Jump to content


Travelxp 4K HDR zender vanaf volgende maand


Tonskidutch

Recommended Posts

Citaat

Travelxp 4K ist in HEVC und High Dynamic Range (HDR) mit dem Hybrid Log Gamma (HLG) Standard codiert, der von der BBC und NHK entwickelt wurde. Der HLG-Standard ermöglicht Standard-Dynamic Range (SDR) -Geräten, ein Ultra-HD-Bild anzuzeigen.

Bron: Digital Fernsehen

 

de Zender Travelxp wordt in HEVC en High Dynamic Range (HDR) met Hybrid Log Gamma (HLG) standaard gecodeerd welke door de BBC en NHK ontwikkeld werd. De HLG standaard maakt het mogelijk op Standaard - Dynamic Range Toestellen een Ultra HD beeld te tonen.

Cadillac Walk

Boz Scaggs

Link to comment
Share on other sites


op Totaal TV staat dit erover:

 

Citaat

De satellietverspreiding op de Hotbird-satelliet van satellietbedrijf Eutelsat op 13 graden oost wordt door TravelXP tweeledig gebruikt. Het kan door aanbieders die van de Hotbird-satelliet of naburige satellieten zoals Eutelsat 9B gebruikmaken, gebruikt worden om de 4K Ultra HD-zender aan het eigen zenderaanbod toe te voegen. Tevens is de satellietdistributie het aanvoersignaal voor andere aanbieders in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten om TravelXP 4K via eigen netwerken te verspreiden. Bronnen melden Totaal TV dat de nieuwe Ultra HD-zender later als de Nederlandse taal ondersteund wordt mogelijk aan het zenderaanbod van de nieuwe Nederlandse tv-aanbieder Joyne wordt toegevoegd. Concurrent Canal Digitaal levert in de vorm van Insight 4K al enige tijd een Ultra HD-kanaal.

 

Content

TravelXP 4K heeft op dit moment een contentbibliotheek van meer dan honderd uur volwaardig 4K Ultra HD-programma’s die met de beeldtechniek HDR beschikbaar is. Het zijn reisprogramma's die diverse plaatsen en culturen over de gehele wereld laten zien. TravelXP begint de uitzendingen met ondersteuning van de Engelse taal. Binnen enkele maanden worden gefaseerd de talen Spaans, Portugees, Pools, Servisch Kroatisch en Nederlands toegevoegd. Op later tijdstip volgt de ondersteuning van meer taalgebieden. Dit is mede afhankelijk van de groei van het aantal aanbieders dat TravelXP 4K daadwerkelijk via eigen netwerken gaat doorgeven.

 

Ongecodeerd

De promo van TravelXP 4K is op dit moment ongecodeerd te ontvangen op de Hotbird-satelliet op 13 graden oost via de uitzendfrequentie 10.272 GHz H – 30000 – 3/4 – DVB-S2 – 8PSK. Voor het bekijken van de zender is een Ultra HD-televisie met ondersteuning van HDR noodzakelijk. De verwachting is dat TravelXP na een korte tijd van ongecodeerde satellietverspreiding uiteindelijk gecodeerd gaat uitzenden.

 

Joyne ZOU een mogelijke content opnemen in het abo???

 

misschien een heel leuke aanvulling in het zender lijstje voor je Vrije Receiver Keus met 4K of TV met CI+ van Joyne

Cadillac Walk

Boz Scaggs

Link to comment
Share on other sites

4 minuten geleden zei Tonskidutch:

op Totaal TV staat dit erover:

 

 

Joyne ZOU een mogelijke content opnemen in het abo???

 

misschien een heel leuke aanvulling in het zender lijstje voor je Vrije Receiver Keus met 4K of TV met CI+ van Joyne

 

Zit al bij Joyne, maar dan niet in UHD

 

Travel XP HD

[9.0°E] 12073 V 30000, FEC:3/4, DVB-S2, 8PSK

Link to comment
Share on other sites

Joyne heeft onlangs Travel XP toegevoegd, maar dan wel in HD, en gaat volgens mij ook zo blijven.

Een UHD zender gaan ze (joyne) niet meer op hun 2 overvolle transponders krijgen.

TRAVELXP 4K op hotbird 13.0°E heeft een gemiddelde  bitsnelheid van: 16700 kbit/s

 

screenshot.jpg

Edited by satmaat
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.