Ga naar inhoud

Oude Dell computer


psv
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb nog een oude laptop van Dell. n.l. de Inspiron 9400 van 2006, ik heb daar Windows 8.1 pro op staan, had er eerst Windows 10 op, maar dat werkte niet, heb daar een SSD schijf ingebracht en het werkt redelijk goed, het geheugen is gecontroleerd en bleek voldoende, maar ik wil hem wel wat sneller maken, mijn vraag is nu, is dat mogelijk ?

 

b.v.d.

  • Like 2
Link naar bericht
Delen op andere sites


  • Reacties 33
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

Ik heb nog een oude laptop van Dell. n.l. de Inspiron 9400 van 2006, ik heb daar Windows 8.1 pro op staan, had er eerst Windows 10 op, maar dat werkte niet, heb daar een SSD schijf ingebracht en het w

Welnee smetje, als het te oud wordt kun je beter iets nieuws aanschaffen en dat zeker als het een LAPTOP betrefd. Ik zie jou niet op zo´n oude laptop een hoge kwaliteits media stream bekijken want dat

Geplaatste afbeeldingen

max 2 gb werk geheugen 

welke processor zit daar in 

ntel® CoreTM Duo Processor T2600 (2.16GHz, 2MB Cache, 667MHz FSB)
Intel® CoreTM Duo Processor T2500 (2GHz, 2MB Cache, 667MHz FSB)
Intel® CoreTM Duo Processor T2400 (1.83GHz, 2MB Cache, 667MHz FSB)
Intel® CoreTM Duo Processor T2300 (1.66GHz, 2MB Cache, 667MHz FSB)
Intel® CoreTM Solo Processor T1300 (1.66GHz, 2MB Cache, 667MHz FSB)

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Up to 2GB of Dual Channel 667MHz DDR2 memory provides blazing performance.

 

DDR2 667MHz dual channel memory offers excellent performance and bandwidth. This memory architecture is designed to help improve overall system performance and reduce power consumption. As demands from processors, graphics and networking increase, DDR2 is the new standard in notebook memory.

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Je kan die computer sneller maken, door in de kast een nieuw motherboard te zetten, gecombineerd met een nieuwe voeding, geheugen, processor, videokaart en extra ventilator.

 

De kast, toetsenbord en muis kan je behouden.

 

Hoe zit het eigenlijk met de monitor die je op de computer hebt aangesloten?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

denk deze 

post-41606-0-85358300-1485553120_thumb.jpg

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Het wordt dan een verzeulbare laptop. :D

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Er stond dan ook duidelijk in het eerste bericht: Ik heb nog een oude laptop van Dell. n.l. de Inspiron 9400 van 2006.

 

Je bent betrapt op niet goed lezen :)

 

Maargoed dat haalde theparasol ook al aan hierboven.

aangepast door Penthe

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link naar bericht
Delen op andere sites

die kan best nog me gaan hoor 

zelf heb ik ook nog een hele oude fujitsu siemens laptop  2006

en die werkt ook nog goed 

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Welnee smetje, als het te oud wordt kun je beter iets nieuws aanschaffen en dat zeker als het een LAPTOP betrefd. Ik zie jou niet op zo´n oude laptop een hoge kwaliteits media stream bekijken want dat kan die laptop niet aan. En de huidige streams worden steeds beter van kwaliteit en de eisen van de hardware daarmee ook hoger, dit geldt ook voor youtube.

  • Like 1

SAB Titan 4 Combo
Movie Cube S850H - Full HD Recorder/Mediaplayer + Dual digital HD tuner + 2TB HDD
Xiaomi Mi Box 3  -  Panasonic TX-P42UT30E

Link naar bericht
Delen op andere sites

maar zo een laptop is nog prima om oudere ontvangers te flashen met nulmodem kabel enz 

en je kan er nog veel bestanden opzetten die je voorlopig niet nodig hebt ...bespaart je ook wat ruimte op je nieuwere laptop he 

deze heb ik nu ingebruik

Hewlett-Packard

HP Pavilion g7 Notebook PC

model nr ... D5N88EA#UUG

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb nog een oude laptop van Dell. n.l. de Inspiron 9400 van 2006, ik heb daar Windows 8.1 pro op staan, had er eerst Windows 10 op, maar dat werkte niet, heb daar een SSD schijf ingebracht en het werkt redelijk goed, het geheugen is gecontroleerd en bleek voldoende, maar ik wil hem wel wat sneller maken, mijn vraag is nu, is dat mogelijk ?

