Ga naar inhoud


Nederlandse regering moet twee keer eed afleggen


Jean-Claude

Aanbevolen berichten

deze vind ik een leuke - bron : het laatste nieuws :

 

De beëdiging van de ministers van de Nederlandse regering heeft twee keer plaatsgevonden. De beelden van de eerste keer kwamen bij de Nederlandse omroep NOS binnen toen nog reclame werd uitgezonden.

 

Omdat de plechtigheid volgens de NOS vroeger begon dan op voorhand afgesproken, kwam de beëdiging in eerste instantie niet rechtstreeks op tv bij de NOS. Daarop is besloten de formele handeling nog eens over te doen.

 

Bij RTL werden de beelden van de eerste beëdiging wel meteen uitgezonden, waardoor het afleggen van de eed of belofte door de ministers daar eerder te zien was.

 

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws benadrukt dat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ongeveer 10 minuten eerder met de beëdiging begon, dan met de media was afgesproken. "Wij hebben daarom netjes gewacht met uitzenden tot het afgesproken tijdstip."

 

De beëdiging gebeurde voor het eerst voor de camera's, waardoor heel Nederland er getuige van kon zijn hoe de ministers en staatssecretarissen de eed of belofte aflegden

 

Het voor de tweede keer beëdigen van de nieuwe bewindslieden van het kabinet viel bij koningin Beatrix overigens niet in goede aarde. Dat blijkt uit uitspraken van de koningin die tussen de twee ceremonies zijn opgenomen door RTL Nieuws.

 

De beelden staan op de site van het nieuwsprogramma van RTL. Beatrix: "Gaan we het opnieuw doen? Echt. Niet toch? Dan wordt het een toneelstukje." Het is niet te zien dat de koningin de woorden uitspreekt, maar de door de microfoon geregistreerde uitspraken zijn hoorbaar van Beatrix

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...