Jump to content
Sign in to follow this  
hgroen

et9500 Probleem Et9500 met audible geluid bij o.a. bbc kanalen

Recommended Posts

Ik heb een Et9500 met openpli 4.0 enigma 3.8.7. 

Ik kijk meestal naar engelse stations, bij de optie audiospoor kiezen staat mijn ontvanger default op MPEG NAR met als gevolg dat ik audible sound voor slechtzienden hoor naast het normale geluid van de serie. Als ik de optie met de gele knoop oproep en omzet van NAR naar MPEG ENGELS is het geluid normaal. Als de ontvanger uitgaat of uitgezet wordt is de optie weer terug naar NAR. Ook moet de optie voor ieder kanaal gekozen worden. Weet iemand een optie die de keuze definitief maakt.

 

Alvast bedankt voor een reactie.

 

Henny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op 01/11/2017 om 20:51 zei Alex1970:

Zet deze optie eens op 'Ja':

 

 

 

Dank je voor de reactie. Maar deze staat bij mij op ja maar elke keer komt het toch weer terug op NAR.

 

Edited by hgroen

Share this post


Link to post
Share on other sites

schakel je de receiver ook officieel uit of trek je de stekker zo als enkele onverlaten dat doen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb zelf zitten testen met die functie en heb volledig uitschakelen niet uitgeprobeerd.

In principe moet je m.i. (bijv. i.v.m. timer-opnames) de ontvanger altijd op standby zetten.
Met de standby-stand veranderde het ingestelde audiokanaal niet.
Overigens getest op mijn ET10000 waarop OpenPLi 4.0 (versie paar weken oud).
Zal als ik tijd heb het eens op mijn ET9500 testen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op ‎1‎-‎11‎-‎2017 om 17:31 zei hgroen:

Ik heb een Et9500 met openpli 4.0 enigma 3.8.7. 

Ik kijk meestal naar engelse stations, bij de optie audiospoor kiezen staat mijn ontvanger default op MPEG NAR met als gevolg dat ik audible sound voor slechtzienden hoor naast het normale geluid van de serie. Als ik de optie met de gele knoop oproep en omzet van NAR naar MPEG ENGELS is het geluid normaal. Als de ontvanger uitgaat of uitgezet wordt is de optie weer terug naar NAR. Ook moet de optie voor ieder kanaal gekozen worden. Weet iemand een optie die de keuze definitief maakt.

 

Alvast bedankt voor een reactie.

 

Henny

Sorry hoor ik heb nog nooit van Audible sound gehoord, wel van audio sporen.

Als je op de gele knop drukt heb je diverse instellingen.

Rood: Multichannel Downmix moet op ja staan

Groen: Kanaal moet op Stereo staan

 

Als je iets veranderd hebt en je gaat er met exit uit worden je audio instellingen per kanaal opgeslagen.

 

Edited by Sjaak(k)

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 uur geleden zei Tonskidutch:

schakel je de receiver ook officieel uit of trek je de stekker zo als enkele onverlaten dat doen?

Ik ben geen debiel die een stekker er zo maar uit trek de ontvanger wordt officieel uitgezet of op standby. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 uur geleden zei Sjaak(k):

Sorry hoor ik heb nog nooit van Audible sound gehoord, wel van audio sporen.

Als je op de gele knop drukt heb je diverse instellingen.

Rood: Multichannel Downmix moet op ja staan

Groen: Kanaal moet op Stereo staan

 

Als je iets veranderd hebt en je gaat er met exit uit worden je audio instellingen per kanaal opgeslagen.

 

Sjaal bedankt voor je reactie. Met audible geluid bedoel ik dat je in een film naast de normale stemmen een stem hoort die bijv. verteld dat er een deur geopend wordt en er iemand binnenkomt dit is iets wat bij de engelse zenders voorkomt. Als ik de gele knop gebruik staat er een optie op MPEG  NAR en als ik hem verander naar MPEG ENGELS verdwijnt die tweede stem en is er alleen gewoon signaal. Maar de volgende dag staat hij weer op NAR. Ik zal morgen eens kijken naar de opties die jij noemt.  Dank je.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 uur geleden zei hgroen:

Sjaal bedankt voor je reactie. Met audible geluid bedoel ik dat je in een film naast de normale stemmen een stem hoort die bijv. verteld dat er een deur geopend wordt en er iemand binnenkomt dit is iets wat bij de engelse zenders voorkomt. Als ik de gele knop gebruik staat er een optie op MPEG  NAR en als ik hem verander naar MPEG ENGELS verdwijnt die tweede stem en is er alleen gewoon signaal. Maar de volgende dag staat hij weer op NAR. Ik zal morgen eens kijken naar de opties die jij noemt.  Dank je.

Bedankt voor je uitleg, ik wist dat niet, ik denk dat je eens naar de downmix instellingen moet kijken onder de Gele knop, die zet meer kanaals geluid om naar Stereo, misschien kun je die eens uitzetten voor deze zenders.

Wat een reden kan zijn dat de audio instellingen niet worden opgeslagen als je je zenderlijst ververst hebt, bv via fastscan, deze instellingen staan in de lamedb file. Dit is de belangrijkste file in een e2 ontvanger waarin oa de audio instellingen opgeslagen worden.

Laat nog eens weten hoe de instellingen staan, je zou een screenshot kunnen plaatsen, als je niet weet hoe kan ik dat wel uitleggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk niet dat de optie 'meer kanaals geluid omzetten naar stereo' oftwel 'Multi channel downmix' hier iets mee te maken heeft.

Dat is voor als je AC3/AC3+/AAC enz. om wilt zetten naar stereo omdat de achterliggende TV of versterker niet overweg kan met die formaten.

