Ga naar inhoud


KPN werkt aan iptv zonder settopbox


whatyouneed

Aanbevolen berichten

KPN werkt aan het leveren van iptv zonder dat daar een settopbox voor nodig is. De dienst gaat gebruikmaken van de CI+ 1.4-standaard en werkt alleen in combinatie met een beperkt aantal smart-tv's. Volgend jaar moet een test plaatsvinden.


KPN werkt voor de dienst samen met de fabrikant van cam-modules SMiT, zo maakte een productmanager van dat laatste bedrijf volgens Broadbandtvnews tijdens het TNO IPTV Seminar in Den Haag bekend. In 2015 moet er een werkende prototype van een smartcard zijn die een iptv-signaal rechtstreeks kan verwerken. KPN en SMiT gaan gebruikmaken van de CI+ 1.4-standaard, die de Digital Video Broadcasting-organisatie in 2011 goedkeurde. De standaard maakt ook het tegelijk decoderen van twee videostreams mogelijk, voor opnemen en afspelen van twee afzonderlijke kanalen tegelijk.


SMiT kondigde in september al aan een settopbox te kunnen omzeilen dankzij ip-ondersteuning voor de transport stream-interface van de CI+ 1.4-specificatie. Eerdere CI+-standaarden hadden deze ondersteuning nog niet. De nieuwe standaard regelt de decryptie en routering over het internet protocol naar een netwerkinterface. De verdere ontwikkeling van iptv en de toegenomen capaciteiten van op internet aangesloten televisies zouden settopboxen in de toekomst overbodig kunnen maken.


Wanneer KPN de dienst definitief gaat uitrollen is niet bekend. De uitrol van CI+ 1.4-smartcards wordt pas in de tweede helft van 2015 verwacht. Televisies moeten bovendien deze standaard ondersteunen.


 


 


bron:tweakers.net


Waarom drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn?

 

ik zie ik zie wat jij niet ziet !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...