Jump to content

Vastlopen, klaar, niks meer mogelijk.


Denisdaf
 Share
Followers 2

Recommended Posts

Hallo Forum.

 

VU+ Solo²; Vu+ Duo², beide met OpenPli er op het wordt echt teveel dat het gebeurt.

Vastlopen, gewoon klaar, ik doe niks meer.

Ik luister niet meer naar de AB, ik luister niet naar de paar mogelijkheden die de frontjes nog bieden wat besturen betreft, ik doe NIKS. Of hoor je niet goed.

Wat dan?

Je zet aan mijn ruggetje de hoofdschakelaar om naar off ( of nul ) en dan zet je hem maar weer om op on ( of 1 ) en je laat me me maar gewoon weer opstarten.

Gevolg de bezigzijnde opnames worden onderbroken, en na het einde van de opstart weer hervat met de namen zoals ze bezig waren en een "_001" er achteraan.

Prettig is anders. Het gebeurde vroeger ook wel eens, maar dat was sporadisch te noemen.

Tegenwoordig mag er haast niets gedaan worden of het is van dat.

Nog lastiger als een mens niet thuis is als het gebeurt, of niet aan het tv kijken is.

Volgens zaken reeds gedaan en zelfs meermaals zonder een verbetering.

Fabrieksinstellingen, andere versie Openpli, andere cam, contacten voor de TV Vlaanderen even goed reinigen, geen resultaat wat betreft weg problemen.

Tips??????

En zeker ook het antwoord over het waarom en hoe voorkomen zijn hier welkom.

Iemand soms een mount voor een Channelmaster 120 op overschot.

Ik wil namelijk mijn voordien beweegbare 120 channelmaster vast opstellen.

Om zowel qua uitzicht, maar ook qua gewicht niet met die beweegbare dingen te zitten, dus op zoek naar een mount.

Link to post
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Je zou eens kunnen proberen om opnieuw te flashen en niets te restoren. Ik ervaar op weinig of geen van mijn Vu+ hardware vastlopers. Zeker bij de oude(re) modellen is de hoeveelheid geheugen beperkt. Picons is uit den bozen. Kortom, probeer het maar eens uit.

Er is zoveel te vragen dat ik het tóch eerst zelf probeer uit te zoeken. Dat is ook verrekte leerzaam.

 

Mijn boxen zijn allemaal powered by PLi.

Link to post
Share on other sites

Al meerdere malen gedaan zoals gezegd, fabrieksinstellingen, opnieuw flashen, dat heeft tot nu niet geholpen.

 

Iemand soms een mount voor een Channelmaster 120 op overschot.

Ik wil namelijk mijn voordien beweegbare 120 channelmaster vast opstellen.

Om zowel qua uitzicht, maar ook qua gewicht niet met die beweegbare dingen te zitten, dus op zoek naar een mount.

Link to post
Share on other sites

Heb je het nu over 2 toestellen [VU+ Solo²; Vu+ Duo²] ?

The key to happiness. Stay away from idiots

Link to post
Share on other sites
4 minuten geleden, mebo870 zei:

Heb je het nu over 2 toestellen [VU+ Solo²; Vu+ Duo²] ?

Ja.

Iemand soms een mount voor een Channelmaster 120 op overschot.

Ik wil namelijk mijn voordien beweegbare 120 channelmaster vast opstellen.

Om zowel qua uitzicht, maar ook qua gewicht niet met die beweegbare dingen te zitten, dus op zoek naar een mount.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Gebeurt het alleen tijdens opnames?

Harde schijf problemen?

 

Probeer eens een schone installatie en laat de extras weg.

 

Alternatief kan je ook eens op een ontvanger VTi flashen en kijken of die wel blijft draaien.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites
  • V.I.P.

Het komt voor dat die HDD fouten heeft en daarmee roet in 't eten gooit.

Maar ik zou ook eens "als test" de twee in standby zetten en niet naar deepsleep gaan als je de box niet gebruikt!!!

Zelf heb ik beide modellen gehad en nooit problemen van dien aard ervaren met VTI firmware erop.

Groovy Feeling

Fluke

Link to post
Share on other sites
  • V.I.P.

Met name het netwerk deel van Enigma2 STB's is notoir slecht. Geen of nauwelijks fout-afvanging of break-out.. Gewoon 'eeuwig wachten', geheugen loopt vol... Hangen!

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, VU+Ultimo 4K BT

Joyne NL Basis, Joyne BE Travel, Ziggo, HD+ 

9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link to post
Share on other sites
8 uren geleden, ceesv zei:

Gebeurt het alleen tijdens opnames?

Harde schijf problemen?

 

Probeer eens een schone installatie en laat de extras weg.

 

Alternatief kan je ook eens op een ontvanger VTi flashen en kijken of die wel blijft draaien.

Ook tijdens gewoon kijken, soms willen zappen, knal vast. Zelfs op momenten dat er niet gekeken wordt, dus geen acties worden ondernomen, opnames niet gestart wegens vasthangen. Als je dan gaat kijken op welk moment die vastloper begon is dat soms zelfs voor de opnames moesten starten.

Wat de schijven betreft zijn schijven die normaal gebruikt worden voor heavy duty use dus 24/7 runners.

Staan weinig of geen extras op.

Zou wel willen VTi te flashen, maar nog nooit mee gewerkt, zo vast aan OpenPli.

5 uren geleden, Tonskidutch zei:

Het komt voor dat die HDD fouten heeft en daarmee roet in 't eten gooit.

Maar ik zou ook eens "als test" de twee in standby zetten en niet naar deepsleep gaan als je de box niet gebruikt!!!

Zelf heb ik beide modellen gehad en nooit problemen van dien aard ervaren met VTI firmware erop.

We gaan de schijven eens niet in sleep laten gaan.

Iemand soms een mount voor een Channelmaster 120 op overschot.

Ik wil namelijk mijn voordien beweegbare 120 channelmaster vast opstellen.

Om zowel qua uitzicht, maar ook qua gewicht niet met die beweegbare dingen te zitten, dus op zoek naar een mount.

Link to post
Share on other sites

Het riekt voor mij een beetje naar (te) sterke stroomfluctuaties. Of is er kort geleden een blikseminslag in de buurt geweest?

Ik geloof er niet in dat beide VU's tegelijk het probleem hebben doordat beide HDD's de mist ingaan en evenmin dat het iets met PLI te maken heeft.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link to post
Share on other sites
2 minuten geleden, minplus zei:

Het riekt voor mij een beetje naar (te) sterke stroomfluctuaties.

Dat dacht ik ook al

 

Gaat er nu echt geen lampje branden als 2 ontvangers ineens hetzelfde probleem vertonen, dit is lang geen software probleem.

En je kan nu wel pech hebben met één HDD maar twee tegelijk?? Onwaarschijnlijk !

Je moet hier iets gemeenschappelijk zoeken, dat kan allerlei oorzaken hebben.

Ik denk dat een van je toestellen (ontvanger of tv) met een spanningslek zit, dat via de coax of het netwerk wordt doorgegeven.

Mocht ik u zijn ik koppelde de VU+ Solo² af van de schotel en netwerk en dan kijken of het probleem zich nog stelt op de Vu+ Duo²

Daarna omgekeerd de Vu+ Duo² afkoppelen en de VU+ Solo² weer aansluiten en testen, maar wel met de tv waar ze normaal op aangesloten zitten.

The key to happiness. Stay away from idiots

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Dit vastlopen lijkt toch op een configuratie probleem.

Bijvoorbeeld wanneer applicaties proberen informatie op te vragen uit het internet en geen verbinding krijgen.

 

Vandaar een zo schoon mogelijke setup zonder extra's.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites
4 uren geleden, minplus zei:

Het riekt voor mij een beetje naar (te) sterke stroomfluctuaties. Of is er kort geleden een blikseminslag in de buurt geweest?

Ik geloof er niet in dat beide VU's tegelijk het probleem hebben doordat beide HDD's de mist ingaan en evenmin dat het iets met PLI te maken heeft.

Ze hebben het zeker niet gelijktijdig hoor.

Iemand soms een mount voor een Channelmaster 120 op overschot.

Ik wil namelijk mijn voordien beweegbare 120 channelmaster vast opstellen.

Om zowel qua uitzicht, maar ook qua gewicht niet met die beweegbare dingen te zitten, dus op zoek naar een mount.

Link to post
Share on other sites
4 uren geleden, mebo870 zei:

Dat dacht ik ook al

 

Gaat er nu echt geen lampje branden als 2 ontvangers ineens hetzelfde probleem vertonen, dit is lang geen software probleem.

 

En je kan nu wel pech hebben met één HDD maar twee tegelijk?? Onwaarschijnlijk !

 

Je moet hier iets gemeenschappelijk zoeken, dat kan allerlei oorzaken hebben.

 

Ik denk dat een van je toestellen (ontvanger of tv) met een spanningslek zit, dat via de coax of het netwerk wordt doorgegeven.

 

Mocht ik u zijn ik koppelde de VU+ Solo² af van de schotel en netwerk en dan kijken of het probleem zich nog stelt op de Vu+ Duo²

 

Daarna omgekeerd de Vu+ Duo² afkoppelen en de VU+ Solo² weer aansluiten en testen, maar wel met de tv waar ze normaal op aangesloten zitten.

 

Afkoppelen van het netwerk, ok. Maar afkoppelen van de LNB dat gaat zeer lastig zijn om zaken te zien, op te nemen.

 

Iemand soms een mount voor een Channelmaster 120 op overschot.

Ik wil namelijk mijn voordien beweegbare 120 channelmaster vast opstellen.

Om zowel qua uitzicht, maar ook qua gewicht niet met die beweegbare dingen te zitten, dus op zoek naar een mount.

Link to post
Share on other sites
4 uren geleden, mebo870 zei:

Dat dacht ik ook al

 

Gaat er nu echt geen lampje branden als 2 ontvangers ineens hetzelfde probleem vertonen, dit is lang geen software probleem.

 

En je kan nu wel pech hebben met één HDD maar twee tegelijk?? Onwaarschijnlijk !

 

Je moet hier iets gemeenschappelijk zoeken, dat kan allerlei oorzaken hebben.

 

Ik denk dat een van je toestellen (ontvanger of tv) met een spanningslek zit, dat via de coax of het netwerk wordt doorgegeven.

 

Mocht ik u zijn ik koppelde de VU+ Solo² af van de schotel en netwerk en dan kijken of het probleem zich nog stelt op de Vu+ Duo²

 

Daarna omgekeerd de Vu+ Duo² afkoppelen en de VU+ Solo² weer aansluiten en testen, maar wel met de tv waar ze normaal op aangesloten zitten.

 

Zo het spanningsvallen betreft zou een UPS dan een oplossing kunnen zijn? Of iets anders?

Iemand soms een mount voor een Channelmaster 120 op overschot.

Ik wil namelijk mijn voordien beweegbare 120 channelmaster vast opstellen.

Om zowel qua uitzicht, maar ook qua gewicht niet met die beweegbare dingen te zitten, dus op zoek naar een mount.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.