Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Et9200HD

ET9200 Wel geluid, geen beeld.

Aanbevolen berichten

Hallo mensen;

 

Sinds kort krijg ik te maken met wel geluid, maar geen beeld voor een kanaal uit de volgende transponder:

************************************

Hotbird 13.0 E

Frequentie: 11662 Hz, V

SR FEC: 27500 5/6

System Encryption: MPEG-4/SD, DVB-S2, 8PSK

*****************************************************

 

Heeft iemand enige idee?

 

Alvast bedankt,

 

ET9200 HD

Openpli 7.1 (1-7-2019)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
3 uur geleden zei Et9200HD:

SR FEC: 27500 5/6

Kingofsat geef FEC 3/4 aan voor deze transponder.

Voor wat het waard is.....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
13 uur geleden zei Eduard07:

Welk kanaal? Naam?

 

 

Hallo Eduard07;

 

Het gaat om de FTA kanaal Suryoyo Sat.

Alle FTA kanalen kan ik zonder problemen ontvangen, behalve Suryoyo Sat. Ik vermoed dat het te maken heeft met codering. Ze zijn recentelijk van frequentie verandert.

Zie ook bijgevoegde plaatje.

 

 

Afbeelding lyngsat.com hotbird.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Heb net even gecheckt.

De FEC van deze transponder is volgens kingofsat.net recentelijk gewijzigd van 5/6 naar 3/4.

Echter, SURYOYO geeft inderdaad geen beeld.

Mogelijk een storing of iets anders aan hun kant  Het probleem ligt dus niet bij jou.

Even afwachten wat er verder gebeurt met dit kanaal.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
12 uur geleden zei Eduard07:

Heb net even gecheckt.

De FEC van deze transponder is volgens kingofsat.net recentelijk gewijzigd van 5/6 naar 3/4.

Echter, SURYOYO geeft inderdaad geen beeld.

Mogelijk een storing of iets anders aan hun kant  Het probleem ligt dus niet bij jou.

Even afwachten wat er verder gebeurt met dit kanaal.

 

Hallo Eduard07,

 

Er is toch iets vreemds aan de hand.

Ik heb de zender zo net (22:00 uur) geïnstalleerd bij een kennis zonder problemen, met prima beeld en geluid. Ze hebben een SAB SKY5100 CISC receiver.

 

Bij mijn Extrend 9200 HD zie ik nog steeds geen beeld, wel geluid. Ik sluit daarom de mogelijkheid niet uit dat mijn ET 9200 HD problemen heeft met de codering.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
8 uur geleden zei Satfeeds-DX:

 SURYOYO  is terug te bekijken!

0704Satfeeds-DX_1.jpg

0704Satfeeds-DX_4.jpg

 

Hallo Satfeeds-DX, 

 

Dank je wel voor de bevestiging.

 

Zie mijn antwoord aan Eduard07. Mijn Et9200 HD heeft nog steeds problemen met deze zender, geel beeld, wel geluid.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo.

Gaat het alleen om deze zender of om alle zenders op deze transponder?

Kun je bv. Tele5 wel goed ontvangen?

 

Als alle zenders op de transponder problemen geven zou je kunnen overwegen de transponder te wissen en opnieuw in te lezen.

 

Hier overigens beeld en geluid op Suryoyo.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben best wel benieuwd naar de bevindingen van @Et9200HD, want ik heb op een bepaalde transponder op mijn Vuplus Solo se een aantal ongecodeerde radiozenders niet. En wel op de DM800HD se. Blijkt een hardwarekwestie in dit model te zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
10 uur geleden zei HG5812:

Hallo.

Gaat het alleen om deze zender of om alle zenders op deze transponder?

Kun je bv. Tele5 wel goed ontvangen?

 

Als alle zenders op de transponder problemen geven zou je kunnen overwegen de transponder te wissen en opnieuw in te lezen.

 

Hier overigens beeld en geluid op Suryoyo.

 

Hallo HG5812,

 

Alle andere zenders bij deze transponder gaan prima! Geen probleem!

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur geleden zei Eduard07:

Ik ben best wel benieuwd naar de bevindingen van @Et9200HD, want ik heb op een bepaalde transponder op mijn Vuplus Solo se een aantal ongecodeerde radiozenders niet. En wel op de DM800HD se. Blijkt een hardwarekwestie in dit model te zijn.

 

Hallo Eduard07,

 

Dat maakt de zaak zeker interessant. 

