Ga naar inhoud


Geoblocking wordt opgeheven.


Sprietje

Aanbevolen berichten

Op 6 mei presenteert de Europese Commissie de strategie voor de digitale eengemaakte markt.
Nu is het nog zo dat als je in het buitenland op vakantie bent, je de programma's zoals "uitzending gemist" niet via internet kunt bekijken om auteursrechten en licenties redenen. Je krijgt dan de melding: "Deze video is alleen beschikbaar in Nederland".

 

Nogal wat vakantiegangers stellen niet zulke hoge eisen als ze in het buitenland op vakantie zijn en toch af en toe eens naar de Nederlandse zenders willen kijken. Je zou hiervoor een recreatie-abonnement af kunnen sluiten bij CanalDigitaal maar wat nu als je buiten de periode op vakantie gaat dat het recreatie-abonnement van toepassing is, van eind maart t/m eind sept?
Dan is het goedkoopste abonnement het Basis HD-pakket en dat vinden veel mensen veel te duur om af en toe eens naar de Nederlandse zenders te kijken.
Nu is het wel zo dat je via een speciale app, wel naar de Nederlandse zenders kunt kijken want dan lijkt het alsof je vanuit Nederland een internetverbinding hebt en dat worden de zenders niet geblokkeerd. Maar veel mensen weten dat niet of hebben er geen verstand van om zo'n app op hun laptop of tablet te plaatsen.

Ik krijg toch stellig de indruk dat CanalDigitaal niet blij met deze ontwikkeling is die de Europese Commissie van plan is uit te voeren. Het gaat ze ongetwijfeld abonnees kosten.
Tja en nu zeggen mensen wel eens dat de internetverbinding in het buitenland of op de camping te weinig snelheid heeft maar die snelheden worden met de loop der jaren alleen maar hoger. Het telkens moeten wachten totdat er weer voldoende data naar je laptop is overgebracht, zal in veel gevallen toch al achter ons liggen en in een ongunstig geval binnen afzienbare tijd verbeteren.

Hoe denken de Sat4all-leden over deze ontwikkeling?
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

als dit inhoudt dat ik als europees burger een legaal abonnement bij een niet nederlandse satellietprovider kan afnemen inclusief het support wat daarbij hoort dan komen we ergens. Maar goed, ik verwacht eigenlijk dat dit voor netflix / amazon en dat soort streamings diensten zal zijn.

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

In de Telegraaf is vandaag het volgende te lezen:

Geoblocking binnenkort verleden tijd

BRUSSEL - Met je Nederlandse Netflix-abonnement ook vanaf je vakantie-adres kunnen inloggen. Nu is het nog onmogelijk, maar binnenkort niet meer. Het Europees Parlement steunt namelijk een voorstel van de Europese Commissie om geoblocking, het op basis van locatie afsluiten van diensten, binnen de EU te verbieden.

Veel diensten die auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden, zoals video- en muziekstreamingdiensten als Netflix of Spotify of digitale tv-abonnementen, zijn nu nog afgebakend per lidstaat. Het voorstel van de commissie moet daar een einde aan maken. Klanten die betalen voor een dienst moeten ook elders in Europa over de legale content kunnen beschikken. Een dienst in het buitenland afsluiten omdat het daar goedkoper is, mag echter niet.

Ook werden in het parlement nieuwe beperkingen aan de tarieven die telecomaanbieders elkaar rekenen voor roaming goedgekeurd. Dat wordt gezien als een noodzakelijke voorwaarde voor de afschaffing van de roamingtarieven. Vanaf 15 juni volgend jaar mag bellen, sms'en of internetten in de rest van Europa niet meer kosten dan in eigen land.


De krant De Morgen schrijft er het volgende over:

Geoblocking binnenkort verleden tijd: Netflix of Spotify in buitenland gebruiken wordt mogelijk

Wie een abonnement heeft op Netflix of online gamet of naar muziek luistert, moet ook in het buitenland toegang hebben tot die diensten. Het Europees Parlement steunt het voorstel dat de Europese Commissie daarover deed. In de bevoegde commissie werd de tekst unaniem goedgekeurd.

