Ga naar inhoud


Andalucia TV weer terug, maar wel via nieuwe frequentie


Sprietje

Aanbevolen berichten

De Spaanse zender Andalucía TV die eerder dit jaar verdween van de satelliet, kwam na vele protesten weer terug op zowel de Hispasat als Astra 1. Dat is opmerkelijk omdat in het verleden vrijwel alle andere Spaanse regionale zenders van de satelliet zijn verdwenen.
 
Andalucía TV is de zender van Canal Sur uit de zuidelijkste provincie van Spanje en biedt een mix van programma's van de twee kanalen zoals die in het gebied zelf via de ether en kabel worden uitgezonden. Het verdwijnen van de satelliet begin januari bracht zoveel protest teweeg dat de zender heeft besloten weer via de Astra 1 te gaan uitzenden. Helaas geldt dit voor vele andere Spaanstalige zenders niet. Sinds de grote economische crisis staakten omroepen uit ondermeer Madrid en Catalunya (Barcelona) en Valencia hun uitzendingen. De alternatieven die zij via het internet als stream bieden zijn daarbij meestal amper bruikbaar hetzij door geoblocking hetzij doordat de stream simpelweg faalt en/of heel slecht beeld oplevert.
 
Nieuwe frequentie Andalucía TV
   
Voor wie geen beeld meer heeft op de zender is het noodzakelijk een nieuwe frequentiescan te doen. Providers als CanalDigitaal en TV Vlaanderen passen regelmatig de frequenties aan, maar wie zelf de zenders opzoekt moet het Spaanse kanaal op een nieuwe frequentie opzoeken.  Naast Andalucía TV zijn ook nog TVG uit Galicië (een regio in het noordwesten van Spanje) evenals de publieke nationale Spaanse zenders TVE Internacional en TVE Canal 24 Horas via de Astra-1 positie free to air te ontvangen.

Andalucía TV - Astra 1 - 19,2 oost - 11.156 MHz. - Vert. - SR 22000 - Fec 5/6
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...