Sjattuh Geplaatst: 25 april 2014 Delen Geplaatst: 25 april 2014 Oef, 59 reacties op een vraag naar de baktemperatuur van één worst, dat gaat wat geven als het om een volledige barbecue gaat... Laat het je niet tegenhouden: vandaag bereiken we de 25 graden ( in de schaduw ) dus prima bbq-avondje. De Worst. Den Nederlandsche Trots! Weet je wat erger is dan een worm in je appel? Een halve worm in je appel... Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gerrit B Geplaatst: 25 april 2014 Delen Geplaatst: 25 april 2014 Ik denk inderdaad dat daar nog veel meer reacties op zullen komen want wat je eigenlijk doet is grillen ipv. BBQ-en. De BBQ is eigenlijk alleen maar het toestel wat wordt gebruikt om te kunnen grillen. Maar hier ligt het kalkoenfilet al klaar met wat paprika's en uien om zo heerlijke schaslick's te maken, eigenlijk moet dat met varkensvlees maar met kalkoen smaakt het ook prima. suc6 Gerrit zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johan45 Geplaatst: 27 april 2014 Delen Geplaatst: 27 april 2014 De Worst. Den Nederlandsche Trots! En de worst van nonkel Jef is de lekkerste van het land. Vult u rustig aan !!! Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jan72 Geplaatst: 28 april 2014 Delen Geplaatst: 28 april 2014 En de worst van nonkel Jef is de lekkerste van het land. dat zegt veel over de rest van Nederland Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johan45 Geplaatst: 28 april 2014 Delen Geplaatst: 28 april 2014 Hee, stop ff. Deze was bedoelt voor de Vlamingen onder ons. Vult u rustig aan !!! Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast patat Geplaatst: 2 mei 2014 Delen Geplaatst: 2 mei 2014 (aangepast) Heb laatst nog gezocht naar berehappen om zelf te frituren,maar dan moet je echt op de markt of bij de slager zijn denk ik. Soms bij de caf zijn het stuiterballenplakken in satesaus met uienringen erbij,zonde van de lekkere satesaus. Ik vind die van wijko in de bruine emmers het lekkerst. Wil es zien dat ik ze zelf maak. Afgelopen week nog es geprobeerd om een mandje met frikandellen te frituren op 175 in plaats van 190 graden. Had er wel nieuw vet in gedaan,wat langer erin totdat ze mooi bruin waren maar ik vond het erg vettig,en afschuwelijk opbreken. Zal wel een te kleine pan hebben denk ik. Moet zien dat ik een grotere krijg maar het gaat allemaal tot 5 liter. Er moeten er zeker een stuk of 6 of 8 in kunnen anders zit je na een uur nog aan tafel en blijf je bijvullen. 2 mei 2014 aangepast door patat Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gerrit B Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 De Fritel die je nu al hebt maar dan met 5 Liter kan ik je aanbevelen hoor. Met 1 Kg patat heeft hij geen moeite dus 6 tot 8 frikadellen zal ook wel gaan. suc6 Gerrit zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sjattuh Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Heb laatst nog gezocht naar berehappen om zelf te frituren,maar dan moet je echt op de markt of bij de slager zijn denk ik. Soms bij de caf zijn het stuiterballenplakken in satesaus met uienringen erbij,zonde van de lekkere satesaus. Ik vind die van wijko in de bruine emmers het lekkerst. Wil es zien dat ik ze zelf maak. Afgelopen week nog es geprobeerd om een mandje met frikandellen te frituren op 175 in plaats van 190 graden. Had er wel nieuw vet in gedaan,wat langer erin totdat ze mooi bruin waren maar ik vond het erg vettig,en afschuwelijk opbreken. Zal wel een te kleine pan hebben denk ik. Moet zien dat ik een grotere krijg maar het gaat allemaal tot 5 liter. Er moeten er zeker een stuk of 6 of 8 in kunnen anders zit je na een uur nog aan tafel en blijf je bijvullen. Ik neem aan dat je je frituur eerst op temperatuur hebt gebracht alvorens de frikandellen erin te stoppen? Weet je wat erger is dan een worm in je appel? Een halve worm in je appel... Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
theparasol Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 En bevroren frikandellen erin smijten kan best maar dan moet je flink wat liters in je pan hebben en wat meer vermogen dan de gemiddelde Blokker voordeel pan. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
edje-ken Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 vergeet trouwens niet dat een pan met grotere inhoud ook meer vermogen nodig heeft met verwarmen. kleine 3 liter pannetjes zitten dacht ik uit me hoofd rond 2000 Watt een 6 liter pan van bv hendi zit op een 3300 Watt hebben edje Vu+ Solo2Dreambox 800s Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gerard 76 Geplaatst: 24 augustus 2014 Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 Als dan straks stofzuigers van >900w niet meer verkocht worden,hoe gaat dat dan met frituurpannen? Volgende slachtoffer is de frituurpan? Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
paulvr Geplaatst: 24 augustus 2014 Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 "hoe heet een frikandel frituren?" frikanturen misschien? speciale interesse: C-Band Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
paulvr Geplaatst: 24 augustus 2014 Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 De Nederlanders spreken zoals de Walen bij ons. Een fricandel is in Antwerpen een gehaktbal.Een curryworst blijft een curryworst. Bij de Walen en de Nederlanders (en de rest van de wereld) is een fricandel een 'curryworst'. Hoe noemen jullie dan een gehaktbal? (Bij ons noemt dat een boulette.) Jullie spreken kennelijk gewoon Duits: Die noemen gehaktballen "Frikadellen" (zonder n na ´Fri`) En een worst is geen fricandel, lijkt er zelfs niet op, dus ook geen Currywurst, da´s gewoon een Bratwurstvariant met currysaus. En een gehaktbal is een ronde bal van fijngemalen vlees, lekker gekruid en al dan niet met ei en paneermeel verrijkt. Zo moeilijk is het echt niet hoor, anders gewoon eens de ooit zo vijandige noordelijke Nederlanden bezoeken voor een stukje hands-on (ofte wel mouth-open) educatie. Waarbij wel vermeld moet worden dat het volkje boven de grote rivieren hun frietjes om een of andere duistere reden met het woord `patatten` toespreken hetgeen (zonder dat de meesten dat lijken te weten) aardappels zijn. Maar ja, frites zijn `gebakken` zonder te vertellen wat dus of dat nu zoveel beter is waag ik te betwijfelen. Maar nog altijd beter dan de Duitsers die van `pommes` spreken zonder te weten dat dat het Franse woord is voor appeltjes. speciale interesse: C-Band Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Moderator ceesv Geplaatst: 24 augustus 2014 Moderator Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 Eh pomme de terre? Gaat niet bestaat niet! 65" 4-K OLED, Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
paulvr Geplaatst: 26 augustus 2014 Delen Geplaatst: 26 augustus 2014 (aangepast) Eh pomme de terre? Ja, precies, ge sloat den spijker precies op zunne kop: ze hebben het niet over "Pommes de Terre" maar over "Pommes". Jij hebt het toch ook niet over "Aarden" als je "Aardbeien" bedoelt? 26 augustus 2014 aangepast door paulvr speciale interesse: C-Band Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of log in om te reageren
Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten
Account aanmaken
Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!
Registreer een nieuwe accountInloggen
Heb je reeds een account? Log hier in.
Nu inloggen