 

Bij de omschrijving van ET 9200 HD zie ik staan: MPEG-2 / H.264 Hardware Decoding

 

En wat staat er bij de omschrijving van SAB SKY5100 CISC? Daar staat:   MPEG2SD, MPEG4HD, H.264/AVCSD, H.264/AVCHD

 

Is dat misschien de reden waarom ET 9200 HD geen beeld laat zien in tegenstelling tot  SAB SKY5100 CISC?

 

Je brengt verder iets in herinnering bij op over de vrije radiozenders. In 2008 had ik Vantage HD 8000S. Ik kon daarmee alle vrije radio zenders ontvangen. Bij de aanschaf van ET 9200 HD kwam ik er achter dat sommige vrije radiozenders ontbraken, kon simpelweg niet vinden.

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nog iets geks nu ik bezig ben met dit verhaal. Deze zender vind ik niet op deze transponder. De rest wel...

 

Hot Bird 13C 12616.00 H 95 HB9 Europe DVB-S QPSK 29900 5/6 Sky, 45.9 Mb/s  64511 9500 KingOfSat charts update form
  zap.gif Deejay TV Italy Music Sky Italia VideoGuard 11304 175 454 ita  1126  175    2018-02-10 +
  zap.gif Deejay TV Italy Music Sky Italia FTA 11326 185   1192  185    2019-07-01 +

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door Orgeldandri
      Update naar OpenPli 7.2 gedaan.
      Is wel gelukt, maar ik denk dat de softcam weigert om tv Vlaanderen te decoderen. Oscam.
      Ik zat onder 7.1 die wel werkte.
      Elke nacht een backup op de aan de ontvanger gekoppelde harde schijf, maar die backup is niet te vinden....
      Oplossing?
    • Door MauriceW2
      Hallo,

      Ik heb een raar probleem met mijn Xtrend ET9000. Elke 38 seconden wordt het beeld blokkerig en erg slecht.
       
      Het geluid valt soms ook even weg. Meteen daarna is het weer goed.
       
      En dan weer ongeveer 38 seconden daarna hetzelfde. En zo gaat het maar door.
       
      Eerst verdacht ik dat de LNB's niet meer goed waren of dat de schotel niet meer zuiver gericht stond.
       
      Maar die 38 seconden is raar.
       
      Kan het (weer) een voeding probleem zijn? Dat de spanning voor de LNB's na 38 seconden dipt? Alsof er (weer) een of meerdere elco's niet meer goed zijn?
       
      Ik heb de elco's al eens vervangen. Ook heb ik de complete voeding afgelopen mei vervangen (net een half jaar geleden)
       
      Kent iemand dit probleem?
       
      Maurice
       
    • Door Korretje
      Ben ik de enige ?, of hebben er meer last van.
      Automatisch wordt de tijd opgehaald, GMT +1 uur....echter er zit bijna 6 minuten verschil in de tijd.
      De EPG loopt voor geen meter meer.
       
      ligt het aan instellingen bij mij ? of hebben er meer last van.
       
    • Door maxwin
      Goedeavond
       
      Hoe kan ik van de laptop youtube videos op de tv bekijken, via de xtrend, vroeger was hier volgens mij een plugin voor, die ergens bij de mediabestanden in openpli stond.
       
      Kan ik niets meer over terug vinden, als iemand een idee heeft hoor ik het graag, ( had al netcaster geprobeerd, maar was hier kennelijk niet voor geschikt ) ook met google en zoekfunctie kom ik niet verder, kom bij van die chrome kastjes uit..
    • Door MartinK
      Hallo,
      Ik heb het volgende probleem met mijn Xtrend ET9000:
      TV kijken gaat prima, maar opnemen en tv kijken gaat niet samen. Kan niet afstemmen , staat er in beeld terwijl het opnemen goed gaat.
      Dit ging altijd wel goed, dus is er (volgens mij) een tuner of de Lnb defect.
      De 2 kabels van de Lnb op tuner 1 gezet,  beide keren beeld, dus de Lnb is oké.
      De kabels van de Lnb op tuner 2 gezet en beide keren geen beeld.
      Mijn conclusie is dus dat tuner 2 defect is.
       
      Nu heeft de ET9000 vaste tuners. Dezen kunnen niet gewisseld worden?
      Moet ik uitkijken naar een nieuwe decoder? Of is er nog een andere optie of oorzaak?
       
      Bvd voor je reactie!
       
       
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid