Ga naar inhoud


Welke nieuwe Koelkast?


moonchild

Aanbevolen berichten


3 uren geleden, Sprietje zei:

Ja en toen stonden veel dingen in de weckfles.

Wij noemen dat hier weckbokalen , ook wel weckpotten 😉

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

47 minuten geleden, Sprietje zei:

De weckpotten met boerenjongens waren het lekkerste

Ik heb nog nooit glas & mensen gegeten !! 😉

 

Nu serieus , ik begrijp wat je bedoeld !! 🙂

aangepast door cookie monster

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die werden bij ons nooit gemaakt.

Maar potten vol met rode bietjes in plakken gesneden😍

Het lekkerste waren de potten met bietjes in zuur met ui, maar mijn vader lustte geen ui dus daar waren er altijd maar een paar van.

Maar ook appelmoes of stoofpeertjes werden in grote hoeveelheden in de weckflessen gedaan.

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

43 minuten geleden, minplus zei:

snijbonen

Ik had dat met prei , maar tegenwoordig lust ik wel weer prei 🙂

Bonen lust ik tegenwoordig niet echt meer !!

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, minplus zei:

Maar de snijbonen uit het vat waren echt smerig..

Zou dat niet komen omdat ze toen allemaal zo'n mooie molen hadden waar de bonen in razend tempo in stukjes werden gehakt?

Mijn vader noemde het altijd "scheermesjes" en na 1 jaar ging die molen meteen de deur weer uit en werden de snijbonen weer met de hand in grotere stukken gesneden.

Ander belangrijk iets was dat er geen licht bij mocht komen omdat het groen dan snel verdwenen was en het er niet smaakvol uit zag.

Dus bij ons in de kelder had mijn vader een hoek afgetimmerd waar geen licht bij kon komen en dan waren de boontjes na een jaar nog steeds groen en knapperig.

1 uur geleden, cookie monster zei:

Bonen lust ik tegenwoordig niet echt meer !!

het is maar hoe je ze klaar maakt.

Sperzieboontjes verrijk ik altijd met grof gemalen peper en vers gemalen chili.

Maar ook een aanrader is sperzieboontjes met satésaus.

Bij de gedachten gruwen sommigen er al van maar echt de moeite waard om eens te proberen.

Hier kunnen ze geen bonen genoeg koken en ik hoop altijd dat er zo veel mogelijk overblijven en dan 's avonds als ze koud zijn met wat peper en chili tijdens het late nieuws met de pan op schoot 😍

 

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uren geleden, gerrit B zei:

Mijn vader noemde het altijd "scheermesjes"

 

Scheermesjes zijn snijbonen die ondanks koken nog steeds hard zijn. Dat had niets met de snijmolen te maken.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uren geleden, gerrit B zei:

Maar ook een aanrader is sperzieboontjes met satésaus.

Bij de gedachten gruwen sommigen er al van maar echt de moeite waard om eens te proberen.

Daar willen sommige zelfs graag de doodstraf voor invoeren , bij sommige alhier !! 🤫

Alles met pinda wordt door hen letterlijk afgeraden !!

Ik lust het wel , maar niet dagelijks !!

 

Rauw vers geplukte boontjes , lust ik wel !! NOOIT uit blik !!

Ook niet gekookt en daarna in de koelkast zetten of invriezen !!

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

43 minuten geleden, Psychosammie zei:

 

Scheermesjes zijn snijbonen die ondanks koken nog steeds hard zijn. Dat had niets met de snijmolen te maken.

 

Dus wel want in zo'n molentje worden die harde dingen ook aan smalle dunne reepjes gesneden zonder dat je door hebt dat het zo'n taaie rakker is terwijl als je ze met een mes snijdt je, met wat oefening, de verkeerde er meteen uithaalt.

En zitten harde en zachte uit de molen eenmaal door elkaar dan is alles niet meer te pruimen.

Heb je grove stukken (pak weg 2 cm) dan kun je de taaie nog makkelijk aan de kant schuiven.

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 uren geleden, gerrit B zei:

het is maar hoe je ze klaar maakt.

Sperzieboontjes verrijk ik altijd met grof gemalen peper en vers gemalen chili.

Maar ook een aanrader is sperzieboontjes met satésaus.

 

en of het nog vers was toen het in de koelkast ging!

p.s. je kan ook spruitjes met een satésaus proberen, maar verdun de satésaus met kookroom

zelfgemaakte satésaus natuurlijk

 

Space Cowboy

Jamiroquai

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens spruitjes in Madeira saus. Iets subtieler dan een klodder satésaus.

 

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In nassi petjil of een indische rijsttafel zijn boontjes met pindasaus heerlijk. Gewoon als groente naast aardappels en vlees zijn sperzieboontjes ook super. Vroeger op m'n verjaardagen aardappels met sperzieboontjes en varkensoesters en chocoladepudding met slagroom na.

Maar die snijbonen kwamen uit een vat met zout, zoals bekend.

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...