Digitale markt nog erg versnipperd
Auteursrechtelijk beschermde onlinediensten worden in de Europese Unie nog vaak afgebakend per lidstaat. De digitale markt is op dat vlak nog erg versnipperd. De Commissie wil dat verhelpen door wie op een legale manier een digitaal product koopt, er ook buiten de eigen landsgrenzen toegang tot te geven, hopelijk al in de loop van volgend jaar. De commissie Juridische Zaken van het parlement schaart zich nu unaniem achter het voorstel.

"Hervorming waar veel consumenten op zitten te wachten"
Volgens de Franse rapporteur Jean-Marie Cavada gaat het om een hervorming waar veel consumenten op zitten te wachten. Hij is tevreden dat het territorialiteitsbeginsel wordt gerespecteerd, "wat essentieel is voor de ontwikkeling en financiering van de audiovisuele en cinematografische sector in Europa".

De parlementsleden hebben namelijk afgesproken dat consumenten Europa niet zullen kunnen afschuimen om op zoek te gaan naar het goedkoopste abonnement. Enkel digitale producten die worden gekocht in het land waar de consument woont, zullen ook in het buitenland kunnen worden gebruikt. Er wordt een mogelijkheid ingevoerd om die zogenaamde vaste verblijfplaats te controleren, maar het parlement maakt zich sterk dat hiermee de privacy van de consument niet in het gedrang komt. Over de hele tekst moet rapporteur Cavada wel nog een akkoord vinden met de lidstaten.

Roamingtarieven
Eveneens in het parlement keurde de industriecommissie dinsdag nieuwe beperkingen goed aan de groothandelsprijzen die telecomoperatoren elkaar aanrekenen wanneer hun klanten in het buitenland aan het roamen gaan. Deze beslissing wordt als een noodzakelijke voorwaarde gezien voor de afschaffing van de roamingtarieven. Vanaf 15 juni 2017 mag bellen, surfen of sms'en in het buitenland niet meer kosten dan thuis.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou nou, als netflix abonnee kan ik gerust in Nederland naar Netflix kijken.

Het enige dat een beetje lastig is, is dat sommige content niet beschikbaar is (of net helemaal andere content die in België niet beschikbaar is).

 

Dus de verwoording in De Morgen lijkt me toch niet 100% correct. Als je hun tekst leest zou je denken dat ik als Belg met abonnement bij Netflix, helemaal niet kan inloggen in het buitenland.

[Vu+ Solo4K] - [VTi 13.x]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]
Ik vind het nieuwe overzicht met ongelezen topics in een tijdslijn maar niks...

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

 

Roamingtarieven

Eveneens in het parlement keurde de industriecommissie dinsdag nieuwe beperkingen goed aan de groothandelsprijzen die telecomoperatoren elkaar aanrekenen wanneer hun klanten in het buitenland aan het roamen gaan. Deze beslissing wordt als een noodzakelijke voorwaarde gezien voor de afschaffing van de roamingtarieven. Vanaf 15 juni 2017 mag bellen, surfen of sms'en in het buitenland niet meer kosten dan thuis.

 

Daarom zitten providers hier de abonnements prijzen al te verhogen om het gat op te vangen, je schiet er geen reet mee op. Nu mag iedereen straks de gemiste roaming kosten gaan opvangen doormiddel van hogere maandelijkse lasten. Het zijn boeven en het blijven boeven.

 

En ook met geoblocking zal er vast wel een plannetje klaar liggen waardoor je gewoon toch meer zal moeten betalen.

aangepast door Penthe
Link naar reactie
Delen op andere sites

en

zijn nu nog afgebakend per lidstaat

 

ergo illegaal kijken in het buitenland met je nederlands abo, dat is toch wel duidelijk beste vakantiegangers.

 

Maar het nieuws betreffende het mogelijk maken om legaal te kunnen kijken is goed !

En zou nog veel beter kunnen als je ook abonnementen kunt afsluiten voor buitenlandse digitale diensten. Ik kan immers ook een product uit het buitenland bestellen omdat het daar goedkoper is.

Tush

ZZ Top

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ergo illegaal kijken in het buitenland met je nederlands abo, dat is toch wel duidelijk beste vakantiegangers

.

Ton, ik weet niet wat je nu precies met deze opmerking bedoeld maar ik kan in Spanje gewoon met mijn Netflix account naar de Spaanse Netflix content kijken en daar is toch niets illegaal aan of bedoel jij iets anders?

 

De beperking is alleen dat ik speciaal op NL gerichte series niet kan ontvangen en bij sommige series niet over NL ondertiteling kan beschikken.

