Ga naar inhoud


Tijd voor Aktie !


Eddy VL

Aanbevolen berichten

Tijd voor Aktie !

 

Het is zover, ook Nederland heeft ervan!

We gaan dit niet onopgemerkt laten voorbijgaan...

De Aktie loopt gelijktijdig in Nederland en Vlaanderen. Dus ook de Vlamingen moeten meedoen.

 

Hoe? We sturen allemaal een E-mail.

Je maakt een nieuwe E-mail aan vanuit je persoonlijke mailbox.

 

Je kopieert onderstaande adressen volledig naar het "Bcc:" veld

*** Dat heb ik ik naam van sat4all al gedaan en om die reden de email adressen verwijderd zodat spam bots er geen feestje mee hebben ***

*** Als andere leden nog adressen van nieuwsredacties e.d. hebben, verstuur dan onderstaande brief zelf naar die adressen! ***

 

- Vul bij 'onderwerp' in: Graag uw aandacht.

- Als 'body' inhoud (berichttekst) gebruik je onderstaande (blauwe) tekst

- Verzend de E-mail.

 

Houd ook hier in de gaten wanneer de Aktie stopt!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Open Brief

 

Deze brief handelt over de in onze ogen schandalige werkwijze van de satelliet-TV providers CanaalDigitaal, TV-Vlaanderen en Telesat, allen eigendom van de Luxemburgse “M7 Group”. Het gaat om de methode die gebruikt word om het illegale delen van de decoderingskaarten (het zogenaamde Cardsharing) tegen te gaan.

 

Verschillende abonnees voelen zich terecht gedupeerd door de nieuwe werkwijze, die zonder enige vorm van mededeling naar de abonnees, ten uitvoer is gebracht.

 

Bovengenoemde providers hebben zich geprofileerd als een systeem waarbij het mogelijk was om meerdere ontvangers gelijktijdig te gebruiken. Voor veel gezinnen met meerdere kinderen was dit dus een mooie oplossing om de kinderen van hun “eigen” televisie op hun kamer te voorzien. Hiervoor zijn vaak geheel legale kastjes aangeschaft waarmee je draadloos meerdere ontvangers met elkaar kunt verbinden, zodat je met één smartcard en één abonnement ook op meerdere kamers kunt kijken.

 

Met de huidige generatie ontvangers kan je ook op één ontvanger meerdere zenders gelijktijdig opnemen, terwijl je zelf naar een ander programma kijkt óf de andere familieleden naar andere programma’s kijken. Hiervoor is door abonnees vaak dure apparatuur aangeschaft.

 

Met de huidige moderne ontvangers kan je:

- HD zenders ontvangen.

- Verschillende zenders opnemen en ongecodeerd op de harde schijf zetten terwijl je kijkt naar een ander programma.

- Een aansluiting op het thuisnetwerk (ethernet) realiseren.

 

Door dit laatste heb je het eerder genoemde draadloze kastje niet meer nodig. Als al je ontvangers de mogelijkheid hebben om via het thuisnetwerk verbinding met elkaar te maken, kan je de kaart in één ontvanger steken en kan de rest meekijken op diezelfde kaart (en abonnement). De ontvangers die hiervoor in aanmerking komen zijn dus allemaal top-klasse/betere middenklasse. De prijzen hiervoor zijn navenant… maar vele abonnees hebben dit er voor over.

 

Tegelijkertijd opent dit systeem de weg naar misbruik. Via het thuisnetwerk heb je verbinding met het Internet. Als nu bijvoorbeeld de buren ook zo’n receiver hebben, koop jij het kaartje en laat de buren tegen de helft van de prijs van jouw abonnement meekijken. Of men gaat dergelijke “diensten” via de diverse verkoop sites verhandelen… Dat de genoemde TV-providers niet gelukkig zijn met dit misbruik, is begrijpelijk, maar voor de maatregelen tegen deze illegale handelingen heeft vrijwel niemand begrip.

