Ga naar inhoud

Sinds vorige week geen TV1 en Canvas en slechte verbinding andere zenders


Amazone
 Delen

Aanbevolen berichten

Frankrijk Regio Centre

Sinds vorige week plots melding Geen of Slecht signaal op Een en Canvas.

Bij de andere zenders regelmatig onderbrekingen van enkele tot meerdere seconden.

Franse technieker heeft hier al 3 uur gespendeerd aan uitrichten antenne met speciaal toestel.

Volgens hem is alles OK.

Wat kan er aan de hand zijn?

 

Is het afstellen zo moeilijk????????

  • Like 2
Link naar bericht
Delen op andere sites


  • Reacties 60
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Populaire berichten

Frankrijk Regio Centre Sinds vorige week plots melding Geen of Slecht signaal op Een en Canvas. Bij de andere zenders regelmatig onderbrekingen van enkele tot meerdere seconden. Franse technieker h

ik heb /had  bijna hetzelfde probleem sinds begin de week. meeste kanalen die soms wel werken, dan weer tune failed melding kregen. sommige feeds werkten dan wel weer goed (fta CNN op 19graden) sca

Zojuist bij een vriend zijn installatie een duokop vervangen, VRT1 & 2 signaal = 0 alles andere VTM & Co en astra 19° was OK Nu  met nieuwe kop: op VRT1 & 2 een signaalwaarde van 90 en al

Geplaatste afbeeldingen

3 uur lang uitrichten van een reeds bestaande installatie met slechts 2 LNBs of een duo LNB? Dat is wel heel pittig.

Tenzij hij/zij ook geprobeerd heeft echte fouten te ontdekken in je installatie; dat is natuurlijk lastiger om alles na te gaan.

 

Is het inmiddels OK?

 

Anders zit ik bijvoorbeeld te denken aan geen vrij zicht meer naar de satellieten, of een condensatorprobleem in je ontvanger, of een verlopen LOF van je LNB.

 

Maar dan moet je dus echt wel veel meer info geven over de setup van je huidige installatie.

Anders is het alleen een potje 'raden maar...'.

 

Groet,

A33

Ik ben blij dat mijn posts hier geen gouden gouden randje hebben.

Raar voorrecht vind ik dat namelijk, zo'n gouden randje.

Ik waardeer posts liever op de inhoud, dan op de status van de poster.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Gezien de temperaturen hier in Frankrijk op dit moment

Gisteravond om 8 uur was het nog plaatselijk 35 graden in de omgeving van Troyes.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier eveneens in de regio Centre (70 Km ten zuiden van Orléans) een paar keer blokvorming en volledig uitvallen van het beeld gehad.

Het is hier ook nog steeds loeiend heet en toen we die heel kortsondige storingen hadden (10-20 seconden) zagen we in de omtrek pikzwarte bewolking.

Windows 10 Home 64bits - OpenPLi 8.1 -  Citroën C5 II BlueHDi 180PK Hydractive III+

Link naar bericht
Delen op andere sites

Een onweer op komst kan zeker ook een oorzaak zijn, maar volgens mij zijn er andere problemen bij ts. Wat meer informatie zou ons al een heel eind op weg helpen.

 

Wat is ts ?

Windows 10 Home 64bits - OpenPLi 8.1 -  Citroën C5 II BlueHDi 180PK Hydractive III+

Link naar bericht
Delen op andere sites

sorry voor de late reactie en bedankt aan ieder, die hier wil helpen.

Ik weet mij geen raad meer. De franse technieker is hier met slaande deuren vertrokken zeggende dat alles voor hem OK is.

Ik heb inderdaad weinig info gegeven. Wilde gewoon horen of nog iemand problemen had.

Ik heb hier 2 bakjes en 2 TV Vlaanderen kaarten (dit allemaal omdat je met TV Vlaanderen niet kan opnemen terwijl je naar een andere zender kijkt).

Bakjes zijn : HD Receiver Sat801 (M7) en Sab Titan II Combo HD.

Parabool met dubbele LNB kop (gekocht op ogenblik dat TV Vlaanderen overschakelde naar 2 satelieten)

Alles werkte tot 29 juni. Toen merkte ik dat ik Een en Canvas niet meer kon bekijken. Blijkbaar zijn alle zenders met horizontale polarisatie weggevallen.

Noteer dat de Franse technieker daar allemaal geen oren naar had en altijd maar de parabool zat uit te richten met zijn meettoestel.

Ik las op het internet dat de LNB kop 11graden of zo gekanteld moet zijn. Hij beweert dat je de kop niet kan verzetten.

Ik heb ook foto's gemaakt van de schotel en de kop. Ik weet niet of jullie daar iets aan zien. Ik probeer ze strak bij te voegen

Ook : Alles werkte dus tot 29 juni.

Er is hier  toen een paar dagen enorm veel wind geweest.

Het is hier ook erg heet maar dat was het vorige jaren ook al zonder dat dat problemen gaf.

