Ga naar inhoud


Ziggo wijzigt Turks zenderaanbod, zenders gratis via satelliet


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen

Ziggo wijzigt op 1 december het aanbod van Turkse zenders. De Ziggo-klant moet om te kijken een aanvullend abonnement afnemen. Satellietkijkers bekijken de zenders gratis.

Het Turks zenderabonnement kost €7,95 per maand bij Ziggo. Ziggo zegt dit zenderpakketop 1 december op te gaan frissen. Hierdoor verdwijnen de zenders TGRT EU, Planet Türk en Samanyolu TV Avrupa. Ziggo vervangt deze zenders voor de Turkse staatszenders TRT 1, TRT Muzik en TRT Cocuk.  Ook commerciële zender TV8 wordt aan het Turks zenderpakket toegevoegd. Vooral het verdwijnen van de Europese versie van Samanyolu TV is opvallend. De zender is in Turkije door de regering van Erdogan verboden vanwege mogelijke betrokkenheid van de Gulen-beweging.

Zenders gratis via satelliet

Alle zenders uit het nieuwe Turkse zenderaanbod van Ziggo zijn en blijven ongecodeerd – en dus gratis zonder abonnement – via de satelliet te bekijken. Dat geldt ook voor de meeste Turkse zenders die bij Ziggo gaan verdwijnen en tientallen andere Turkse publieke en commerciële zenders. Waar Ziggo de Turkse staatszenders in SD gaat aanbieden, zijn deze via de satelliet – eveneens gratis – in HD-kwaliteit te bekijken. De meeste Turkse zenders zijn via de Turksat satelliet op 42 graden oost te bekijken. Ook – maar minder – Turkse zenders zijn ongecodeerd via de Eutelsat 7B satelliet op 7 graden oost te ontvangen.

Hybride ontvangst in huiskamer

Een satellietontvangstinstallatie inclusief FTA HD-satellietontvanger voor ontvangst van één satelliet is in Nederland al voor rond de honderd euro verkrijgbaar. Voor enkele tientallen euro’s meer kan men meerdere satellieten gelijktijdig ontvangen. De combinatie van kabel of IPTV - via glasvezel of DSL van onder meer KPN, Tele2 en Vodafone – met ongecodeerde satellietontvangst wordt in steeds meer huishoudens toegepast. Hierdoor krijgt men veel meer HD- en Ultra HD-kanalen op het televisiescherm. Naast meer Turkse zenders kan men op deze manier ook het Duitse en Britse aanbod van publieke en commerciële zenders alsmede het aanbod van internationale nieuwszenders uitbreiden. Abonnees van CanalDigitaal profiteren - in veel gevallen zonder extra investering – eveneens van het ongecodeerde zenderaanbod dat via satellieten te ontvangen is.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


En blijkbaar is er toch nog een markt voor anders zou Ziggo het pakket niet aanbieden lijkt mij.
Dus nog genoeg Turkse huishoudens die geen schotel kunnen plaatsen? Bijv. alleen een balkon op het noorden.
M.i. zou men zich in zulke situaties sterk moeten maken voor een GSO-installatie of samenwerken met een buur die wel zicht op de satelliet heeft.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...