 

De nu ingevoerde maatregel zorgt er voor dat het aantal zenders dat je tegelijkertijd met één smartcard en één abonnement kunt bekijken, beperkt wordt tot 4. Door de providers “met stille trom” ingevoerd op:

  • Telesat: 7 december 2011 (Franstalige versie van CanalDigitaal).
  • TV Vlaanderen: 10 december 2011
  • CanalDigitaal: 10 januari 2012

In de loop der jaren hebben ze nooit melding gemaakt dat hun kaart beperkt was of zou worden tot 4 zenders, noch op de kaart zelf, noch in hun reclame, noch op de website. Deze beperking wordt zelfs verzwegen tegenover nieuwe klanten…

Het invoeren gaf direct aanleiding tot problemen met de ontvangers, zelfs bij de “gecertificeerde” ontvangers die ze zelf verkocht hebben. Veel ontvangers dienden te worden voorzien van nieuwe software, wat al een eerste kostenpost werd voor diegenen die dat niet zelf konden doen.

 

De ingevoerde beperking op zich geeft ook een aantal zeer vervelende bijwerkingen:

Als je een 5e zender aanspreekt, dan is het niet zo dat alleen deze zender niet werkt, maar alle zenders gaan gedurende enkele minuten “op zwart”. Het gebeurt zelfs al als je snel zapt op (een van de 4) zenders, waardoor wederom alle zenders minuten lang blokkeren en de lopende opnames bovendien mislukken.

 

Wie dus geïnvesteerd heeft in de duurdere ontvangers zoals de gezinnen met kinderen, maar ook abonnees die veelvuldig opnemen, draait nu op voor deze maatregel, terwijl de maatregel tegen het illegale Cardsharen nauwelijks tot geen effect heeft. Die illegale netwerken beschikken immers over meerdere (soms wel tientallen tot zelfs wel honderden) kaarten die samen door middel van slimme ‘caching protocollen’ en de juiste instellingen ook na deze maatregel wel tienduizenden mensen gelijktijdig van beeld kunnen voorzien.

 

Volgens de providers kan je alle problemen oplossen via hun webshop! Schaf voor €139,00(!) een extra smartcard aan en je kan alle zenders kijken zoals voorheen! Als je ontvanger problemen geeft kan je een “gecertifieerde” ontvanger kopen in de webshop van de provider. Op de tweede smartcard krijg je echter niet jouw volledige abonnement maar alleen een “uitgekleed” pakket. Om op twee of drie TV’s binnen de huiselijke kring naar de betaal-zenders te kunnen kijken en te kunnen opnemen, moet je dus een tweede of derde abonnement afsluiten en ook 2 of 3 x een volledig abonnement betalen! Als abonnee betaal je voor alle zenders en toch niet voor slechts 4 tegelijk?

 

Als voorbeeld van de onvrede verwijzen we naar het forum Sat4All. (http://www.sat4all.com)

Nieuwsforum - Item: CanalDigitaal neemt actie tegen card sharing.

http://www.sat4all.com/forums/topic/312798-canaldigitaal-onderneemt-actie-tegen-card-sharing/unread/

Bijna 2700 reacties, 500.000 x gelezen. (Invoer CS-maatregelen vanaf pagina 90)

 

Wat willen de abonnees?

 

Voor de invoer van de maatregel waren er geen problemen met de ontvangers. Na de invoering moeten diegenen die reeds het meest geïnvesteerd hebben in satelliet-TV, bijkomende investeringen doen om het geen ze voordien hadden te kunnen behouden of om de ontvangers probleemloos in dienst te houden. De abonnees willen dus intrekking van de beperking van 4 zenders of een wijziging op zodanige wijze dat geen enkele betalende klant met een reguliere installatie extra investeringen moet doen om de volledige functionaliteit van zijn apparatuur te behouden. Kan dit laatste niet dan moeten ze maar een andere oplossing zoeken…

 

De “Algemene Voorwaarden” van de providers is in de meeste gevallen een digitaal documentje op de website dat te pas en te onpas wordt aangepast en waarbij de abonnee zo goed als geen rechten heeft en de provider zo goed als geen plichten. Je hebt dus als Consument geen enkel verhaal. De providers geven ook zo goed als geen informatie bij storingen of wijzigingen. Ook hier willen wij verandering in.

 

In naam van een groot aantal abonnees van de genoemde providers, verzoeken wij u vriendelijk aan deze misstanden aandacht te geven.

aangepast door Michel
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 116
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

  • Beheerder

Ik zou me zo voor kunnen stellen dat er leden zijn die meer adressen van redacties van kranten weten. Meldt dan hier even dat je hem verzonden hebt. Het is niet nodig één redactie met 100 mails te bestoken!

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...