Ga naar inhoud


Harde schijf en video met .st extensie, met OpenATV 5.1


Francor
Ga naar oplossing Opgelost door Gast Mimisiku,

Aanbevolen berichten

Het volgende speelt. Eigenlijk twee dingen. 1. het lezen van de USB stick, 2. afspelen van video's met .st extensie. 

Mijn harde schijf is Fat geformatteerd op mijn Mac (niet Fat32, mijn Mac geeft alleen Fat of exFat, net als mijn PC trouwens). Die draait er vrolijk op los. Opnemen en afspelen gaat perfect. Dat vind ik fijn want dan kan ik bepaalde films gewoon backuppen en dat lukt niet als hij Linux is geformatteerd.

 

Hetzelfde heb ik gedaan met een USBstick. Getest of ik daarmee video's kan afspelen.  Vreemd genoeg vond ik de USBstick in eerste instantie terug in het menu 'mediaplayer' en daarna niet meer. Hij wordt wel herkend in het menu 'apparaten'. 

 

Ik vind ook nergens iets over formatteren. Niet dat ik dat wil, want dan wordt ie Linux geformatteerd en dat leest mijn computer niet. Maar dit terzijde.

 

De eerste keer dus dat mijn USBstick met video's werd herkent, kon ik ze niet afspelen. Als ik op de OK-knop drukte kreeg ik een zwart beeld. Vervolgens geprobeerd of ze het op de computer deden, met VLC. En dat is vreemd, want normaal gaf dat geen probleem en nu wel. Daarna geopend in de videoconverter van iSkysoft. Die geeft gewoon weer, zoals ik gewend ben. Dus waar zit het probleem? Misschien dat iemand iets weet. 

Ik weet niet of het een met het ander te maken heeft, maar wat ik het liefst wil is dat ik video's kan afspelen en uitwisselen via de USBstick.

 

Weet iemand ook of de Vu+solo SE ook Mp4 en/of mpg videos kan weergeven?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Oplossing

Zijn het geen .ts bestanden i.p.v .st??? De .ts staat simpel voor Transport Stream en is meestal het rauwe MPEG2 of MPEG4 formaat. Dit is meestal zonder compressie om geen snelheidsverlies te hebben tijdens het afspelen. Deze bestanden kun je gewoon op iedere gegevensdrager bewaren zolang de ruimte toereikend is..

Bij PC's wordt vaak een compressietechniek losgelaten op mediabestanden om ze zo klein mogelijk te houden. Heel bekend zijn DivX en MKV. Deze varianten gebruiken een codec die voor weergave dus ook op het afspeelapparaat aanwezig moet zijn. Zoniet: zwart beeld of geen audio... Deze codecs moet dus in de GStreamer versie zitten die op dat moment in je box zit...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Mimisiku,

 

Ja, natuurlijk zijn het .ts bestanden:), sorry. Mijn box schrijft opnames weg met .ts, dus zou hij dat ook moeten weergeven vanaf een USBstick, toch? Ik heb zo'n bestand geconverteerd naar MP4 en dan wordt het gewoon geopend in VLC. Het bestand is dus niet corrupt.

Nu is de vraag: leest mijn box ook MP4? en waarom vind ik mijn USBstick niet terug in de Mediaplayer, terwijl hij wel wordt herkent bij 'apparaten'.

BTW, ik heb je zoals gevraagd een pm gestuurd maar niets meer van je gehoord. Gemist?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...