 

Dat er geen vrij zicht zou zijn kan volgens mij niet omdat het tot vorige week werkte.

Intussen heb ik ook heel veel storing op andere zenders - beeld blijft hangen terwijl geluid verder gaat - beeld valt even of wat langer uit.

 

Ik hoop dat deze uitleg het wat duidelijker maakt

 

 

 

post-59578-0-72877600-1499464594.jpg

post-59578-0-24657900-1499464596.jpg

Link naar bericht
Delen op andere sites

Lnb staat niet exact in lijn van de arm volgens de foto + de duo lnb,s durven wel eens stuk gaan , probeer een gewone lnb en richt uit op A3

M7 Sat 801-Technomate 5600 ci-usb - Pace dsr8141/22 - Smartwi=rip - 1x disc triax 88 thuis - 1x disc hirsman 64 camping - duo lnb's astra1-3 + nog een hoop antiek

Lokatie's hoevenen & blier (belgië)

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Lijkt mij een defecte Duo LNB, gebeurt regelmatig dat een van de polarisatie posities niet meer werkt.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zit ik hier in Frankrijk met een defecte Duo LNB :mad: - en hoe ben ik zeker.

Ik heb helpdesk TV Vlaanderen ook probleem uitgelegd.

Hun antwoord:
 

Sinds de frequentieverandering van 31 Mei 2016 zijn de zenders Een HD en Canvas HD op een hogere frequentie op astra 23.5 . Door jouw schotel millimetergewijs naar links of naar rechts uit te richten zal je deze zenders opnieuw ontvangen zonder de andere zenders te verliezen.

Het is eenvoudiger uit te richten wanneer de LNB gemonteerd is op 23.5. Het is ook mogelijk dit uit te voeren als hij op 19.2 staat maar uitrichten is makkelijker als hij op 23.5 is, u zal dan sneller het signaal vinden. Dus eerst de schotel uitrichten op astra 3, eenmaal dat u signaal heeft op astra 3 (=astra 23.5) hoeft u enkel nog de ontvangskop te kantelen om ook astra 19.2 te ontvangen.

 

Dus : voor probleem dat nu plots start spreken ze van verandering 31/5/2016.

Het probleem doet zich voor op 23.5 - uitleg over 19.2 is daar geen oplossing voor.

 

De franse technieker heeft geprobeerd met enkele LNB kop.

Maar moet dit speciale TV Vlaanderen kop zijn want blijkbaar ging het met zijn kop niet.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Nee, dat kan met een gewone universele LNB.

 

De vraag is alleen waar de schotel op uitgericht is, 19 of 23 gaden oost.

 

Welke feedhoorn zat er in de klem bij de duo lnb?

Verder is de skew belangrijk, de draaihoek van de lnb met de horizon.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt om te blijven proberen helpen.

De vraag is alleen waar de schotel op uitgericht is, 19 of 23 gaden oost.

 

23 graden volgens mij

Welke feedhoorn zat er in de klem bij de duo lnb?

 

Wat is dat?????

 

Ik kreeg net ook antwoord vaqn TV Vlaanderen:

 

 

LNB kop dog een beetje te perfectioneren.
Wanneer jr geen beeld hebt op 288 is het de schotel zelf dat even dient geperfectioneerd te worden.
Er dient steeds beeld te verkrijgen op beide zenders.
Wanneer je dit hebt dan mag je de zenderlijst opnieuw
Naar aanleiding van je e-mail met de foto's van je installatie.
Kan ik je meedelen dat op het eerste zicht alles in orde is via de foto's te hebben bekeken.
Zou er een defect zijn aan de LNB kop dan zou je niets van beeld ontvangen.
Hier spreek je dat de zenders regelmatig weg valt.
Heb je beeld op de 2 zenders 99 en 288?
Heb heb je geen beeld op 99 dan dient de
inladen.

 

Ik heb hierop geantwoord:
 

 

 

Bedankt voor de info.

Ik ziet hier dik in de problemen. De Franse technieker, die niets kent van TV Vlaanderen, heeft hier 3 uur gespendeerd om te proberen Een en Canvas aan de gang te krijgen. Hij heeft een speciaal toestel om satelietschotels juist te zetten. Hij is hier met slaande deuren vertrokken omdat alles volgens hem OK is. Maar dat is het dus niet.

Zenders 99 en 288 geven allebei een perfect beeld.

Dus er zou geen probleem zijn noch met LNB kop noch met schotel.

Wat is er dan wel aan de hand?

Zenderlijst heb ik reeds meermaals herladen.

 

Het is ook zo dat alle zenders met Horizontale polarisatie helemaal niet werken ( die met vertikale werken ook niet perfect – voortdurend uitvallen)

Terwijl ik hier nu zit met Radio 2 op een toestel en Een op het andere toestel valt nu Radio 2 (die tot nu toe goed werkte) voortdurend uit en Een verschijnt voor een paar seconden om dan weer minutenlang uit te vallen.