 

Het gaat hier om de trackkeuze te behouden.

 

Heb het nu net getest op mijn ET9500 en zowel met standby als met Volledig uitschakelen wordt de keuze voor de track behouden.
Op die ET9500 staat wel OpenPLi 6.0 RC, dus geen 4.0. Op dit moment is OpenPLi 6.0 echter nog niet stabiel voor de ET9500, dus is nog even voor eigen risico.

Heb je ook één van de audio taalkeuzes op Engels staan? En 'AC3 voorkeur' op Ja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

op de VU en de Dream heb ik never nooit een probleem met NARrative uitschakelen.

het kwam geloof ik een of twee maal voor op sat4all dat er iemand hetzelfde probleem had

 

maar als het met OpenPli 6.0 weg is zou ik het wel weten:

 

a ) elke keer overschakelen in de audio

b ) OpenPli 6.0 erop

keuzes genoeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 07/11/2017 om 09:14 zei Sjaak(k):

Bedankt voor je uitleg, ik wist dat niet, ik denk dat je eens naar de downmix instellingen moet kijken onder de Gele knop, die zet meer kanaals geluid om naar Stereo, misschien kun je die eens uitzetten voor deze zenders.

Wat een reden kan zijn dat de audio instellingen niet worden opgeslagen als je je zenderlijst ververst hebt, bv via fastscan, deze instellingen staan in de lamedb file. Dit is de belangrijkste file in een e2 ontvanger waarin oa de audio instellingen opgeslagen worden.

Laat nog eens weten hoe de instellingen staan, je zou een screenshot kunnen plaatsen, als je niet weet hoe kan ik dat wel uitleggen.

Hallo Sjaak, als ik naar de printscreen van Alex kijk zie ik 1 MPEG NAR en 2 MPEG Engels bij bbc one. Het vreemde is dat zelfs als de ontvanger gewoon aan laat het de volgende dag weer op NAR staat. Wel moet ik zeggen dat ik alles savonds opneem via de timer en als we later thuis zijn bekijken. Ik gebruik nooit fastscan maar update meestal de zenderlijst met de lijst van Hans en ik gebruik dan alleen de 28.2 astra. Het ziet er dus inderdaad naar uit dat de instellingen niet worden opgeslagen zoals je zelf aan gaf. Ook heb ik meerdere combinatie geprobeerd met downmix en.  Ook met de opties vastleggen per zender van het audiospoor.

Edited by hgroen

Share this post


Link to post
Share on other sites

zet eens je bestandje /etc/enigma2/settings in een bijlage gezipt

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 9-11-2017 om 12:15 zei Tonskidutch:

zet eens je bestandje /etc/enigma2/settings in een bijlage gezipt

hierbij mijn settings, sorry voor de late reactie maar ben druk geweest.

 

groet Henny

settings

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Brainbox72
      Goedendag,
       
      Na jaren van probleemloos tv kijken met mijn ET10000 begon ik problemen met de tuner te krijgen.
      Bij een zenderzoekloop vond de box maar 75 zenders. Ik heb toen de 2e tuner gebruikt van de box en dat werkte prima. De box vond weer 1700+ zenders.
      Na enige tijd kreeg ik het probleem weer. Ik heb toen een nieuwe tuner via Amazon gekocht en geinstalleerd. In het begin genoeg zenders. Nu zit ik na een zenderzoekloop weer rond de 1200. Wat kan hier fout zijn?
      Info over mijn box:
       
      Systeem OE: PLi-OE Firmware versie: OpenPLi 7.2-release (2020-05-09-release-7.2) Kernel versie / stuurprogramma datum: 4.10.6 / 4.10.6+20180412-r0.1 Tuners Tuner A AVL6211 (DVB-S2)  
       
      Misschien kan iemand mij verder helpen.
       
      Groet,

      Brainbox
    • By Bossini
      Kan ik mijn box xtrend 10000 via het menu upgraden van 7.1 naar 7.2 ?
       
      Wie kan mij helpen ?
       
      Momenteel heb ik vaak FREEZE momenten bij live kijken en bij opgenomen film , ik heb Oscam .
       
      bvbd
    • By harry123456789
      Hallo
       
      mijn vraag is past openpli 7.2 op een et5000?
       
      ik heb ooit openpli 4 vervangen door 6.2 dit is en was geen succes wil ik beeld houden moet ik de box aanzetten als ik tv ga kijken en uitzetten als ik niet meer wil kijken anders loopt debox vast
      Zou graag openpli 4 image weer willen hebben maar deze kon ik nog steeds niet vinden.
       
      Beste mensen ik hoor graag van jullie of dit mogelijk is en dat het goed werkt.
       
      bvd Harry
    • By jhar1
      Sinds een dag of wat doet de display op de ontvanger niets meer, de ontvanger zelf werkt wel gewoon.
      Ik heb de ontvanger al geherstart, ook helemaal uitgezet maar niets helpt.
      Net voordat hij niets meer deed zag ik nog enkele @@ -tekens in het display en werd het opnamesymbool getoond terwijl er niets opgenomen werd.
      Ik zal kijken met een display van een andere 9000 of het display stuk is.
      Als dat niet het geval is, waar zou dan het probleem kunnen liggen ?
      Alvast bedankt voor de antwoorden !
    • By TiVe
      Mijn ontvanger, een XTrend ET6500, hangt bij het opstarten. Het XTrend logo verschijnt en dat blijft gewoon heel de tijd staan... er gebeurt niets meer.
      Op het display van de ontvanger verschijnen wat willekeurige streepjes die geen leesbare letters meer vormen.
       
      Heeft de ontvanger het definitief begeven of kan ik nog iets proberen...?
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy