Ga naar inhoud

software update of beter niet?


muesli
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Op mijn VU+ Duo staat OpenPli 4 met Kernelversie 3.1.1

Verder lees ik in de informatie Enigma 2014-10-23 en laatste update 2014-10-25

 

Bij het opstarten krijg ik dus nog steeds het herfstplaatje van 2014 te zien.

Alles werkt redelijk goed maar ik dacht toch aan een software update omdat het nu reeds meer dan 2 jaar geleden is dat ik de laatste deed.

 

Ik sloot het toestel aan met de internetkabel en wilde software update doen maar er verschijnt een waarschuwing dat er vanalles mis kan gaan. Klopt dat en hoe te vermijden?

 

Ik zou ook best eerst een backup maken maar ik weet niet hoe dat moet.

Ik heb tussen de applicaties iets gevonden als automatische backup. Ik heb die geprobeerd maar dat werkt niet. Als bestemming heb ik mijn HDD ingesteld maar daar vind ik een lege map bij backups.

 

Wat doe ik verkeerd en wat doe ik best?

Bedankt voor alle info.

 

P.S. ik ben een leek in al deze zaken dus niet al te ingewikkeld hoop ik.

 

  • Like 1
Link naar bericht
Delen op andere sites


als jou ontvanger goed werkt  enz 

waarom zou je dan een update willen doen 

ook al is jou soft al enkele jaren oud ...als het werkt zou ik het zo gewoon laten gelijk hij is 

Dit zeg ik alleen maar om als je toch maar alleen tv kijkt en geen andere extra pluging nodig hebt

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

heb je er een fastscan instaan 

dan kan je hem eens laten scannen 

dan ben je up-to-date met je zenderlijst he 

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

als je menu  en dan applicatie open doen 

onmiddelijk groene toets drukken ..effe wachten ..dan gaat er een ander menu open 

ga daar naar settings en douwnload daar de zenderlijst die je wil

1x Dreambox 900UHD OpenPLi GCC-11.1.20210808 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Druk eens op Menu -> Applicaties -> Groene knop/Downloaden plugins -> Extensions -> Backupsuite

 

Kan je deze installeren? Zo ja, start de applicatie op en probeer een backup te maken via de groene knop: Backup > HDD

 

Als dit lukt heb je in ieder geval een 1:1 backup en kan je altijd terug naar je huidige situatie

Link naar bericht
Delen op andere sites

Druk eens op Menu -> Applicaties -> Groene knop/Downloaden plugins -> Extensions -> Backupsuite

 

Kan je deze installeren? Zo ja, start de applicatie op en probeer een backup te maken via de groene knop: Backup > HDD

 

Als dit lukt heb je in ieder geval een 1:1 backup en kan je altijd terug naar je huidige situatie

Het is me gelukt om deze Backup Suite te installeren in het applicaties menu.

Ik heb ook een volledige backup op de HDD gemaakt (duurde wel even).

De volledige backup staat nu in een map op de HDD.

Om die terug te halen (mocht het nodig zijn) staat er "raadpleeg de handleiding van de box".

Bedankt,

Raf.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

Maak voor de zekerheid ook meteen een backup op een USB-stick. Dan kan je die meteen terug flashen als het nodig is.

 

Zet dan wel eerst op de USB stick een tekstbestandje met de naam: backupstick.txt

Het maakt niet uit wat er in het bestandje staat maar het moet wel in de root staan van de stick anders kan je geen backup op die stick maken.

Een backup maken zal op de Duo zo'n 5 minuten duren denk ik?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb een backup gemaakt op een USB stick. Maar dat txt bestandje daarop zetten dat ging niet met mijn Mac.

Ik kreeg steeds weer de boodschap dat ik een andere extensie moest gebruiken. Zonder dat ging het (hopelijk) toch ook.

Ik heb de USB stick even gecontroleerd en er staan twee mappen op: fullbackup_duo en vuplus

Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast Pedro Newbie

is helemaal goed, het bestand hoeft niet perse backupstick.txt te zijn als maar het deel backupstick in de naam voorkomt, verder maakt het niet uit hoe het bestand dan precies heet, bijvoorbeeld:

dit_is_mijn_backupstickvoorhet-maken.xls is ook een geldige naam omdat het woord backupstick er in voor komt.

De gecreëerde stick kan nu rechtstreeks gebruikt worden om je backup terug te flashen mocht dat nodig zijn.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door Jan Ambers
      Ik heb een nieuwe afstandsbediening gekocht voor mijn Vu+Duo,  (2B21-16)
      Bij drukken van toets op AB, flikkert de rode led.
      De Vu+Duo reageert niet, en werkt nochtans perfekt met de oude.
      Moet er een code in de nieuwe AB geprogd worden?
      Wat kan er verkeerd gaan?
    • Door Jan Ambers
      Ik wil mijn Vu+Duo updaten van v8.0 naar de laatste versie.
      Waar(side) vind ik die en welke is de laatste versie?
    • Door rakejake
      Ik heb thuis google home speaker. ik kan met spraakcommando tv aan en uitzetten, chromecast kan ik ook schakelen.
      Maar vuduo 2 begrijpt hij niet.
      Kan ik via DCC Dreambox mij  vuplus een ander vaste naam geven?
      Voorbeeld "satelliet tv"
      Als ik dan spreek in google home: "satelliet tv" aan dat deze dan aan gaat?
      wie weet de oplossing voor mij.
      Alvast bedankt
    • Door klif
      3 Vu+ duo ontvangers ,schotel 90 dubb kop astra 19 en 23,5 -------1e ontvanger openPli 4 ,oscam , kanalenlijst hans  (niet de basis) herkent de diseqc automatisch ,ruim een uur later 1400 kanalen erin ,alles naar wens  ,  2e ontvanger zelfde ,maar nu met openpli  7   , uur later 1400 kanalen ,en alles werkt , maar nu 3e ontvanger ,was teruggezet naar fabrieks instellingen , openpli 4,daarna 6,2 daarna 7 daarna 7,2 er zijn er 3 alle 3 geprobeerd , alles gedaan zoals bij mijn eerste 2 ontvangers maar krijg er bij deze maar 400 kanalen in ,  17 op  23.5 en de rest op 19 ,
        en wat denk ik belangrijk is hij ziet de LNB niet, niets aangesloten zegt ie ,ik selecteer  ze dan wel , maar bij de auto installatie krijg ik 400 kanalen ,fast scan werkt ook niet want dan moet ie de LNB automatisch herkennen ,en dat doet ie niet   wie kan mij  aan  een goed idee helpen           (bij de vuilnis zetten heb ik zelf al bedacht haha ) alvast bedankt ,  ik woon in ZW Friesland  
    • Door Hensat
      Kan ik 2 zenderlijsten plaatsen in mijn vu-duo? zijn de grote lijsten met motor die ik wil gaan plakken met dreambox-edit of is dit teveel? (openpli)
    • Door Denisdaf
      VU+ Verschillende ontvangers.
      Open Pli er op. Ik wil graag de zenderlijst editten. Ttz, ik wil de zenders in de lijst een andere preselectie geven.
      Hoe doen we dat?
       
      Bedankt en hopelijk is iedereen verder ok.
       
    • Door Ambrus
      Hallo,
       
      In mijn Vu+Duo zit een harde schijf die bijna vol raakt.
      Ik heb via usb een HD aangesloten die ik al eerder gebruikte op een andere Vu+Duo.
      Die schijf is goed te zien, ik kan de opnames van die schijf bekijken.
      Mijn vraag is: hoe kan ik bij nieuwe opnames aangeven welke HD gekozen wordt?

      Groeten, Ambrus
       
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.