 

b.v.d.

Wat wil je er mee gaan doen?

Alleen een beetje internetten?

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door on1bes
      Na de laatste Win10 v2400 update deze week zijn er terug netwerkproblemen.
      Dat was enig tijd geleden (vorig jaar of zo) ook al het geval: toen was er een probleem dat MS Windows 10 het SMB netwerk protocol niet meer ondersteunde.
      Als iemand netwerk-shares gebruikte ( Sat Box, USB stick in Router, enzo), ware die plots niet meer zichtbaar.
      Het aanzetten van het oude SMB v1 protocol in Windows loste dit op. MS had dit evenwel niet graag, maar het werkte terug !
      Ik heb natuurlijk onmiddellijk gecheckt of dit oude protocol nog aan stond, en dat is YES.
      Nu is het probleem gelijkaardig, dat de netwerk-shares wel zichtbaar zijn in b.v. "deze PC", maar NIET benaderbaar zijn.
      Je krijg een foutvenstertje, dat de netwerknaam niet meer geldig is ! en moet die opnieuw aanmaken, telkens na een herstart.
      Een workarround is, dat je zelf je netwerk-schares namen moet verwijderen, en terug moet aanmaken. Hierna zijn ze meestal terug benaderbaar.
      Heel lastig dus als je een hard-disk of USB stick of Sat-bax via je netwerk hebt zitten. Ik heb dit op verschillende computers/Laptop's.
      Ik heb vandaag nog es getest  op een oudere machine met Win10 v1903, en die had (nog) geen problemen.
      Op een ge-update machine (laptop en een gewone PC) naar Win10 v2004 is dit WEL een probleem.
      Is dit een bug in Windows, of is men ons weer aan het pesten vanuit MS, ik weet het nog niet.
      Op internet ga je weinig nuttigs vinden, dat zijn allemaal oude verhalen van de vorige netwerkproblemen met SMB1 protocol.
      Nuttige reacties zijn welkom.
    • Door pirrewit
      Ik heb Defender ipv Avast maar ik weet niet meer waar ik een schedule kan maken om een scan op te starten.  Er stond/staat er wel ergens een maar die start niet meer op het ingestelde uur en ik vind niet terug waar ik dat heb ingesteld.
      grts
    • Door Con
      Er moeten 2 HD's (1,5 TB en 0,5 T gekopieerd worden
      naar een 4 TB schijf (meerde partities)
       
      Via verkenner wordt dat  minimaal nacht- dan wel weekwerk.
       
      Is er een alternatief?
    • Door wanderer
      hoe kan ik een gedownload bestand dat uit meerdere .rar0 files bestaat uitpakken?
      zie de afbeelding
       

    • Door Pluizebol
      In mijn auto gebruik ik een USB-stick met meer dan 600 MP3 liedjes die ik aan de lopende band laat afspelen.
      Mijn probleem is (was) dat ik steeds aan die volumeknop zat omdat liedjes soms stille en luide passages hebben.
      Ik probeerde am MP3Gain, SoundUniformizer maar die brachten geen soelaas.
      Nu ben ik aan de slag gegaan met MP3GainPRO en die levert perfect af waar ik naar zocht.
      Alle liedjes hebben nu hetzelfde geluidsniveau maar ook binnen elk liedje is het geluidniveau constant.
       
    • Door boudeman
      Ik zoek naar een truc om een programma na een boot automatisch maar wel vertraagd (eigenlijk als laatste in een reeks) te laten opstarten. Ik denk aan een vertraging van bijv. 10-20 sec.
      Doel is om  het Kodi scherm meteen actief te hebben in plaats van nu, waarin andere schermen op de voorgrond zichtbaar worden.
    • Door pirrewit
      De laatste tijd gaat de virusscan zijn gangetje. Avast is al jaren geprogrammeerd om te starten om 14.00 hr. Dat ging al honderden keren goed maar de laatste weken start hij naar eigen goeddunken ergens tussen 14.00 en 20.00 hr. Nooit meer op een vast tijdstip. In de settings staat nog steeds keurig 14.00.
      De laatste dagen is er ook nog de screensaver die raar doet. Soms valt die gewoon weg en staat er in de instellingen niet meer "foto's" zoals ook al jaren maar simpelweg "geen"  en dan komt er uiteraard geen screensaver. Terug foto's instellen en dan gaat het weer goed maar onbekend voor hoe lang weer. Gebeurd soms eens per dag soms meerdere malen per dag.
      grts
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.