Ga naar inhoud


problemen met draaien van rotor


Angeline

Aanbevolen berichten

Sinds ongeveer een week wil mijn vu+ duo niet altijd mijn schotel naar de goede satelliet laten draaien. Hij geeft dan niet het goede signaal door - ik zie als ik snel genoeg kijk bij de schotel ook heel even een rood lampje - en komt niet op de satelliet (signaal blijft dan op 0). Op andere momenten kan hij het juist wel weer. Bijvoorbeeld even heen en weer zappen terug naar de satelliet waar je op zat, het dan nogmaals proberen en dan lukt het wel gewoon.

 

Als hij eenmaal op de goede satelliet staat - is het signaal niet anders dan normaal. (tussen de 65 - 85)

 

- Ik heb al de nieuwste pli er op gezet omdat ik dacht dat het hier aan kon liggen.

 

- De kaart van canal digitaal is i4a - dus ook daar ligt het niet aan.

 

- Het lijkt er op dat timer opnamen tot nu toe gewoon goed zijn gegaan.

 

Heeft iemand hier ervaring mee / een oplossing voor?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 39
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Als je het probleem wilt oplossen moet je toch alles 1 voor 1 na lopen om er achter te komen wat het probleem is.

 

Dus komt je signaal niet goed door alles in die stand laten staan en de rotor kabel direct aansluiten op de lnb en zo stap voor stap verder gaan.

 

wel steeds de stroom uitschakkelen van de reciever.

 

Dus eerst zonder tussenkomst van de rotor alles testen is je signaal dan wel goed dan is de LNB ok.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even domme vraag - opmerking. Maar hoe kan je de rotor testen zonder rotor? Want de LNB werkt - is een quad. Op 2 ontvangers werkt die. Dus ook los van de rotor. Er zit ook een 2e kabel naar de VU+ (niet via de rotor) en die werkt ook.

 

Het enige probleem is dus heel soms het aansturen van de rotor. Dat hij van 23.5 niet goed naar 28.2 wil. Probeer je het nog eens, gaat het vaak wel. Om eerlijk te zijn vraag ik me eerder af of het probleem uit de ontvanger komt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is inderdaad een reset knop. Maar gaat die dan niet weer terug naar 0 stand? Krijg ik hem dan nog wel terug naar de goedevstand?

 

Zal mijn oude ontvanger inderdaad gaan testen, dank je? Enige nadeel is dat het lijkt tussen astra 3 en 2 te zitten, en oude ontvanger is sd ontvannger

aangepast door Angeline
Link naar reactie
Delen op andere sites

Logisch zou inderdaad zijn de motor te resetten, maar ik heb geen flauw idee hoe. Ik heb een motec 2100. Er staat dat je met de knoppen naar 0 positie moet, masr weet niet waar dat is en hoe je dat doet. Daarna zou je kunnen resetten en laadt hij de satelieten weer...

 

Moeilijk, zelf nooit de schotel opgehangen, en als het dan niet werkt kan dat erg frustrerend zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

had recentelijk een vergelijkbaar probleem (posities werden niet goed meer gevonden icm usals) en na lang zoeken ,proberen enzo verder gezien de wat complexere aansluiting bij mij (motor zit achter een uncommitted samen met een commited vaste opstelling) bleek een simpele reset toch de oplossing. reset pin zit aan de linkerzijde van achter gezien achter de rubber afdichting van de led (klein gaatje voor paperclip vlak naast de led opening)

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben een paar weken terug over gegaan van rotor motech 2100A naar multifeed dus weet hier alles van ik heb de gebruiksaanwijzing hier liggen, naast de groene LED zit de reset button aan de ander kan van de reset button zit de manual button waarmee je naar de 0 positie gaat daarna druk je de reset button 2 seconden in hij gaat dan even oranje knipperen en klaar ben je.

 

Dus links zit de manual button dan komt de LNB in ingang dan reciever uitgang en helemaal rechts de LED met direct ernaast pin hole for reset.

aangepast door erwin05
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...