10000 via het menu upgraden van 7.1 naar 7.2 ?
       
      Wie kan mij helpen ?
       
      Momenteel heb ik vaak FREEZE momenten bij live kijken en bij opgenomen film , ik heb Oscam .
       
      bvbd
    • By harry123456789
      Hallo
       
      mijn vraag is past openpli 7.2 op een et5000?
       
      ik heb ooit openpli 4 vervangen door 6.2 dit is en was geen succes wil ik beeld houden moet ik de box aanzetten als ik tv ga kijken en uitzetten als ik niet meer wil kijken anders loopt debox vast
      Zou graag openpli 4 image weer willen hebben maar deze kon ik nog steeds niet vinden.
       
      Beste mensen ik hoor graag van jullie of dit mogelijk is en dat het goed werkt.
       
      bvd Harry
    • By jhar1
      Sinds een dag of wat doet de display op de ontvanger niets meer, de ontvanger zelf werkt wel gewoon.
      Ik heb de ontvanger al geherstart, ook helemaal uitgezet maar niets helpt.
      Net voordat hij niets meer deed zag ik nog enkele @@ -tekens in het display en werd het opnamesymbool getoond terwijl er niets opgenomen werd.
      Ik zal kijken met een display van een andere 9000 of het display stuk is.
      Als dat niet het geval is, waar zou dan het probleem kunnen liggen ?
      Alvast bedankt voor de antwoorden !
    • By TiVe
      Mijn ontvanger, een XTrend ET6500, hangt bij het opstarten. Het XTrend logo verschijnt en dat blijft gewoon heel de tijd staan... er gebeurt niets meer.
      Op het display van de ontvanger verschijnen wat willekeurige streepjes die geen leesbare letters meer vormen.
       
      Heeft de ontvanger het definitief begeven of kan ik nog iets proberen...?
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy