Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Tonskidutch

Travelxp 4K HDR zender vanaf volgende maand

Aanbevolen berichten

Citaat

Travelxp 4K ist in HEVC und High Dynamic Range (HDR) mit dem Hybrid Log Gamma (HLG) Standard codiert, der von der BBC und NHK entwickelt wurde. Der HLG-Standard ermöglicht Standard-Dynamic Range (SDR) -Geräten, ein Ultra-HD-Bild anzuzeigen.

Bron: Digital Fernsehen

 

de Zender Travelxp wordt in HEVC en High Dynamic Range (HDR) met Hybrid Log Gamma (HLG) standaard gecodeerd welke door de BBC en NHK ontwikkeld werd. De HLG standaard maakt het mogelijk op Standaard - Dynamic Range Toestellen een Ultra HD beeld te tonen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Travelxp 4K is niet meer FTA

Sinds vorige week (25.09.2017) is Travelxp 4K op hotbird 13.0°E gaan coderen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

op Totaal TV staat dit erover:

 

Citaat

De satellietverspreiding op de Hotbird-satelliet van satellietbedrijf Eutelsat op 13 graden oost wordt door TravelXP tweeledig gebruikt. Het kan door aanbieders die van de Hotbird-satelliet of naburige satellieten zoals Eutelsat 9B gebruikmaken, gebruikt worden om de 4K Ultra HD-zender aan het eigen zenderaanbod toe te voegen. Tevens is de satellietdistributie het aanvoersignaal voor andere aanbieders in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten om TravelXP 4K via eigen netwerken te verspreiden. Bronnen melden Totaal TV dat de nieuwe Ultra HD-zender later als de Nederlandse taal ondersteund wordt mogelijk aan het zenderaanbod van de nieuwe Nederlandse tv-aanbieder Joyne wordt toegevoegd. Concurrent Canal Digitaal levert in de vorm van Insight 4K al enige tijd een Ultra HD-kanaal.

 

Content

TravelXP 4K heeft op dit moment een contentbibliotheek van meer dan honderd uur volwaardig 4K Ultra HD-programma’s die met de beeldtechniek HDR beschikbaar is. Het zijn reisprogramma's die diverse plaatsen en culturen over de gehele wereld laten zien. TravelXP begint de uitzendingen met ondersteuning van de Engelse taal. Binnen enkele maanden worden gefaseerd de talen Spaans, Portugees, Pools, Servisch Kroatisch en Nederlands toegevoegd. Op later tijdstip volgt de ondersteuning van meer taalgebieden. Dit is mede afhankelijk van de groei van het aantal aanbieders dat TravelXP 4K daadwerkelijk via eigen netwerken gaat doorgeven.

 

Ongecodeerd

De promo van TravelXP 4K is op dit moment ongecodeerd te ontvangen op de Hotbird-satelliet op 13 graden oost via de uitzendfrequentie 10.272 GHz H – 30000 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK. Voor het bekijken van de zender is een Ultra HD-televisie met ondersteuning van HDR noodzakelijk. De verwachting is dat TravelXP na een korte tijd van ongecodeerde satellietverspreiding uiteindelijk gecodeerd gaat uitzenden.

 

Joyne ZOU een mogelijke content opnemen in het abo???

 

misschien een heel leuke aanvulling in het zender lijstje voor je Vrije Receiver Keus met 4K of TV met CI+ van Joyne

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
4 minuten geleden zei Tonskidutch:

op Totaal TV staat dit erover:

 

 

Joyne ZOU een mogelijke content opnemen in het abo???

 

misschien een heel leuke aanvulling in het zender lijstje voor je Vrije Receiver Keus met 4K of TV met CI+ van Joyne

 

Zit al bij Joyne, maar dan niet in UHD

 

Travel XP HD

[9.0°E] 12073 V 30000, FEC:3/4, DVB-S2, 8PSK

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

TotaalTV en Digital Fernsehen schrijft het nieuws voor de komende maanden als verwachting

en dat je het NOG niet hebt is dan wel logisch betreffende de 100 uur UHD HDR

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Joyne heeft onlangs Travel XP toegevoegd, maar dan wel in HD, en gaat volgens mij ook zo blijven.

Een UHD zender gaan ze (joyne) niet meer op hun 2 overvolle transponders krijgen.

TRAVELXP 4K op hotbird 13.0°E heeft een gemiddelde  bitsnelheid van: 16700 kbit/s

 

screenshot.jpg

aangepast door satmaat

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
36 minuten geleden zei satmaat:

 

Zit al bij Joyne, maar dan niet in UHD

 

 

 

8 minuten geleden zei satmaat:

Ik heb geen Joyne.
 

 

lekker duidelijk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
15 minuten geleden zei Tonskidutch:

 

 

lekker duidelijk

 

 

screenshot03.jpg

aangepast door satmaat

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

 • Wie is er online   0 leden

  Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

 • Gerelateerde inhoud

  • Door sat newbie
   Kan iemand vertellen in welke HDR type volgende kanalen uitgezonden worden?
   - Astra UHD Demo (FTA)
   - SES UHD Demo (FTA)
    
   Heb een UHD receiver en oled tv en heb het vermoeden dat  HLG wel getriggerd wordt (tv schakelt naar HDR HLG instelling) en HDR10 niet (tv schakelt niet naar HDR instelling).
   Receiver is Octagon SF8008 met Openatv 6.4, HDR type instelling staat op automatisch, handmatig instellen werkt wel.
  • Door Drs. IJzerbout
   Toen ik over deze "innovatie" las, kon ik mijn blijdschap weer eens niet op. Het nieuwe toverwoord:  "HD Audio". 
   Ik hoop dat mijn buizenversterker dan ook tenminste HD Ready is zodat ik van al dat moois kan genieten.
   En natuurlijk eerst met de digitale voorslaghamer, de dynamiek er helemaal uitslaan om het daarna tot hoofdpijn verwekkende kwaliteit kapot te comprimeren in  320 kBit/s en het dan trots tot : "HD Audio" om te benoemen.
    
   JUKE is de eerste partij in Nederland die radio en muziek in de hoogst mogelijke online geluidskwaliteit aanbiedt op deze schaal. Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica zijn per direct te beluisteren in HD-kwaliteit. HD audio is beschikbaar via de site, de app, de Sonos app van JUKE en binnenkort ook op Smart TV.
    
   Online beter dan DAB+
   Patrick Goldsteen, Managing Director JUKE: "Uit onderzoek blijkt dat het aanbod en bezit van kwaliteitsspeakers, headsets en DAB+ in de auto en voor thuis in steeds sneller tempo groeit. Ook onze gebruikers geven aan behoefte te hebben aan hoge kwaliteit audio, om zo het meeste uit deze high end apparaten te halen. JUKE introduceert daarom als eerste in Nederland nu ook radio en non-stop muziek in HD. HD Audio via JUKE is daarmee een innovatie gemaakt met en voor gebruikers."
    
   Na tv nu audio in HD
   Consumenten zijn inmiddels gewend aan televisie en films in HD, Ultra HD, 4K of zelfs 8K. En luisteraars beschikken ook steeds vaker over apparatuur met uitstekende audiokwaliteit, zoals de laatste generatie Sonos devices of in-car entertainment. Audio wordt al door verschillende diensten in HD aangeboden. Maar radio in HD, zoals JUKE het nu aanbiedt, gaat een stap verder. De radiostreams van Talpa Network worden hiervoor speciaal voorbereid zodat ze ‘HD Ready’ zijn.
    
   Meer bandbreedte
   Normaal gesproken liggen radiostreams aangeboden via internet zo rond de 64-128 kbps (kilobit per seconde), met HD Audio is dit 320 kbps. Bijna 2,5 keer zo hoog dus. Alleen op betaalde platforms als Spotify, Apple Music en Tidal luister je normaalgesproken muziek via zo’n hoge bitrate. JUKE is de eerste website (en app) die dit gratis in Nederland aanbiedt.
    
   Bron: TV Totaal
  • Door Sprietje
   In de krant lees ik: "bijna-botsing" tussen twee satellieten
    
   Afgelopen maandag heeft de ESA (European Space Agency) een koerscorrectie uitgevoerd met observatiesatelliet Aeolus om een botsing met een Starlink-satelliet van SpaceX te vermijden.
   Het wordt steeds drukker rond de aarde en dat is niet zonder gevaar.
   De Verenigde Naties houden een lijst bij van alle functionele ruimtetuigen die sinds 1957 gelanceerd zijn. In totaal gaat het om 8.740 satellieten, ruimtesondes, maar bijvoorbeeld ook marslanders. Daarvan zijn 3.458 ruimtetuigen ondertussen opgebrand in onze atmosfeer omdat ze uit gebruik raakten, of geland op de maan, Mars of terug op aarde. De overige 5.281 objecten draaien in een baan rond de aarde op verschillende hoogtes.
    
   Hier is een link die alle 5281 ruimtevaartuigen laat zien.
   Duidelijk zichtbaar is de Clarkebeltring waar alle geostationaire satellieten op hangen zoals de communicatiesatellieten waar wij naar kijken.
   Als je het handje heel precies op de Clarkebelt richt, zie de de namen van vele bekende satellieten langs komen: http://stuffin.space/
    
    
  • Door Pegasso
   Bron: Algemeen Dagblad 12-05-2018:

   Na een mislukte eerste lanceerpoging is het alsnog gelukt om een nieuw type van de Falcon 9-raket de ruimte in te krijgen. Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX lanceerde de raket met aan boord een satelliet voor de regering van Bangladesh vrijdag vanaf Kennedy Space Center in Cape Canaveral. 
   Een deel ervan landde volgens planning vervolgens veilig op een platform in de Stille Oceaan. De lancering stond eigenlijk gepland op donderdag, maar die werd minder dan een minuut voor vertrek stopgezet. De reden van het afbreken van de lancering was een 'technisch mankement'. 
   Het type raket dat het ruimtevaartbedrijf gebruikt is een verbeterde versie van het type Falcon 9. Het grootste gedeelte van de raket is bedoeld om tot tien keer opnieuw te gebruiken.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.