Op de meeste Original Netflix series kan ik wel via het Menu de NL ondertiteling kiezen en gebruiken.

Mac Mini M2 2023 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

er zit echter wel een enorm groot addertje onder het gras en dat is de reden waarom een aantal landen, waaronder Luxemburg waar ik woon, tegen hebben gestemd. De regelgeving laat namelijk de leverplicht naar het adres van de koper buiten de deur. Wat de geoblocking regelgeving nu alleen maar aanspreekt, is dat de handelaar wel een koopcontract moet aangaan, maar dat er geen plicht tot lokale levering aan de koper bestaat. De Minister van Handel van Luxemburg gaf gisteren hiervoor een voorbeeld. Nu kan je op Amazon wel iets bestellen, maar er staat nu duidelijk dat dit product alleen in Duitsland geleverd kan worden. Dit komt overeen met de huidige geoblocking regels. met de nieuwe regelgeving moet zo'n handelaar wel een koopverplichting aangaan in de toekomst, maar de handelaar heeft echter geen verplichting deze ook internationaal naar het adres van de koper te leveren. Dus als de handelaar nu alleen maar in Duitsland wil blijven leveren (bijv door de grotere portokosten) dan kan de handelaar de leveroptie voor buitenlandse klanten veranderen naar "ophalen bij de leverant" als enige leveroptie. op die manier wordt de nieuwe regelgeving omgaan. De Luxemburgse minister had ervoor gepleit dat ook de leverplicht op het adres van de koper werd opgenomen, wat nu niet het geval is.

 

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jürgen ik bedoelde inderdaad iets anders.

al die een CD of TVV kaartje meenemen naar het buitenland of die een VPN tunnel gebruiken

massa' mensen die het streamen van een in timboektoe gelegen server als legaal beschouwden.

 

Maar laten we on topic blijven,

- het probleem is de ongelijkheid door het territorialiteitsbeginsel => in een open binnenmarkt is toch onhoudbaar

- Er wordt een mogelijkheid ingevoerd om die zogenaamde vaste verblijfplaats te controleren => is wegens de bescherming van persoonsgegevens een onmogelijke nieuwe voorwaarde met denkbaar heel veel weerstand in de parlementen der lidstaten.

Tush

ZZ Top

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geoblocking is onderwerp geweest van een uitgebreid onderzoek: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-922_nl.htm
Dit resulteerde al op 26 mei 2016 id het voorstel van de Europese Commissie voor een verordening: http://birdbuzz.nl/2016/06/02/europese-commissie-doet-voorstel-eu-breed-verbod-op-geo-blocking/
Dat het Europees Parlement hier nu mee instemde is dus in feite oud nieuws.

Kijken doe ik vooral FTA via een smart TV met DVB-S2/T2 tuner en FTV: Skylink, Tivúsat, Fransat en Zwitserse omroep (met CI+ module Viaccess-Orca) + Zweedse tv.
Het signaal gaat via een Hirschmann multiswitch CKR 9800 ND en aangesloten draaibare Channel Master 100 cm met Inverto Black Ultra en (voor Hotbird) een vaste Visiosat 80 cm met een ook een Inverto Black Ultra.
 
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Tja dat is Europa, een goed idee, slecht uitwerken en uitvoeren.

 

Ze moeten eens invoeren dat diensten in 1 EU land, ook aan burgers van andere landen geleverd moeten worden (eventueel tegen een redelijke prijs als er extra kosten gemaakt worden)

 

Denk aan abo's op netflix, sky UK/Duitsland etc, maar ook aan bankrekeningen en hypotheken. die zijn in Duitsland een stuk goedkoper. Bankrekeningen in de UK ook (maar die gaan exit dus....) En telefoon abo's...

 

iedereen zou verplicht moeten worden in de gehele EU te leveren

 

Dan worden we nog wel eens 1 europa

aangepast door jeanj
Link naar reactie
Delen op andere sites

dit bestaat al want in europese wetgeving staat dat als de rechten in 1 staat zijn betaald dit geld voor de volledige unie.Alleen de operatoren vegen hun voeten eraan om massa's winst te maken op kap van burgers.

En een proces ertegen voeren kost stukken van geld en tijd en politici zijn enkel geinteresseerd in hun dure wedde oprapen om niks anders te doen dan de unie ten gronde te richten met hun onbekwaamheid.

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...