Ga naar inhoud

Extern met browser naar Formuler/OpenPli


andelun
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik wil met de browser van buitenaf mijn satbox (Formuler1 OpenPli 3) bereiken om bv de timer in te stellen.

In de modem/router (Fritzbox) heb ik port forwarding aangezet op poort 80. Met ping krijg ik echter geen verbinding.

 

Ik kon niets vinden op dit onderwerp in het forum.

Tip gevraagd.

Link naar bericht
Delen op andere sites


Als je formuler webif heeft, kan je die aanzetten, en een poort kiezen. Neem nu, dat je poort 16840 hebt genomen, moet je in je fritzbox poort 16840 openzetten naar het ip adres van je ontvanger. Je zet in je ontvanger best een vast ip in, door dhcp uit te schakelen.

Heb je een wisselend wan ip adres, dan moet je bvb een no-ip adres maken, en die gegevens invullen in je fritzbox, zodat hij het wan ip doorstuurt naar het no-ip adres.

Van buitenaf doe je dan http://je no-ip adres:16840.

Als alles goed is, dan zie je de kanalenlijst van je rebox, en kan je timers instellen editeren,toevoegen en andere nuttige zaken ook.

Ik vermoed dat je ook het wachtwoord in webif kan aanzetten, en dan moet je het wachtwoord van je formuler gebruiken om in te loggen, als die een heeft.

Als je enkel lokaal werkt, hoef je enkel web if in te stellen en een eventueel een poort, bvb 16840. In je frizbox moet je niks instellen, en in de browser van je lokaal netwerk: http://ipadres van je box:16840 en enter drukken. Zorg hier ook voor een vast adres, eventueel buiten de dhcp range van je fritz, om conflicten te voorkomen.

Veel succes.

aangepast door sattv4iedereen

Ontvangst hotbird met tivusat kaart via de vu zero 4K.cd riant (tijdelijk enkel de tv app).tvv sat en antenner via tv. telenet met de telenet box, en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ (tv met een kaartje).Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door qwyrp
      Ik heb een Zgemma h9.2s op OpenPLI 8 en wil graag de tijd op het display tonen. Kan dit wel? Ik heb 2 plugins geprobeerd (permanentclock nog iets)
    • Door cookie monster
      Zenders wissen bij octagonSF8008 , komen zelfs automatisch terug terwijl ge ze wist !!
      Ik probeer zenders die ik niet moet handmatig te wissen , want ....
      met de computer & ontvangers , ik begin er niet aan wegens te riskant voor mij !!
      Zenderlijsten wil ik niet & favorieten hoeft ook niet , ik gebruik gewoon blindscan !!
      OpenATV 6.5 & OpenPLI 8.0
       
      Dank U alvast
       
    • Door Zilverhippie
      Hoi,
       
      Is er hier iemand van het OpenPLi team? Ik probeerde mij enkele weken geleden te registreren voor het forum, maar kreeg een error:
       
       
      Vandaag nog steeds het geval.
      Of mocht er mij iemand kunnen helpen die er al geregistreerd is om een bestandje te downloaden, bestanden kunnen namelijk enkel gedownload worden van hun forum door geregistreerde leden...
       
      Dank
    • Door hels
      Hoi,
      Ik heb nu 3 receivers (XT4000, XT7000 en een VU+). Het toevoegen van network mounts via het menu is "redelijk omslachtig" (zeker op 3 receivers).  Daarom heb ik eens gekeken of ik dit op Linux nivo kon doen via mtab oid. Hier staat weleens waar de data maar aanpassen is niet mogelijk (weet niet waarom; ben ingelogged als root). Heb jij een tip/idee hoe dit te realiseren?
       
      Ik heb gezocht in Sat4All, OpenPli en WWW maar kan het niet vinden .
       
      Groet, henk
    • Door BartForms
      Luitjes
       
      Al lange tijd heb ik een VU+ Solo2 met openPLi. Helemaal fijn.
      Recent naar OpenPLi 7.2 gegaan. Canal Digitaal abbo, met CCCam320. Geen card-sharing oid.
      Ik maak veel gebruik van opnames (op een interne HD). Naast wat picons, geen poespas op de box ingeinstalleerd.
       
      Nu sinds enige tijd, merk ik dat als ik twee zenders tegelijkertijd opneem, dat het beeld schokkerig is (met artifacten) of dat er zelfs stukken van meerdere seconden ontbreken.
      Ik merk het zelfs als ik één opname heb lopen, en naar een andere zender kijk.
      Dit was eerder niet zo. Ik kon zonder problemen wel twee zenders opnemen, en een derde kijken.
       
      Wat zijn de ervaringen van andere VU+ Solo2 / OpenPLi gebruikers? Kan je twee zenders te gelijkertijd opnemen? En een derde (op een zelfde transponder) kijken?
      Is CCCam320 inefficient met CPU resources? Is een andere (efficientere) Cam aan te bevelen?
      Zijn er verbeteringen mogelijk?
       
      thx
       
    • Door kees321
      Beste meedenkers,

      ik heb mijn perfect werkende Vu+ ultimo kapot gerepareerd middels een mislukte update.
      Dat deed ik toch al vaker, maar nu kwam-ie niet meer terug opgestart, het enige wat ik nu nog zie is een Vu-TI opstart scherm.
      Ik heb al geprobeerd om op te starten met een USB stick met de open-Pli er op, op de display op het apparaat zie ik dat de stick gezien wordt maar verder gebeurd er niets. Met deze stick + inhoud zette ik de Open-Pli er ook op enige tijd geleden.

      Dus, wat te doen ?
      Is er iets aan te doen ?
      Ik zoek me wild op het www maar ik kan er niet veel over vinden, dan wel ik gebruik de verkeerde zoektermen.

      Wie geeft me een hint ?
      Als er een bedrijf of iemand is die me hier mee kan helpen dan ook graag.
      bvd.
    • Door Ataric
      Ik ben er jaren geleden mee aan de gang gegaan en kreeg het toen wel voor elkaar, alleen ik ben deels vergeten hoe dit alweer moest.
       
      Wat ik wil doen:
      Een map: 'film' op de Windows 10 pc delen met de HD51 satelliet reciever.
       
      Ik weet dat SMBv1 niet meer word ondersteund door W10, maar SMBv3 wel...... Als ik daar iets wil van installeren staat er dit:

       
      Ik gebruik mijn huidige account van W10 via de OpenPLi image met dus ook een ingestelde wachtwoord:

       
      Maar het werkt dus niet..:

       
      Vergeet ik iets en waarom staat er bij Windows onderdelen alleen SMB Direct en geen SMBvX
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.