 

Zo heb ik echt niets aan TV Vlaanderen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik blijf bij mijn antwoord lnb stuk en beter in lijn zetten met de draagarm , op je foto staat die een beetje schuin tegenover de arm

M7 Sat 801-Technomate 5600 ci-usb - Pace dsr8141/22 - Smartwi=rip - 1x disc triax 88 thuis - 1x disc hirsman 64 camping - duo lnb's astra1-3 + nog een hoop antiek

Lokatie's hoevenen & blier (belgië)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ziet er uit als installatie hier.

Heb je de TVVlaanderen kop zelf geplaatst na de overschakeling van 19,2 naar 23,5?

In de gebruiksaanwijzing heeft men toen een handleiding gezet waarbij de19,2 van de nieuwe kop centraal moet worden gezet. Dat om de schotel niet te moeten uitrichten. 23,5 is minder sterk in uitzending. Beter de 23,5 centraal te zetten en de 19,2 opzij.

Krijg je niks door op 23,5?

Indien niks: krijg je nog iets door op 19,2? Heb je 1 of 2 kabels die binnenkomen? Kabels wisselen?

Kan je ergens de ontvangststerkte aflezen in je toestel??

 

Heb je internet??

Om toch te kunnen kijken via internet:

 

https://www.vrt.be/vrtnu/

Dat voor de VRT programma's. Gratis registreren.

Voor VTM enz via Stievie.be

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door Orgeldandri
      Ik heb via de sat wel klank maar geen beeld op één via tv Vlaanderen.
      De app: geen probleem.
      Al de rest van de zenders ok.
       
      Ontvangst 13,4 dB, zoals anders...
    • Door Wimo01
      Locatie is Sant Carles de la Rapita.
      Momenteel heb ik nog een 64 cm. schotel maar ben nu aan het uitkijken voor een grotere schotel.
      Vermits dit op een balkon moet passen denk ik dat dit een Triax TDS 78 of TDS 80  zal zijn, maar zeker geen grotere.
      Wat wil ik zien, Astra 1 + 3 en Hotbird. voor de 28.2 zie ik het nut niet.
      LNB = allemaal singel. Heb thuis nog liggen Alp's. Nog een paar inverto black ultra alsook nog de deze,
      https://www.inverto.tv/lnb/242/single-selected-40-mm-lnb
      Van deze kan ik nog bij bestellen als het moet. Liefst zou ik af willen van de duo die der nu opstaat.
      Momenteel hangt de schotel aan buis van 1 m. maar denk dat die wel iets hoger zal moeten worden vermits ik boven de balustrade moet kijken juist zoals nu.
      Zal wel 1.2 m. moeten worden denk ik.
      Ook zoek ik dan een bevestiging voor aan de balustrade. Denk dat ik +/- 10 cm afstand zal moeten houden.
      Schotel staat wel half in het droge, boven mij is het balkon van de bovenbuur.

      Rechts zou ik buis wat moeten opschuiven maar zoek een goede bevestiging.

      En nee, er is geen schade aan, is gewoon licht inval.
    • Door Wimo01
      Iemand een idee of er problemen zijn op TVV
      Wil iets voor 19:00 TV opzetten voor het nieuws maar heb niks signaal op 19.2 en 23.5.
      Slecht weer hier in spanje kan niet.
    • Door Wimo01
      Even een vraag,
      Welke is nu de juiste om de Fastscan te doen?
      Denk zelf van TVVlaanderen maar ben niet meer zeker.
      Vermoedelijk heb ik die van Astra 19.2 gedaan en is alles in de soep gedraaid. Moest de nieuwe hebben waarop ook de nieuw toegevoegde zenders staan (BBC ed.)
      Nu was er helemaal niets mee aan te vangen, zenders nrs. van 12398 enz enfin een grote soep.
      Heb dan een  de BU teruggezet maar is de zenderlijst natuurlijk nog ene van Januari laatstleden.
      Als ik een nieuwe fastscan doe heb ik vermoedelijk toch de laatst nieuwe hoop ik.
      Oh ja, De lijst die er nu instaat is begint de nummering voor TV met 1 enz.
      Voor Radio is dit 1621 raar toch?
    • Door de vrije fries
      hoi,
       
      Eutelsat Hot Bird 13B/C/E - 13° Oost:
       
      10.892 h 3/4 27.500 dvbs-2:
      op deze transponder worden test uitgevoerd met waalse tv zenders
       
      4821 = LA TROIS
      4822 = RTL TVI HD
       
      beide gaan open met mijn TVV kaart
    • Door Zilverhippie
      Alleszins een beetje knullig.

    • Door Orgeldandri
      Bij het kijken naar Vier (en ook VTM?) valt het me op dat het beeld soms plots stilstaat. Om dan een paar seconden later verder te lopen.
      Ontvangst is ok.
      Vanavond op Vier een programma dat al bezig was via de app herstart van bij het begin.
      Ook dan hetzelfde fenomeen.
      Nog iemand?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.