Ga naar inhoud


vraagje voor info: TVV, CI module in LG-tv en een triple LNB.


zenith72

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

 

ik heb na 7j werken met een decoder een nieuwe tv gekocht en daar zit een satelliet-tuner op.

Als ik de regio-instellingen op Belgie zet, krijg ik enkel een telesat-provider te zien en wanneer ik NL ingeef dan krijg ik canaaldigitaal. Bij telesat vindt de decoder geen kanalen, en bij NL krijg ik alle NLse kanalen.

 

Ik heb de schotel goed uitgelijnd want met de decoder werkt alles zoals voorheen. Dus ergens moet het probleem in de instellingen van de tuner op de televisie zitten. Ik kan nog met een HDMI-kabel werken maar dat wil ik nu net vermijden omwille van de geweldige medialibrary-opties wanneer die rechtstreeks op de tv wordt aangesloten.

 

Ik krijg de mogelijkheid om de drie satellieten te configureren, maar ik zou niet weten op welke transponder ik deze zou moeten instellen en als laatste hoe ik de diseqc moet instellen (A-D). Ik heb als eerste sat de astra 23,5 staan en dan 19,5 en 28.5.

 

Heeft iemand anders hier al ervaring mee? Bij LG zeiden ze dat zolang ze geen certificatie van TVV kregen er ook geen fastscan kan komen. En bij TVV kreeg ik het antwoord dat alles juist werkt van hun kant uit.

Dus in t bos gestuurd. 

 

hartelijk dank voor elke vorm van info.

 

Frederic

Link naar reactie
Delen op andere sites


TV van laatste firmware voorzien. Dan herstarten en kijken of je nu wel TV Vlaanderen kunt kiezen. Lukt dit niet, dan terug in de doos en subiet terugsturen. Zonder fastscan is zo'n TV met interne DVB-S2 tuner een drama.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe veel lnb's zitten op de schotel, of zit er een duo lnb op ,de instellingen  zijn 19,2 op A en de  23.5 op B en de 28 op C

aangepast door satencom

Volgens de wet van Bartjens moet het kunnen

 

En met de vriendelijke groeten Hendrik

 

En Is je Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey allen,

 

Ik heb ondertussen de manuele functie leren ontdekken op de decoder. Jammer dat de TVV-zenderlijst gesorteerd is op kanaal en niet per transponder :)

Het is een triple LNB op een triax 60cm schotel.

 

De software vd TV en de CI-module is up to date.

 

Dank voor jullie input.

 

Op termijn denk ik misschien n bigsat aan te schaffen :)

Zenith

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik had ook hetzelfde probleem na de recente aanschaf van mijn LG. Kaartje in tv dacht ik en fastscan uitvoeren. Niets was minder waar. Als ik als land Belgie invoer , krijg ik alleen Telesat. Met als gevolg alle franse zenders eerst. Als ik als land Nederland ingeef dan krijg ik CanalDigital. Met als gevolg , alle Nederlandse zenders eerst . Belgische zenders staan daarna. Je kan dan alles wel beginnen verplaatsen via het tv toestel , maar dit is vrij omslachtig.

Ben toen naar het windows programma 'Chansort' gekomen zodanig dat je op een gemakkelijke mannier uw persoonlijke zenderlijst kan inladen.

Usb in tv toestel , geavanceerde opties , kanalen , kanalen kopieren. Dan de zenderlijst naar usb kopieren. Usb uitwerpen , in pc steken en Chansort opstarten.

Open tv data file (GlobalClone00001.TLL) van usb. Bij vraag welke edit methode neem je 'Modify Current List'. Jij krijgt dan 2 kolommen met jouw tv zenderlijst.

Dan kan je gewoon van de ene kolom kopieren naar de gewenste plaats in de andere kolom.

Mocht iemand een zenderlijst hebben van tvv via txt of csv bestand , kan je deze rechtsreeks inladen. Hopelijk heb je hier wat aan.

Link: https://github.com/PredatH0r/ChanSort

Daarna de lijst terug opslaan op usb. Usb in tv en op dezelfde manier de zenderlijst kopieren naar jouw tv. Werkt super.

In bijlage het bestand van mijn zenderlijst. Deze kan je openen als referentie voor jouw zenderlijst (wel eerst uitpakken) :D .

GlobalClone00001.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Beste zenith72

 

Je hebt een triple-lnb in combinatie met een schotel van 60cm. Wil je meer regenreserve hebben, dan kun je de triple-lnb ook op een Triax 78 of equivalent zetten. Dat gaat prima.
De triple-lnb met vier aansluitingen heeft de volgende diseqc-volgorde.
Astra 19,2 op #1
Astra 23,5 op #2
Astra 28,2 op #3
zoals satencom ook al schreef.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...